היי, חובבי דגים ומאכלי ים! היום, אני הולך לחלוק מתכון סופר פשוט אך טעים לחלוטין: דג פילה לברק בתנור ב-10 דקות.
פילה לברק (European Seabass) היא מנה בעלת שורשיה במטבח הים תיכוני, שבו הים חוגג לעתים קרובות בשל המרקם והטעם העדין שלו. מנה זו רצה חזק באזורי החוף מספרד ועד יוון, שם התפיסה הטרייה ביותר עושה את כל ההבדל.
על מנה זו:
- מנות: מתכון זה ישרת בנוחות 2 אנשים.
- זמן הכנה: 5 דקות (כן, זהו!)
- זמן בישול: 10 דקות (מהיר וקל!)
- רמת קושי: קל כמו עוגה! או, ובכן, דגים.
איך להכין פילה לברק בתנור ב10 דקות? – הרכיבים
- 2 נתחי פילה לברק (כ-300-400 גרם כל אחד) – מנוקים ומרוקנים
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- חופן עשבי תיבול טריים כמו טימין או רוזמרין
- 1 לימון, פרוס
- מלח ופלפל לפי הטעם
שלבים להכנת פילה לברק בתנור ב- 10 דקות
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- הכינו את הדג: וודאו שהנתחים שלכים מנוקים ויבשים. יש לייבש אותם עם נייר סופג.
- מתבלים: משפשפים כל דג בשמן זית, ולאחר מכן מתבלים מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל. מניחים פרוסות שום ולימון בתוך החלל, יחד עם עשבי התיבול שבחרת.
- מוכן לצליה: מניחים את הדג בתבנית אפייה. אם נשארו לכם לימון או עשבי תיבול, אפשר לפזר אותם סביב הדג.
- אופים: הכניסו את הכלי לתנור והניחו לו לאפות במשך 10 דקות. אתה מכוון שהבשר יהיה אטום ומתקלף.
כשרות ועניינים
- למי ששומר כשרות, פילה לברק הוא דג כשר, אז אתם מסודרים!
- אם אתם לא חובבים של פילה לברק, אל תהססו להחליף אותו בכל דג לבן אחר כמו בקלה או הליבוט.
יתרונות תזונתיים
- כמו דגים רבים, גם דג לברק הוא מקור פנטסטי לחלבון מן החי וחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, שהן נהדרות לבריאות הלב.
- הוא גם עמוס במינרלים חשובים כמו מגנזיום ואשלגן.
טיפים למקצוענים
- אל תבשלו יתר על המידה את הדג – הוא צריך להיות לח ומתקלף, לא יבש.
- אתם מוזמנים להתנסות בעשבי תיבול שונים – גם שמיר או פטרוזיליה יכולים לחולל פלאים.
- הגישו אותו לצד ירקות צלויים או סלט קל לארוחה שלמה.
והווא! השגתם לעצמכם ארוחה טעימה ומזינה שמרגישה מפוארת אבל ממש קלה להכין. מושלם לארוחת שבוע מהירה או להרשים מישהו מיוחד. תהנה מהטיול הקולינרי שלך לים התיכון!