תענוג גיוזה צמחונית

גיוזה צמחונית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
30 מנות
כשרות:
פרווה

 

יאללה, תחגרו פודיס! אנחנו צוללים לתוך עולם הגיוזה הצמחונית, אותם כיסים קטנים של שמחה שמקורם בסין אבל מצאו את ייעודם האמיתי ביפן.

גיוזה היא כמו הפתעה עמוסה בטעמים עטופה בעור כופתאות עדין, והטוויסט הצמחוני הופך אותה למנצחת מוחלטת עבור חובבי צמחים. עכשיו, בואו ללכלך את הידיים ונכין קצת!

תשואה וזמן:

מתכון זה מניב כ-30 גיוזות. זמן ההכנה אורך כ45 דקות, וזמן הבישול הוא כ15 דקות. אז, בעוד כשעה, תהיה לכם צלחת של תענוגות נגיסים אלה!

רמת קושי:

ניתן לומר שזה מדיום. הכנת הבצק עשויה להיראות קצת מסובכת בהתחלה, אבל ברגע שתבינו את זה, תקפלו כמו מקצוענים.

 

הכנת גיוזה צמחונית רכיבים

  • למילוי:
  • 2 כוסות כרוב קצוץ דק
  • 1 כוס גזר מגורר
  • 1 כוס פטריות קצוצות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר, טחון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עבור הבצק:
  • 2 כפות של קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים חמים
  • לרוטב לטבילה:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית שמן צ'ילי (לא חובה לאוהבי התבלינים)

איך מכינים גיוזה צמחונית שלבי הכנה

  1. הכינו את המילוי:
  2. שלבו בקערה כרוב, גזר, פטריות, שום וג'ינג'ר.
  3. מערבבים פנימה רוטב סויה, שמן שומשום, סוכר, בצל ירוק, מלח ופלפל.
  4. מערבבים היטב ונותנים לו להשרות תוך כדי הכנת הבצק.
  5. הכינו את הבצק:
  6. בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח.
  7. מוסיפים מים חמים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנוצר בצק.
  8. ללוש את הבצק על משטח מקומח עד לקבלת תערובת חלקה.
  9. מכסים ונותנים לו לנוח 30 דקות.
  10. גלגול ומילוי:
  11. מגלגלים את הבצק ליומן וחותכים לחתיכות קטנות.
  12. מרדדים כל חלק לעיגול דק (קוטר של כ8 ס"מ).
  13. הניחו כף מילוי על מרכז כל עיגול.
  14. מקפלים את הבצק על המילוי, אוטמים את השוליים בכיווץ בעזרת מזלג.
  15. בישול:
  16. מחממים מחבת עם מעט שמן על אש בינונית.
  17. מניחים את הגיוזה בתבנית כשהצד השטוח כלפי מטה.
  18. מבשלים עד שהתחתית מזהיבה.
  19. מוסיפים 1/4 כוס מים ומכסים תוך אידוי עד שהחלק העליון מתרכך.
  20. הכינו את רוטב הטבילה:
  21. מערבבים רוטב סויה, חומץ אורז, שמן שומשום ושמן צ'ילי (אם משתמשים).

יתרונות תזונתיים

עמוסות בירקות, הגיוזה האלה היא מעצמה של חומרים מזינים. 

  • כרוב וגזר מביאים ויטמינים וסיבים, פטריות מוסיפות מרקם בשרני, והג'ינג'ר והשום לא רק משפרים את הטעם אלא גם ידועים בתכונותיהם המחזקות את מערכת החיסון. 
  • בנוסף, שמן שומשום עשיר בשומנים בריאים. זה winwin לבלוטות הטעם ולבריאות שלכם!

אפשרויות חלופיות

  • לאוכלי כשרות, ודאו שרוטב הסויה שלכם יהיה בעל תעודת כשרות, והחליפו את הפטריות לירקות נוספים או טופו עבור בעיטת חלבון נוספת. 
  • אפשר גם להתנסות בקמח ללא גלוטן לבצק.

טיפים וטריקים

  •  אל תמלאו יותר מדי את הגיוזה; כף מילוי זה בדיוק כמו שצריך.
  •  השתמשו במחבת טפלון לצריבה מוזהבת מושלמת.
  •  הקפיאו כל גיוזה נוספת לחטיף מהיר מאוחר יותר.
  •  תהיו יצירתיים עם רוטב הטבילה, הוסיפו קורט ליים או פזר שומשום.

עכשיו, התכוננו להרשים את בלוטות הטעם שלכם עם פלאי הגיוזה הצמחוניים הביתיים האלה! 🥟✨

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

שניצל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לשניצל בלי ביצה

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לרוטב בולונז קלאסי

מתכון לעוגת מרנג
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוגת מרנג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה

מרציפן מתכון טורקי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרציפן במתכון טורקי עם טעם מפתיע

רוטב פלפלים לסטייק
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

רוטב פלפלים לסטייק שישדרג לכם את הארוחה ביג טיים!

מתכון עוגת תפוזים של פעם
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתגון עוגת תפוזים של פעם כמו של סבתא [קלאסיקה במיטבה!]

דילוג לתוכן