מתכון לסלט וולדורף ללא מיונז

סלט וולדורף ללא מיונז
4.5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

בואו נצלול לעולם הסלטים עם טוויסט על קלאסיקה – סלט וולדורף, אבל בלי מיונז! המנה הזו היא לא רק סלט; זה שילוב מענג של היסטוריה, טעם ובריאות, הכל בקערה אחת.

 

מקור וקסם של סלט וולדורף

סלט וולדורף הופיע לראשונה בניו יורק במלון וולדורף בשנת 1896. חלם על ידי בית המלון, אוסקר צ'ירקי, זה היה שילוב פשוט של תפוחים, סלרי ומיונז. עם הזמן, זה התפתח, לעתים קרובות כולל אגוזים כמו אגוזי מלך לתוספת של קראנץ'. אבל היום, אנחנו נותנים לו מהפך ללא מיונז!

מנות, זמן הכנה ורמת קושי

  • מתכון זה משרת כ-4 אנשים. 
  • זה לוקח בערך 15 דקות להכנה – מהיר וקל, מושלם ליום עמוס או חשק פתאומי למשהו טרי וטעים.
  • בסקאלה של קל לקשה, זה "קל" קליל.

רכיבים להכנת סלט וולדורף ללא מיונז

  • 3 תפוחים גדולים (בחרו פריכים כמו פוג'י או Honeycrisp), חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (קלוי אם בא לכם)
  • חופן ענבים אדומים, חצויים
  • 1/2 כוס יוגורט (יוגורט יווני למרקם קרמי יותר)
  • מיץ מלימון 1
  • 1 כף דבש (או יותר לפי הטעם)
  • קורט מלח
  • עלי חסה טריים (לא חובה, להגשה)
  • עלי נענע טריים לקישוט (כי למה לא?)

איך להכין סלט וולדורף ללא מיונז?

  1. הכינו את הפירות שלכם: חותכים את התפוחים לקוביות ופורסים את הסלרי. חצו את הענבים. זורקים את כולם לקערת סלט גדולה.
  2. קולים את האגוזים (אופציונלי): אם אתם קולים את האגוזים שלכם, עשו זאת עכשיו. קלייה מהירה במחבת על אש בינונית עד שהם ריחניים, וסיימת.
  3. הלבישו את זה: בקערה נפרדת, ערבבו יחד את היוגורט, מיץ הלימון, הדבש וקורט מלח. התאימו את הדבש לפי ההעדפות מתיקות שלכם.
  4. ערבבו הכל ביחד: יוצקים את הרוטב על הפירות והאגוזים. תנו לו ערבוב טוב ועדין.
  5. מגישים אותו מגניב: מגישים על מצע עלי חסה טריים אם תרצו. מקשטים בעלי נענע לתוספת רעננה.

הטבות תזונתיות

  • הסלט הזה הוא מעצמה של חומרים מזינים! 
  • תפוחים וענבים מביאים המון נוגדי חמצון וויטמינים. 
  • סלרי מוסיף את הקראנץ' המושלם הזה יחד עם סיבים תזונתיים, 
  • ואגוזי מלך הם כוכבי על לחומצות שומן אומגה 3. 
  • החלפת מיונז עם יוגורט לא רק מצמצמת את השומנים אלא מוסיפה כמות גדולה של חלבון ופרוביוטיקה.

כשרות וחלופות אחרות

  • לגרסה כשרה, יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. 
  • אם אתם טבעוניים או לא צורכים חלב, החליפו את היוגורט בחלופה על בסיס צמחי כמו יוגורט שקדים או קוקוס.

טיפים וטריקים למתכונים

  • כדי למנוע מהתפוחים להשחים, זרקו אותם למיץ לימון ברגע שהם קצוצים.
  • ניסוי עם אגוזים שונים – אגוזי פקאן או שקדים יכולים להיות חלופה מצוינת לאגוזים.
  • הוסיפו פירות יבשים כמו צימוקים או חמוציות לשכבה נוספת של טעם.

עצות לשיטת בישול

  • הסלט הזה אינו זקוק לבישול, אך המפתח נמצא בערבוב. וודאו שהכל מצופה באופן שווה ברוטב לטעם הטוב ביותר. 
  • כמו כן, הוא הכי טוב נאכל טרי, אז תקרבו את זמן ההגשה.

ושם יש לכם את זה-סלט וולדורף מרענן, מזין וקל להכין בלי המיונז! מושלם לארוחת צהריים קלה, מנה צדדית בארוחת הערב או סתם חטיף בריא בכל עת. תיהנו מהיצירה הקולינרית שלכם, ואל תשכחו לטפוח על עצמכם בגב על כך שהפכו משהו כל כך פשוט ועם זאת כל כך טוב להפליא! 🥗✨

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן