מתכון למאפינס קוטג' מתוק

מאפינס קוטג'
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
חלבי

התענגו מהקסם הכפרי של מאפינס קוטג' מתוק, פינוק מנחם המשלב את הטעמים הביתיים של גבינת הקוטג' עם המתיקות של הפירות ורמז של וניל. אידיאליים לארוחת בוקר או כחטיף, המאפינס הללו לחים, ממותקים קלות, ובעלי מרקם קרמי מפתיע. זמן ההכנה למתכון זה הוא כ-20 דקות, וזמן האפייה הוא כ-25 דקות, מה שהופך אותם לאופציה מהירה ומענגת לכל יום.

כמה זמן להכין מאפינס קוטג' מתוק?

הזמן הכולל הנדרש הוא כ-45 דקות.

איך להכין מאפינס קוטג' מתוק – המרכיבים

  • 250 גרם גבינת קוטג'
  • 150 גרם קמח לכל מטרה
  • 100 גרם סוכר מגורען
  • 50 מ"ל שמן צמחי
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם פירות יער מעורבים טריים או יבשים

איך מכינים מאפינס קוטג' מתוק – השלבים

להלן מדריך פשוט שלב אחר שלב להכנת מאפינס קוטג' המתוק שלכם:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית מאפינס בציפוי נייר.
  2. בקערה גדולה מערבבים את גבינת הקוטג', השמן הצמחי, הביצים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. בקערה אחרת, טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הרטובה, תוך כדי ערבוב עד שהם מתאחדים.
  5. מקפלים פנימה את גרגרי היער המעורבבים בעדינות כדי למנוע מעיכתם.
  6. מזלפים את הבלילה לתוך מגש המאפינס, ממלאים כל כוס בערך שלושת רבעי.
  7. אופים 25 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא נקי.
  8. מניחים למאפינס להתקרר בתבנית 5 דקות לפני שמעבירים אותם לרשת להתקררות מלאה.

חלופות

  • גרסה טבעונית: השתמשו ביוגורט על בסיס סויה או שקדים במקום גבינת קוטג' ותערובת זרעי פשתן (1 כף זרעי פשתן טחונים עם 3 כפות מים לביצה) במקום ביצים. בחר שמן צמחי במידת הצורך.
  • גרסה ללא גלוטן: החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת הקמח האהובה עליכם ללא גלוטן. יש לוודא שאבקת האפייה גם ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים של מאפינס קוטג' מתוק

מאפינס קוטג' מתוק מציעים מספר יתרונות תזונתיים.

  • גבינת קוטג' עשירה בחלבון, מה שעוזר בשיקום וגדילת השרירים.
  • פירות יער מוסיפים מקור טוב לנוגדי חמצון, הנלחמים ברדיקלים חופשיים ומקדמים את בריאות הלב.
  • שימוש בקמח מלא במקום לכל מטרה יכול לשפר את צריכת הסיבים, ולסייע בעיכול.

תוספות או שדרוגים אפשריים למאפינס קוטג' מתוק

  • כדי לשפר את מאפינס קוטג' מתוק שלכם, שקלו לשלב אגוזים כגון אגוזי מלך או שקדים לקבלת מרקם פריך ותוספת חלבון.
  • ניתן לכלול תבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקט לתוספת טעם.
  • לפינוק דקדנטי יותר, ניתן להוסיף תוספת שטרויזל או טפטוף דבש לפני ההגשה.

שאלות ותשובות לגבי מאפינס קוטג' מתוק

  • האם אני יכול להקפיא את המאפינס האלה?
    כן, מאפינס קוטג' מתוק קופאים היטב. הניחו להם להתקרר לחלוטין, ואז אחסנו אותם בכלי אטום. ניתן להקפיא אותם עד 3 חודשים.
  • במה אפשר להשתמש במקום פירות יער?
    אתה יכול להשתמש בתפוחים קצוצים, אפרסקים או אגסים כתחליף לפירות יער. פירות יבשים כמו צימוקים או חמוציות הם גם חלופות מצוינות.
  • איך אני יכול להפוך את המאפינס האלה לחים יותר?
    למאפינס לחים יותר, אפשר להוסיף לבלילה כמות קטנה של יוגורט או רסק תפוחים. זה גם ייתן להם טוויסט קל של טעם.
  • האם יש דרך להפחית את תכולת הסוכר במאפינס האלה?
    כן, אתה יכול להפחית את הסוכר בחצי או להשתמש בחלופות כמו דבש או סירופ מייפל. התאם את הכמות לפי הטעם, מכיוון שממתיקים אלה לרוב מתוקים יותר מסוכר מגורען.
  • האם אפשר להכין את המתכון הזה בלי ביצים?
    כן, כפי שהוזכר בסעיף רכיבים חלופיים, אתה יכול להשתמש בתערובת זרעי פשתן כתחליף לביצים, שגם מוסיפה סיבים נוספים וחומצות שומן אומגה 3 למאפינס שלך.
    בעזרת הטיפים והווריאציות הללו, תוכלו להתאים בקלות את מאפינס הקוטג' המתוק שלכם כך שיתאימו לכל העדפה או דרישה תזונתית, מה שהופך אותם לבחירה רב-תכליתית עבור כל אופה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים

ביצה קשה בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון להכנת ביצה קשה בתנור בלי מאמץ

מקלובה אורז ותפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון למקלובה אורז ותפוחי אדמה אורגינל

סטייק אונטריב על האש
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון להכנת אונטריב על האש

טורטיות ממולאות צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטורטיות ממולאות צמחוני

מתכון לבורקיטס טורקי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לבורקיטס טורקי שגם ארדואן ישמח לאכול

דילוג לתוכן