צ'יפס בנינג'ה גריל (כי תנור זה לחלשים!)

צ'יפס בנינג'ה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

אנחנו שמחים להציג לכם את המתכון הסנסציוני של צ'יפס הנינג'ה – חטיף קריספי, ראוי למאנץ' שהוא גם פלא בטעם וגם מעצמת תזונה.

מקורם במוחות ההמצאתיים המחפשים אפשרויות חטיפים בריאות יותר, הצ'יפס הללו מתהדרים בשיטת הכנה פשוטה אך גאונית שהופכת קישואים צנועים לתענוגות פריכים.

יתרונות תזונתיים

הצ'יפס הזה נותן אגרוף תזונתי! תפוחי אדמה עשירים בויטמינים C ו-K, יחד עם נוגדי חמצון וסיבים, מה שהופך אותם לחטיף נטול רגשות אשם, טעון ויטמינים. בנוסף, שימוש בשמן זית מוסיף שומנים בריאים בעוד שהתבלינים מספקים טעם ללא עודף נתרן או תוספים לא בריאים.

רכיבים לצ'יפס בנינג'ה

  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית מלח (להתאים לפי הטעם)
  • ספריי בישול (לא חובה)

הכנת צ'יפס בנינג'ה

  1. מחממים את הנינג'ה ל-200 מעלות צלזיוס (בערך 400 מעלות צלזיוס).
  2. שוטפים ומייבשים את התפוחי אדמה. פורסים אותם דק (בסביבות 0.5 ס"מ בעובי) בעזרת סכין או מנדולינה.
  3. מערבבים בקערה שמן זית, פפריקה, אבקת שום, אבקת בצל ומלח.
  4. לזרוק את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת שמן הזית המתובלת עד לציפוי אחיד.
  5. מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוודאים שהן אינן חופפות.
  6. אופים בתנור שחומם מראש 20-25 דקות או עד שהצ'יפס מזהיב ופריך. שים עין עליהם כדי למנוע שריפה.
  7. לאחר סיום, הניחו לצ'יפס הנינג'ה להתקרר כמה דקות לפני שאתם מתפנקים.

תפוקה וזמן הכנה

מתכון זה מניב מנת חטיף נדיבה ל-2-3 אנשים. זמן ההכנה מגיע בערך ל-15 דקות, עם 20-25 דקות נוספות לאפייה.

רמת קושי

בעולם ההרפתקאות הקולינריות, המתכון הזה נכנס לקטגוריית הקל-פייז. זה מושלם למתחילים או לכל מי שמחפש חוויית הכנת חטיפים ללא טרחה אך מתגמלת.

חלופות ידידותיות לכשרות

לאוכלי כשרות, יש לוודא שהמרכיבים מאושרים כשרות. אפשר להחליף את שמן הזית בשמן אחר כשר כמו שמן אבוקדו, ולהתאים את התבלינים לפי העדפות הטעם.

טיפים ושיפורים לבישול

כדי להעלות את צ'יפס הנינג'ה, התנסו בתיבולים שונים כמו פלפל קאיין לבעיטה פיקנטית או פיזור של גבינת פרמזן לתוספת עושר. פרוסות דקות יותר של תפוחי אדמה מביאות לצ'יפס פריך יותר, אז נסו להשתמש בפורסת מנדולינה לאחידות. ערפל קל של תרסיס בישול לפני האפייה יכול לשפר את הפריכות.

התכוננו להיות מופתעים כאשר שבבי הנינג'ה האלה נעלמים במהירות! תיהנו מהקראנץ', התענגו על הטעמים והתענגו על חטיפים ללא רגשות אשם במיטבו.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

טורטיות ממולאות צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטורטיות ממולאות צמחוני

מתכון לבורקיטס טורקי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לבורקיטס טורקי שגם ארדואן ישמח לאכול

גנאש פיסטוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לגנאש פיסטוק שלא תצליחו להפסיק לאכול

עוגת סולת חלבית
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

עוגת סולת חלבית שלא תפסיקו לבלוס

פאי רועים מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לפאי רועים מרוקאי היישר ממרקש

סלט סלמון מעושן - המנה המושלמת לארוחה קלילה ומרעננת בקיץ!
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

סלט סלמון מעושן – המנה המושלמת לארוחה קלילה ומרעננת בקיץ!

דילוג לתוכן