גנאש מוקצף הוא תערובת קסומה שלוקחת את העושר המפנק של הגנאש המסורתי לרמה חדשה לגמרי. התערובת השמימית הזו של שוקולד ושמנת, מוקצפת לעקביות דמוית ענן, יוצרת ציפוי או מילוי יוקרתי ורב-תכליתי לקינוחים.
את מקורו אפשר לייחס לרצון לחלופה קלילה ואוורירית יותר לגנאש רגיל, מה שהופך אותו למושלם לציפוי עוגות, קאפקייקס, או כפינוק דמוי מוס דקדנטי.
תשואה וזמן:
המתכון הזה מניב מספיק גנאש מוקצף להקפאה של עוגה בגודל סטנדרטי או לציפוי של כ-12 קאפקייקס. זמן ההכנה הוא כ-30 דקות, עם זמן קירור נוסף של לפחות שעתיים.
רמת קושי:
בסולם הקושי, המתכון הזה נכנס לקטגוריית הבינוני. הגנאש עצמו אמנם פשוט, אך השגת העקביות המוקצפת המושלמת דורשת מעט תשומת לב וסבלנות.
הכנת גנאש מוקצף- רכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות חמאה ללא מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- פירות יער טריים ונענע לקישוט (לא חובה)
איך להכין גנאש מוקצף- שלבי הכנה
- מניחים את השוקולד המריר הקצוץ דק בקערה חסינת חום.
- בסיר מחממים את השמנת הכבדה על אש בינונית עד שהיא רק מתחילה להתבשל. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ.
- מניחים לתערובת לשבת דקה כדי להמיס את השוקולד, ואז מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומבריק.
- מוסיפים לתערובת השוקולד את החמאה ללא מלח, תמצית הווניל וקורט מלח. מערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין ומשולבת.
- הניחו לגנאש להתקרר לטמפרטורת החדר, לאחר מכן מכסים ומקררים לשעתיים לפחות או עד שהוא יציב אך עדיין גמיש.
- מקציפים את הגנאש במהירות בינונית-גבוהה במיקסר ידני או במיקסר סטנד עם מצרף המטרפה עד שהוא הופך בהיר ואוורירי. זה עשוי להימשך 3-5 דקות.
- לאחר הקצפת הגנאש מוכן לשימוש כתוספת, מילוי או אפילו כמטבל טעים.
יתרונות תזונתיים
אמנם גנאש מוקצף הוא ללא ספק פינוק, אבל הוא מספק כמה יתרונות תזונתיים.
- שוקולד מריר מכיל נוגדי חמצון ועשוי להיות בעל תכונות בריאותיות ללב.
- הקרם תורם למינון משביע של שומנים.
חלופות כשרות
- לאפשרויות כשרות, יש לוודא שהשוקולד בעל אישור כשרות, ולהשתמש בחמאה בעלת אישור כשרות.
- חלופות שאינן חלביות כמו קרם קוקוס יכולות להחליף שמנת כבדה עבור גרסת פרווה (לא בשרית).
גנאש מוקצף טיפים
- בצעו ניסוי עם זני שוקולד שונים לקבלת טעמים ייחודיים – שוקולד מריר, חלב או לבן כולם עובדים היטב.
- הוסיפו שפריץ מהליקר האהוב עליך, כמו Grand Marnier או Chambord, כדי להחדיר שמץ של תחכום.
- מעטרים בפירות יער טריים ונענע לאיזון עושר הגנאש.
- אם חסר לכם זמן, תוכלו לזרז את תהליך הצינון על ידי הכנסת הגנאש למקפיא למשך כ-30-45 דקות. פשוט שימו עין על זה כדי להבטיח שהוא לא יקפא.