מתכון לגיוזה צמחונית יפנית וטעימה בטירוף

מתכון לגיוזה צמחונית יפנית וטעימה בטירוף

גיוזה ירקות
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
10 מנות
כשרות:
פרווה

גיוזה צמחונית היא למעשה כיסונים טעימים במילוי תערובת טעימה של ירקות ותבלינים, עטופים בבצק דק, ואז מטוגנים במחבת לשלמות. הגיוזות הללו מפוצצות בטעם ובעלות מרקם משביע שהופך אותן למתאבן או למנה עיקרית מועדפת במטבחים רבים. עם תערובת של מרכיבים מלוחים כמו פטריות, כרוב וטופו, הגיוזה הצמחונית הזו בטוח תשמח אפילו את החך הכי נבון. בין אם מוגשת כחטיף, מתאבן או חלק מארוחה עיקרית, גיוזה צמחונית היא תוספת מענגת לכל שולחן.

רכיבים להכנת גיוזה צמחונית:

  • 200 גרם טופו יציב, מסונן ומפורר
  • 100 גרם פטריות שיטאקי, קצוצות דק
  • 100 גרם כרוב, קצוץ דק
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר, טחון
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית חומץ אורז
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 30 עטיפות גיוזה
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 100 מ"ל מים

איך מכינים גיזה צמחונית – צעד אחר צעד:

  1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הטופו המפורר, פטריות שיטאקי קצוצות, כרוב קצוץ, בצל אביב קצוץ, שום טחון וג'ינג'ר טחון.
  2. מוסיפים לקערה את רוטב הסויה, שמן השומשום, חומץ האורז, הסוכר, המלח והפלפל השחור. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מניחים עטיפת גיוזה על משטח עבודה נקי ומכפיפים כ-1 כפית מהמלית למרכז העטיפה.
  4. טובלים את האצבע במים ומעבירים אותה לאורך קצה העטיפה כדי להרטיב אותה.
  5. מקפלים את העטיפה על המילוי ליצירת צורת חצי ירח, מהדקים את הקצוות לאטימה.
  6. השתמש באצבעותיך כדי ליצור קפלים לאורך הקצה האטום של העטיפה, לחץ בחוזקה כדי לסגור את הגיוזה.
  7. חוזרים על התהליך הזה עם שאר עטיפות הגיוזה והמלית.
  8. מחממים שמן צמחי במחבת טפלון גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  9. לאחר שהשמן חם, מסדרים את הגיוזה בשכבה אחת במחבת, כשהצד השטוח כלפי מטה.
  10. מבשלים את הגיוזה 2-3 דקות, או עד שהתחתיות מזהיבות ופריכות.
  11. יוצקים בזהירות מים למחבת, מספיק כדי לכסות את תחתית המחבת.
  12. מכסים מיד את המחבת במכסה ומנמיכים את האש לבינונית-נמוכה.
  13. מניחים לגיוזה לאדות 5-7 דקות, או עד שהעטיפות שקופות והמלית מבושלת.
  14. מסירים את המכסה מהמחבת וממשיכים לבשל את הגיוזה עד שכל המים מתאדים.
  15. לאחר הבישול מעבירים את הגיוזה הצמחונית לצלחת הגשה.
  16. מגישים את הגיוזה חמה עם רוטב הטבילה האהוב עליכם, כמו רוטב סויה מעורבב עם חומץ אורז או שמן צ'ילי.
  17. תיהנו מהטעמים והמרקמים הטעימים של גיוזה צמחונית תוצרת בית עם המשפחה והחברים שלכם!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

דילוג לתוכן