מתכון לוופל בלגי טבעוני מושלם – בלי רגשות אשם!

וופל בלגי טבעוני
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
5 מנות
כשרות:
פרווה

היום אנחנו צוללים לתוך עולם הקינוחים עם טוויסט – וופל בלגי טבעוני. שורשיהם של ענני השמחה הרכים הללו בלב בלגיה, שם הוופלים הם למעשה אוצר לאומי. כעת, לקחנו את המתכון הקלאסי והענקנו לו מהפך טבעוני, מה שהופך אותו לא רק לפינוק לבלוטות הטעם שלכם, אלא גם לבחירה מלאת חמלה עבור כל החברים שלנו מהצומח בחוץ.

איך להכין וופל בלגי טבעוני – רשימת מרכיבים:

  • 2 כפות של קמח
  • ¾ כוסות חלב שקדים (או כל חלב צמחי לבחירתכם)
  • ½ כוס שמן צמחי
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות להכנת וופל בלגי טבעוני – שלב אחר שלב

  1. התחילו בחימום מראש של מגהץ הוופלים. הפעילו אותו לחום בינוני-גבוה כדי להבטיח שהוופלים האלה יקבלו את הפריכות המוזהבת המושלמת.
  2. מערבבים בקערה את חלב השקדים וחומץ התפוחים. תנו לזה לשבת כמה דקות עד שהוא מסמיך מעט.
  3. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. כאן מתחיל הקסם – הבסיס ליצירת המופת הזו.
  4. לתערובת החמאה מוסיפים את השמן הצמחי ותמצית הווניל. מערבבים עד שהכל נטמע יפה. הטוב הנוזלי הזה יעניק לוופלים את המרקם המשגע והלח הזה.
  5. כעת, יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים. מערבבים בעדינות רק עד לאיחוד. אל תערבבו יתר על המידה; כמה גושים בסדר לגמרי.
  6. נותנים לבלילה לנוח כ-5 דקות. זה נותן לאבקת האפייה ולסודה לשתייה זמן להפעיל את קסם ההתפחה שלהם, וכתוצאה מכך לוופלים בהירים ואווריריים.
  7. משמנים קלות את מגהץ הוופל שחומם מראש עם מעט שמן או ספריי בישול. שלב זה מבטיח שהוופלים לא יידבקו ומאפשר הסרה קלה.
  8. יוצקים מצקת של בלילה על מרכז מגהץ הוופלים. סוגרים את המכסה בעדינות ונותנים לוופל להתבשל כ-5-7 דקות, או עד שהוא מגיע לצבע החום הזהוב והיפה הזה.
  9. הציצו פנימה כדי לבדוק אם הוופל שלכם מוכן. זה צריך להיות פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. חוזרים על הפעולה עד שכל הבלילה הופכת לטוב וופל.

יתרונות תזונתיים:

הוופלים האלה הם לא רק חגיגה לבלוטות הטעם; הם גם מעצמה תזונתית! עמוסים בכל טוב על בסיס צמחי, הם מציעים מנה בריאה של סיבים, נוגדי חמצון וויטמינים חיוניים. בנוסף, הם נטולי כולסטרול ונמוכים בשומנים רוויים בהשוואה לעמיתיהם הלא טבעוניים.

חלופות מתכון:

ניתן להחליף חלב שקדים בחלב סויה או שיבולת שועל, ושמן צמחי ניתן להחליף בשמן קוקוס או זרעי ענבים..

טיפים להצלחה:

  • טוב קריספי: לפריכות נוספת, הניחו לוופלים לשבת באוויר הפתוח במשך דקה לאחר הוצאתם מהברזל.
  • חוכמת הברזל: מחממים היטב את מגהץ הוופלים שלך ומשמנים אותו קלות לפני שיוצקים פנימה את הבלילה. זה מבטיח מראה חיצוני חום זהוב מושלם.
  • תוספות למכביר: היו יצירתיים עם תוספות! פירות טריים, סירופ מייפל, קצפת טבעונית או כף יוגורט ללא חלב – האפשרויות הן אינסופיות.

הנה לכם מתכון לוופל בלגי טבעוני שקל להכין אותו כמו שהוא מענג לאכילה. קדימה, תנו לריח של הוופלים השמימיים האלה למלא את המטבח שלכם! תהנו, ובישול שמח!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפיקו דה גאיו - סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לפיקו דה גאיו – סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

דילוג לתוכן