מתכון לטורטיות ממולאות צמחוני

טורטיות ממולאות צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

הכנת טורטיות ממולאות צמחוניות היא עשייה קולינרית משמחת, המשלבת מרכיבים בריאים וטעמים תוססים ליצירת ארוחה משביעה. מניסיוננו, המתכון הזה מציע פיוז'ן מענג של מרקמים וטעמים, מושלם לארוחת צהריים או ערב מהירה ומזינה. בין אם נהנו חמות מהתנור או ארוזות לפיקניק, הטורטיות הממולאות הללו בטוח ירצו צמחונים ואוכלי כל כאחד.

זמן הכנה: כ-45 דקות
מנות: מכינים 4 טורטיות ממולאות
דרגת קושי: קלה-בינונית

המרכיבים הדרושים לטורטיות ממולאות צמחוניות (אפשרי בכל מיני וריאציות)

למילוי:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
  • 200 גרם פטריות פרוסות
  • 1 זוקיני, חתוך לקוביות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 200 גרם שעועית שחורה משומרת, מרוקן ושטוף
  • חופן כוסברה טרייה קצוצה או פטרוזיליה
  • מיץ מ-1 ליים

להרכבת הטורטיות

  • 4 טורטיות קמח גדולות
  • 200 גרם גבינה מגוררת (צ'דר, מוצרלה או הגבינה הנמסה האהובה עליך)

מרכיבים חלופיים

  • לגרסה טבעונית, השמיט את הגבינה או השתמש בחלופות גבינה ללא חלב.
  • לאופציה ללא גלוטן, השתמשו בטורטיות ללא גלוטן העשויות מתירס או דגן אחר ללא גלוטן.

שלבי הכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון ומטגנים עד לריכוך.
  2. מוסיפים למחבת את קוביות הפלפל, הפטריות הפרוסות והקישואים החתוכים למחבת, מבשלים עד שהירקות רכים.
  3. מפזרים את הכמון הטחון, הפפריקה, המלח והפלפל על הירקות, תוך ערבוב היטב עד לציפוי אחיד.
  4. מערבבים פנימה את השעועית השחורה המרוקנת ואת הכוסברה הטרייה הקצוצה או הפטרוזיליה, ואז סוחטים את מיץ הליים על התערובת. מבשלים עוד 2-3 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  5. מסירים את המחבת מהאש ומניחים בצד.

להרכבת הטורטיות הממולאות:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים טורטייה על משטח עבודה נקי ומפזרים מעט מתערובת הירקות והשעועית על מרכז הטורטייה.
  3. מפזרים גבינה מגוררת על המילוי, ואז מקפלים את דפנות הטורטייה על המילוי ומגלגלים אותה בחוזקה לצורת בוריטו.
  4. מניחים את הטורטיה הממולאת עם התפר כלפי מטה על תבנית האפייה המוכנה, וחוזרים על התהליך עם שאר הטורטיות והמלית.
  5. אופים את הטורטיות הממולאות בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהגבינה נמסה והטורטיות מזהיבות ופריכות.

יתרונות תזונתיים

  • ירקות מספקים ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמין C, ויטמין A ואשלגן, ומקדמים בריאות כללית וחסינות.
  • שעועית שחורה מציעה מקור טוב לחלבון וסיבים צמחיים, המסייעת לעיכול ולשובע.
  • שמן זית מספק שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, אשר עשויים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
  • גבינה מוסיפה סידן וחלבון למנה, תומכת בבריאות העצם ובתיקון השרירים.

תוספות או שדרוגים אפשריים

  • מגישים את הטורטיות הממולאות עם צד של סלסה, גוואקמולי או שמנת חמוצה לטבילה.
  • הוסף קינואה או אורז מבושלים למילוי לתוספת מרקם וחומר.
  • התנסה עם ירקות שונים, כגון תרד, תירס או עגבניות חתוכות לקוביות, כדי להתאים אישית את המילוי להעדפות הטעם שלך.

שאלות ותשובות:

  • האם אפשר להכין את הטורטיות הממולאות האלה מבעוד מועד? כן, אפשר להרכיב את הטורטיות הממולאות מבעוד מועד ולקרר אותן עד מוכנות לאפייה. רק הקפידו לעטוף אותם היטב בניילון נצמד או בנייר אלומיניום כדי למנוע מהם להתייבש.
  • האם אפשר להקפיא שאריות של טורטיות ממולאות? בהחלט! שאריות טורטיות ממולאות ניתן לעטוף בנפרד בניילון נצמד ובנייר אלומיניום, ולאחר מכן לשמור במקפיא עד 3 חודשים. כדי לחמם מחדש, פשוט להפשיר במקרר למשך הלילה ולאפות בתנור עד לחימום.
  • האם אפשר להשתמש בסוגים שונים של שעועית במילוי? כן, אל תהסס להחליף שעועית שחורה בשעועית, שעועית פינטו או חומוס לגיוון.
  • האם אפשר להוסיף בשר למילוי? כמובן! אתה יכול להוסיף עוף מבושל, בקר או הודו למילוי עבור חלבון נוסף.
  • האם אפשר להשתמש בטורטיות מחיטה מלאה במקום טורטיות קמח? כן, טורטיות מחיטה מלאה יכולות לשמש כחלופה בריאה יותר, המספקת סיבים וחומרים מזינים נוספים.
  • האם אני יכול לעשות את הטורטיות הממולאות האלה חריפות? בהחלט! אתה יכול להוסיף ג'לפניוס קצוצים, אבקת צ'ילי או רוטב חריף למילוי לקבלת בעיטה פיקנטית.
  • האם אפשר להכין מיני טורטיות ממולאות למנות ראשונות? כן, אתה יכול להשתמש בטורטיות קטנות יותר ופחות מילוי כדי להפוך טורטיות ממולאות בגודל נגיס המושלמות למתאבנים או חטיפים למסיבה.
  • האם אפשר לצלות את הטורטיות הממולאות במקום לאפות אותן? בהחלט! צליית הטורטיות הממולאות מוסיפה למנה טעם מעושן ומרקם חרוך. פשוט צולים על אש בינונית במשך 2-3 דקות לכל צד, או עד שהם מחוממים ופריכים.
  • האם אפשר להוסיף גבינה נוספת על גבי הטורטיות הממולאות לפני האפייה? כן, אל תהסס לפזר גבינה נוספת
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לבורקיטס טורקי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לבורקיטס טורקי שגם ארדואן ישמח לאכול

גנאש פיסטוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לגנאש פיסטוק שלא תצליחו להפסיק לאכול

עוגת סולת חלבית
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

עוגת סולת חלבית שלא תפסיקו לבלוס

פאי רועים מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לפאי רועים מרוקאי היישר ממרקש

סלט סלמון מעושן - המנה המושלמת לארוחה קלילה ומרעננת בקיץ!
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

סלט סלמון מעושן – המנה המושלמת לארוחה קלילה ומרעננת בקיץ!

מאפינס קוטג' ותירס - ארוחת בוקר מושלמת שתמלא אתכם באנרגיה לכל היום!
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מאפינס קוטג' ותירס – ארוחת בוקר מושלמת שתמלא אתכם באנרגיה לכל היום!

דילוג לתוכן