מתכון למרק שעועית של פעם

מרק שעועית
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
פרווה

בואו נצלול לעולם הנעים והמזין של מרק שעועית, מנה צנועה כמו שהיא דשנה, מושלמת לימים הקרירים יותר או כשאתם רק צריכים חיבוק מנחם בקערה. למרק שעועית, מרכיב עיקרי בתרבויות רבות, יש היסטוריה עשירה המשתרעת על פני יבשות. זה כמו שמיכת טלאים קולינרית, כל אזור מוסיף תפר ייחודי משלו. ממרק השעועית השחורה המעושנת של אמריקה הלטינית ועד למרקי השעועית הלבנה והקרמית של הים התיכון, השעועית מתבשלת בסירים במשך מאות שנים, ומאכילה משפחות בטוב ליבן.

המתכון הזה הוא מעין כור היתוך, שלוקח קצת מכאן וקצת משם, כדי ליצור מרק לבבי, טעים, ואלוהים, כל כך טוב בשבילך. שעועית היא תחנות כוח קטנות של תזונה, עמוסות בחלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים. הם כמו הניצנים הטובים ביותר של הגוף שלך, עוזרים בכל דבר, החל מעיכול ועד לשמירה על בריאות העצמות.

איך להכין מרק שעועית של פעם? – הרכיבים

  • 2 כוסות שעועית יבשה (אדומה / שחורה / לבנה) – להשרות למשך הלילה
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1.5 ליטר מרק ירקות (או מרק עוף למי שאינו צמחוני)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • אופציונלי: רגל הודו מעושנת (דלגו לאפשרויות צמחוניות/טבעוניות/כשרות)
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה לקישוט
  • פלחי לימון, להגשה

שלבים להכנת מרק שעועית של פעם

  1. הכנת שעועית: מסננים ושוטפים את השעועית הספוגה.
  2. מטגנים את הירקות: בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. זורקים פנימה את הבצל, הגזר והסלרי, מבשלים עד שהם מתרככים. מערבבים פנימה את השום, ומבשלים עוד דקה עד שהוא ניחוח.
  3. מוסיפים את השעועית והמרק: מוסיפים את השעועית, המרק, עלי הדפנה, הטימין, הפפריקה המעושנת, המלח והפלפל. אם אתם משתמשים ברגל הודו, הוסיפו אותה עכשיו.
  4. מבעבע: מביאים את המרק לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים. מכסים חלקית את הסיר ונותנים לו לעשות את שלו במשך כשעה עד 1.5 שעות, או עד שהשעועית רכה והמרק הסמיך לטעמך.
  5. נגיעות אחרונות: מסירים את עלי הדפנה (והבשר, אם משתמשים בהם). אתם יכולים לערבב חלק מהמרק למרקם קרמי יותר או להשאיר אותו כמו שהוא. מתקנים תיבול לפי הטעם.
  6. מגישים: יוצקים את המרק לקערות, מקשטים בפטרוזיליה טרייה, וסוחטים מעל מעט מיץ לימון לרעננות.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בחלבון ובסיבים, מה שאומר שהוא ממלא ונהדר לעיכול.
  • דל שומן וללא כולסטרול (במיוחד אם מדלגים על הבשר).
  • עשיר בויטמינים ומינרלים כמו ברזל, אשלגן ומגנזיום.

חלופות

  • כשר או צמחוני: דלגו על רגל הודו מעושנת והשתמשו במרק ירקות.
  • ללא גלוטן: מתכון זה נטול גלוטן באופן טבעי. רק תוודא שהמרק שלך יהיה גם ללא גלוטן.
  • טבעוני: השתמשו במרק ירקות ודלג על כל בשר.

טיפים לשיפור המתכון

  • השריית השעועית הזו: השריית השעועית למשך הלילה מפחיתה את זמן הבישול ומקלה על העיכול שלה.
  • נמוך ואיטי: אל תמהרו בבישול. רתיחה איטית מאפשרת לטעמים להתמזג יפה.
  • עשבי תיבול ותבלינים: אתם מוזמנים להתנסות בעשבי תיבול ותבלינים שונים. כל תוספת יכולה להפוך את המרק בדרכים מענגות.

שיטות בישול

  • וריאציה של בישול איטי: אתם יכולים להכין את זה בסיר בישול איטי. פשוט מקפיצים את הירקות כמתואר ואז מוסיפים הכל לסיר הבישול האיטי, מבשלים על נמוך במשך 6-8 שעות.
  • סיר מיידי/סיר לחץ: שיטה זו נהדרת אם שכחתם להשרות את השעועית שלכם. סיר הלחץ יכול לבשל שעועית יבשה במהירות ועדיין לספק את הטעם המושחת כל היום.

הנה לכם, מתכון למרק שעועית שהוא לא רק ארוחה אלא חוויה חמימה ומנחמת. זה כמו שמיכה נעימה ביום קר אבל בצורה אכילה. בישול שמח, ועוד יותר אכילה שמחה! 🍲✨

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים

ביצה קשה בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון להכנת ביצה קשה בתנור בלי מאמץ

מקלובה אורז ותפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון למקלובה אורז ותפוחי אדמה אורגינל

סטייק אונטריב על האש
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון להכנת אונטריב על האש

טורטיות ממולאות צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטורטיות ממולאות צמחוני

מתכון לבורקיטס טורקי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לבורקיטס טורקי שגם ארדואן ישמח לאכול

דילוג לתוכן