מתכון פריטטה קישואים וגבינות טעים כמו של שף על חלל

מתכון פריטטה קישואים וגבינות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

פריטטה קישואים היא מאכל רב תכליתי ומזין המגלם את המהות של הבישול הביתי האיטלקי.

ארוחה קלה אך משביעה זו כוללת פרוסות עדינות של קישואים עטופים בביצים אווריריות וזהובות, עם רמז של גבינה לתוספת עושר. זה מושלם לכל ארוחה ביום, בין אם זה בראנץ' נינוח בסוף השבוע, ארוחת צהריים מהירה ביום חול או ארוחת ערב קלה.

היופי של פריטטה טמון בפשטות שלה ובקלות שבה אתה יכול להתאים אותה לטעמך, מה שהופך אותה למנה בסיסית שלעולם לא מזדקנת.

* במידה ובא לכם להכין פריטטה קישואים טבעונית, להלן תחליפים:

  • ניתן להחליף ביצים עם: חצי בננה מרוסקת / רבע כוס רסק תפוחי עץ / 2-3 קפות קורנפלור עם קצת מים / 2 כפות פשתן טחון עם קצת מים / 50 גרם (2-3 כפות) טחינה
  • במקום גבינות, אפשר להשתמש בטופו מגורר.

יאללה, שנתחיל?

איך להכין פריטטה קישואים צמחונית – רכיבים

  • 6 ביצים גדולות
  • 2 קישואים בינוניים, פרוסים דק
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת או כל גבינה שתבחרו
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • חופן עשבי תיבול טריים (כגון פטרוזיליה, בזיליקום או עירית), קצוצים, לקישוט

איך מכינים פריטטה קישואים וגבינות – צעד אחר צעד

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס אם הפריטטה תסתיים בתנור.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים את הביצים ומערבבים פנימה את הגבינה המגוררת. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי. לְהַפְרִישׁ.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומתאימה לתנור על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד שהם רכים ושקופים, כ-3-4 דקות.
  4. מוסיפים למחבת את הקישואים הפרוסים דק, מתבלים במעט יותר מלח ופלפל. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהקישוא רך אך לא עיסתי, כ-5-7 דקות.
  5. יוצקים את תערובת הביצים והגבינה על הקישואים המבושלים במחבת, מוודאים שהביצים מפוזרות באופן שווה. מבשלים כמה דקות עד שהשוליים מתחילים להתייצב.
  6. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש (אם משתמשים) ואופים במשך 10-15 דקות, או עד שהפריטטה מתייצבת לחלוטין ומזהיבה מלמעלה. לחילופין, אפשר לכסות את המחבת במכסה ולהמשיך לבשל על הכיריים עד להתייצבות.
  7. לאחר הבישול, מוציאים מהתנור או מהכיריים ומניחים לו להתקרר במשך כמה דקות.
  8. מקשטים את הפריטטה בעשבי תיבול טריים קצוצים לפני החיתוך וההגשה.

פריטטת הקישואים הזו קלילה ואוורירית להפליא, כשהקישואים מספקים מרקם וטעם עדינים שמשתלבים יפה עם עושר הביצים והגבינה.

זוהי מנה שחוגגת את הפשטות והטריות של מרכיביה, מה שהופך אותה לאופציה בריאה וטעימה לכל ארוחה. תיהנו ממנו חם או בטמפרטורת החדר, בפני עצמו או עם סלט בצד לארוחה שלמה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן