מתכון לקציצות עוף ברוטב צהוב (טעם גן עדן – ללקק את האצבעות!)

מתכון לקציצות עוף ברוטב צהוב
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
5 מנות
כשרות:
בשרי

ברוכים הבאים להרפתקה קולינרית שבטוח תוסיף פרץ של טעם לשגרת ארוחת הערב שלך! היום, אנחנו משפצים את המתכון הקלאסי – קציצות – אבל לא סתם קציצות, אלו הן קציצות עוף ברוטב צהוב לבבי, עמוסות בעשבי תיבול ומשודרגות עם טוויסט מתוק ומלוח.

המנה הזו היא יותר מסתם ארוחה; זוהי חגיגה של טעמים ומרקמים, המשלבת את הנוחות של קציצות עוף מסורתיות עם רוטב מרגש ומשודרג, עשיר בטעם וברכיבי תזונה. 

בין אם אתה בשלן ותיק או רק בתחילת הדרך, המתכון הזה מבטיח להיות מסע מענג לבלוטות הטעם שלך, והזדמנות להראות את כישוריך הקולינריים עם מנה מרשימה אך נגישה.

גודל הגשה, זמן הכנה וקושי:

  • המתכון הזה משרת כ-4 עד 5 אנשים, מה שהופך אותו מושלם לארוחה משפחתית או כשיש לכם זוג חברים. 
  • מההתחלה ועד הסוף, אתה יכול לצפות להקדיש כשעה להכנה ובישול. 
  • בסולם הקושי, המתכון הזה יושב בנוחות על בינוני. זה פשוט מספיק למתחילים להתמודד תוך כדי אתגר קטן כדי לשמור על דברים מעניינים. קל לעקוב אחר השלבים, אבל מורכבות הטעמים של המנה תגרום לך להרגיש כמו שף גורמה ברגע שהיא מוגשת!

אז, אספו את המרכיבים שלכם, הפשילו שרוולים והתכוננו ליצור מנה שבטוח תהיה להיט בכל שולחן אוכל. המתכון הזה של קציצות עוף ברוטב צהוב הוא לא רק אוכל; זו חוויה מחממת לב שמביאה את הנוחות של בישול ביתי לרמה חדשה לגמרי. בואו נתחיל לבשל

איך להכין קציצות עוף עם רוטב צהוב - הרכיבים

  • · - לקציצות -
  • · 500 גרם עוף טחון
  • · 1 גזר גדול מגודר
  • · 1 בטטה גדולה
  • · 1 כפית שום טחון
  • · 1/2 כפית סודה לשתייה (כדי לשמור על קציצות בשר רכות)
  • · פטרוזיליה וכוסברה טריים (סה"כ 3/4 כוס לשדרוג טעם נוסף)
  • · 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • · 1/2 כפית כורכום
  • · 1 כף ציר עוף
  • · פלפל שחור טחון
  • · קורט פפריקה מעושנת (לעומק מעושן)
  • · מלח לטעימה
  • · - לרוטב -
  • · 1 בצל גדול
  • · 4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות (נסה תערובת של תפוחי אדמה לבנה ובטטה לגיוון)
  • · 2-3 כוסות מרק עוף (במקום מים ליותר טעם)
  • · 4 שיני שום, קצוצות
  • · פטרוזיליה טרייה
  • · 1 כפית עמילן תירס (במקום קמח, לרוטב חלק יותר)
  • · 1 כפית כורכום
  • · 1/2 כפית פתיתי פלפל אדום כתוש (לחריפות עדינה)
  • · 1 כף ציר עוף
  • · פלפל שחור טחון
  • · מלח לטעימה
  • · אופציונלי: שפריץ של יין לבן (למגע של חומציות)

שלבי הכנה:

  1. קציצות: במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ ב-2 כפות שמן זית עד להזהבה. מערבבים בקערה את הבטטה המגוררת, גזר, עשבי תיבול קצוצים, בצל מוקפץ, עוף טחון, שום, סודה לשתייה, פפריקה מעושנת, כורכום, ציר עוף, פלפל ומלח.
  2. יוצרים קציצות ומכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות להתמצקות.
  3. רוטב צהוב: באותה מחבת מקפיצים תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (תערובת של מתוק ולבן) בשמן זית במשך כמה דקות.
  4. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, וממשיכים לטגן. בקערה קטנה מערבבים עמילן תירס עם 1/4 כוס מרק עוף ומוסיפים למחבת יחד עם שאר המרק, כורכום, פתיתי פלפל אדום, ציר עוף, פלפל שחור, ונתז יין לבן.
  5. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
  6. שלבו: אם הקציצות שלכם מבושלות מראש, הוסיפו אותן לרוטב ובשלו במשך 15 דקות. אם הן לא מבושלות, תנו להן להתבשל ברוטב כ-25 דקות, או עד שהם מוכנים.

יתרונות תזונתיים:

  • המתכון הזה הוא מעצמה תזונתית. עוף הוא מקור מצוין לחלבון רזה, חיוני לבניית שרירים ותיקון.
  • הבטטה בקציצות מוסיפה מנה בריאה של סיבים תזונתיים, ויטמינים A ו-C ונוגדי חמצון. 
  • שימוש במרק עוף במקום מים ברוטב לא רק משפר את הטעם אלא גם מספק חומרים מזינים נוספים.
  • מגוון עשבי התיבול המשמשים לא רק תורם לפרופיל הטעם המעולה אלא גם מביא מגוון של נוגדי חמצון, שמנים אתריים וויטמינים. 
  • בנוסף, כורכום, הידוע בתכונותיו האנטי דלקתיות, נותן דחיפה תזונתית למנה.

שדרוגים אפשריים

  • נסו להשחים את הקציצות במחבת לפני שמוסיפים אותן לרוטב. זה יוסיף טעם מקורמל טעים.
  • התנסו בעשבי תיבול – הוספת שמיר או טימין טריים יכולים להביא פרופיל טעם חדש למנה.
  • לקבלת רוטב קרמי יותר, שקול להוסיף כף קרם קוקוס לקראת סוף הבישול.
  • מגישים לצד קוסקוס אוורירי, קינואה, פריקי או כל תוספת שעושה לכם את זה.

זיכרו, בישול הוא חוויה. אז אל תהססו לשנות את ההצעות האלה כדי שיתאימו לטעם שלכם. תיהנו מבישול ותתענגו על כל ביס במנה המשודרגת שלכם!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב פטריות לבשר
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לרוטב פטריות לבשר – תוספת מפנקת

מתכון לבשר טחון בתנור
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לבשר טחון בתנור – מתכון ממכר

מתכון לניוקי ערמונים ושמן זית - התעלפנו מרוב שזה טעים!
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לניוקי ערמונים ושמן זית – התעלפנו מרוב שזה טעים!

מתכון לסלט שומר וגזר
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לסלט שומר וגזר – בריא ומפנק

מתכון לקוסקוס במיקרו
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לקוסקוס במיקרו – קליל וטעים

מתכון לרוטב בשמל ללזניה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב בשמל ללזניה – התוספת המושלמת

דילוג לתוכן