מתכון לראמן צמחוני טעים ועשיר במיוחד וקל להכנה

מתכון לראמן צמחוני טעים ועשיר במיוחד וקל להכנה

מתכון לראמן צמחוני
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
5 מנות
כשרות:
פרווה

ראמן, מאכל יפני אהוב, מקבל טוויסט צמחוני מענג במתכון הזה. מושלם ללילות נעימים או בכל פעם שאתם משתוקקים לארוחה חמה ומנחמת, הראמן הצמחוני הזה מפוצץ בטעם וטוב. מהמרק העשיר ועד הירקות התוססים, כל כפית היא פינוק לבלוטות הטעם שלכם. תזדקקו לכ-45 דקות כדי להכין את המתכון הזה מתחילתו ועד סופו.

איך להכין ראמן צמחוני – המרכיבים 

  • 200 גרם אטריות ראמן
  • 1 ליטר מרק ירקות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר, מגורר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף משחת מיסו
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 גזר, קצוץ
  • 1 פלפל אדום, פרוס דק
  • 100 גרם פטריות פרוסות
  • 2 בצלים, פרוסים דק
  • 100 גרם עלי תרד
  • 2 ביצים מבושלות (לא חובה לציפוי)
  • שומשום ופתיתי צ'ילי לקישוט

כיצד להכין ראמן צמחוני – השלבים 

  1. בסיר גדול מחממים שמן שומשום על אש בינונית. מוסיפים שום טחון וג'ינג'ר מגורד ומטגנים.
  2. יוצקים ציר ירקות ומביאים לרתיחה. מערבבים פנימה רוטב סויה ומשחת מיסו עד להמסה.
  3. מוסיפים למרק פטריות פרוסות, גזר ופלפל אדום פרוס. מבשלים כ-5-7 דקות עד שהירקות רכים.
  4. בינתיים מבשלים אטריות ראמן לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
  5. לאחר שהירקות מבושלים, מוסיפים למרק עלי תרד ובצל פרוס. מבשלים עוד 2-3 דקות.
  6. מחלקים אטריות מבושלות בין קערות הגשה. יוצקים את המרק החם והירקות על האטריות.
  7. אם רוצים, מעל כל קערה מוסיפים ביצה מבושלת חתוכה לשניים. מפזרים שומשום ופתיתי צ'ילי לתוספת טעם.
  8. הגישו חם ותיהנו מהראמן הצמחוני הטעים שלכם!

היתרונות התזונתיים של ראמן צמחוני

מתכון הראמן הצמחוני הזה מציע שפע של יתרונות תזונתיים. עמוס בירקות, הוא מספק ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמין C מפלפל, ויטמין A מגזר ותרד, וויטמינים מקבוצת B שונים מפטריות ומשחת מיסו. המרק עשיר בטעם ודל בקלוריות, מה שהופך אותו לאופציה משביעה אך בריאה. בנוסף, הכללת מרכיבים עשירים בחלבון כמו טופו או ביצים (אם מוסיפים) מבטיחה ארוחה שלמה. עם האיזון של פחמימות, חלבונים וירקות, מנת הראמן הזו מהווה בחירה מזינה וטעימה.

תוספות או שדרוגים אפשריים לראמן צמחוני

  • הוסיפו קוביות טופו או טמפה לקבלת חלבון נוסף, או נסו אדממה לאופציה על בסיס צמחי.
  • נסו תבלינים שונים כגון משחת צ'ילי, סרירצ'ה או פתיתי נורי לתוספת עומק של טעם.
  • החליפו אטריות ראמן מסורתיות לאטריות סובה או אטריות אורז לאפשרות ללא גלוטן.
  • היו יצירתיים עם תוספות כמו פרוסות אבוקדו, קימצ'י, ג'ינג'ר כבוש או רצועות נורי לתוספת מרקם וטעם.

כל אחת מהתוספות הללו יכולה לקחת את הראמן הצמחוני שלך לשלב הבא, לספק מגוון ורב-גוניות כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.

שאלות ותשובות

האם אני יכול לעשות את המתכון הזה טבעוני?
בהחלט! כל שעליכם לעשות הוא להשמיט את הביצים המבושלות או להחליף אותן בטופו, ולוודא שאטריות הראמן ומשחת המיסו בה אתם משתמשים הן טבעוניות.

איך אני יכול להכין את המתכון הזה ללא גלוטן?
כדי להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן, השתמשו באטריות ראמן ללא גלוטן או החליפו באטריות אורז או אטריות סובה. בנוסף, ודאו שרוטב הסויה ומשחת המיסו שבה אתם משתמשים הם זנים ללא גלוטן.

האם אפשר להכין את המרק מראש?
כן, אפשר להכין את המרק מבעוד מועד ולאחסן אותו במקרר עד 3 ימים. רק לחמם אותו בעדינות על הכיריים לפני ההגשה.

אילו ירקות נוספים אני יכול להוסיף לראמן הזה?
אתם מוזמנים להתנסות בירקות שונים לפי העדפתכם. חלק מהאפשרויות כוללות ברוקולי, בוק צ'וי, אפונת שלג או תירס..

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגה בחושה עם קמח שקדים ללא סוכר שתקסום לכם

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם ברוקולי: המתכון שיעשיר את השולחן שלך

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דילוג לתוכן