מתכון לפאי רועים לא כשר

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
5 מנות
כשרות:
לא כשר

המתכון הזה לפאי רועים הוא מנה דשנה ומנחמת שמושלמת לארוחת ערב נעימה. הוא משלב שכבות של בשר טחון מתובל, ירקות ופירה קרם תפוחי אדמה, הכל אפוי לשלמות זהובה. המנה הזו בטוח תהפוך למשפחה אהובה עם הטעמים הטעימים והמרקם המשביע שלה. זמן ההכנה למתכון זה הוא כשעה.

הכנת פאי רועים לא כשר – רכיבים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 200 גרם אפונה קפואה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 250 מ"ל מרק בקר
  • 2 כפות רוטב ווסטרשייר
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 100 מ"ל חלב
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים:

לגרסה טבעונית, החליפו את בשר הבקר הטחון בעדשים או בחלופה בשרית, והשתמשו במרק ירקות במקום במרק בקר. לגרסה ללא גלוטן, ודא שרוטב ווסטרשייר ומרק בקר מאושרים ללא גלוטן.

איך מכינים פאי רועים לא כשר – השלבים:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. במחבת גדולה מבשלים את הבשר הטחון על אש בינונית עד להשחמה. הסר כל עודפי שומן.
  3. מוסיפים למחבת את קוביות הבצל, הגזר והשום הטחון. מבשלים עד שהירקות מתרככים, כ-5 דקות.
  4. מערבבים פנימה את האפונה הקפואה, רסק העגבניות, מרק הבקר, רוטב ווסטרשייר, טימין מיובש, מלח ופלפל. מבשלים 10 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג יחד.
  5. בינתיים מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר מים רותחים מומלחים עד שהם רכים, כ-15 דקות. מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר.
  6. מועכים את תפוחי האדמה עם החלב והחמאה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מעבירים את תערובת הבקר לתבנית אפייה ומפזרים את הפירה בצורה אחידה מלמעלה.
  8. השתמשו במזלג כדי ליצור דוגמה דקורטיבית על פני הפירה.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב והמלית מבעבעת.
  10. מגישים חם ונהנים!

יתרונות תזונתיים:

מתכון פאי הרועים הזה עשיר בחלבון מבשר הבקר הטחון ומספק מקור טוב לסיבים וויטמינים מהירקות. תפוחי האדמה מציעים פחמימות מורכבות לאנרגיה מתמשכת.

תוספות או שדרוגים:

לתוספת טעם, פזרו גבינה מגוררת על תוספת הפירה לפני האפייה. אפשר גם לערבב עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין לתוך הפירה לטוויסט במתכון הקלאסי.

שאלות ותשובות:

  • האם אפשר להכין את המתכון הזה מבעוד מועד?
    כן, אפשר להרכיב את פשטידת הרועים מבעוד מועד ולקרר אותה עד להכנה לאפייה. רק הקפידו להוסיף כמה דקות נוספות לזמן האפייה אם מבשלים אותו ישירות מהמקרר.
  • האם אפשר להקפיא שאריות?
    בהחלט! פאי רועים קופאת היטב. כל שעליך לעשות הוא לתת לו להתקרר לחלוטין, ואז לעטוף היטב בניילון נצמד ובנייר אלומיניום לפני שמכניסים אותו למקפיא. לחימום חוזר, מפשירים במקרר למשך הלילה ואופים בתנור שחומם מראש עד לחימום.
  • האם אוכל להשתמש בירקות אחרים במתכון הזה?
    בהחלט! אתם מוזמנים להתאים אישית את תערובת הירקות לפי טעמכם. פטריות, פלפלים ותירס הם כולם תוספות נהדרות לפשטידת הרועים. התאם את זמני הבישול לפי הצורך כדי להבטיח שכל הירקות יהיו רכים.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים

ביצה קשה בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון להכנת ביצה קשה בתנור בלי מאמץ

מקלובה אורז ותפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון למקלובה אורז ותפוחי אדמה אורגינל

סטייק אונטריב על האש
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון להכנת אונטריב על האש

טורטיות ממולאות צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטורטיות ממולאות צמחוני

מתכון לבורקיטס טורקי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לבורקיטס טורקי שגם ארדואן ישמח לאכול

דילוג לתוכן