מתכון לפנקייק בננה טבעוני

מתכון לפנקייק בננה טבעוני

מתכון לפנקייק בננה טבעוני
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

מתכון פנקייק בננה טבעוני זה מציע טוויסט מענג על ארוחת בוקר קלאסית מועדפת, תוך שימוש במרכיבים צמחיים ליצירת מנה מזינה וטעימה כאחד. הפנקייקים הללו אווריריים, ממותקים באופן טבעי בבננות, ומושלמות לארוחת בוקר נינוחה של סוף שבוע או פינוק בריא בימי חול. המתכון לוקח כ-20 דקות להכנה ולבישול, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית עבור אלה המחפשים ארוחה מהירה אך משביעה.

לפני שנצלול לתוך המרכיבים, בואו נבדוק כמה אפשרויות עבור אלה עם העדפות או הגבלות תזונתיות ספציפיות.

  • לגרסה ללא גלוטן, ניתן להחליף את הקמח הרגיל בכל תערובת קמח ללא גלוטן.
  • אם אתם מחפשים להוסיף עוד חלבון לארוחה שלכם, שקלו לשלב בבלילה כדור של אבקת חלבון מהצומח האהובה עליכם.

איך מכינים פנקייק בננה טבעוני – המרכיבים

אספו את המרכיבים הבאים כדי להתחיל בהרפתקת הכנת הפנקייק שלכם. זכרו, היופי של המתכון הזה טמון בפשטות שלו ובמקום להתאמה אישית שהוא מציע.

  • 2 בננות בשלות
  • 1 כוס חלב צמחי (כגון חלב שקדים או סויה)
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח לכל מטרה (או חלופה ללא גלוטן)
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • שמן או חמאה טבעונית לבישול

איך מכינים פנקייק בננה טבעוני – השלבים

בצע את השלבים הפשוטים הבאים כדי ליצור את הפנקייקים המענגים שלך:

  1. מועכים את הבננות בקערה גדולה עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מוסיפים לבננות את החלב הצמחי, חומץ התפוחים, סירופ המייפל ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
  4. מערבבים בהדרגה את החומרים היבשים לתוך החומרים הרטובים עד שהם מתאחדים; להיזהר לא לערבב יתר על המידה.
  5. מחממים מחבת טפלון או מחבת על אש בינונית ומשמנים אותה קלות בשמן או בחמאה טבעונית.
  6. יוצקים כ-1/4 כוס מהבלילה על המחבת לכל פנקייק. מבשלים עד שנוצרות בועות על פני השטח, לאחר מכן הופכים ומבשלים עוד 2-3 דקות עד להזהבה.
  7. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה, מוסיפים עוד שמן או חמאה לפי הצורך.

יתרונות תזונתיים

  • פנקייק בננה טבעוני הוא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלכם, אלא גם מציעות יתרונות תזונתיים שונים.
  • בננות הן מקור נהדר לסיבים, ויטמינים C ו-B6 ואשלגן.
  • שימוש בחלב צמחי וסירופ מייפל מוסיף חומרים מזינים חיוניים ללא צורך במוצרים מן החי, מה שהופך את הארוחה הזו לבריאה ללב וידידותית לסביבה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

לאחר שליטה במתכון הבסיסי, אל תהסס להתנסות עם תוספות שונות ושילובים שונים כדי להפוך את הפנקייק שלך אפילו יותר מרגש. הנה כמה רעיונות:

  • הוסיפו לבלילה אוכמניות, שוקולד צ'יפס או אגוזים לפני הבישול.
  • למעלה עם פירות טריים, חמאת אגוזים או כף יוגורט קוקוס לתוספת טעם ומרקם.
  • מטפטפים עוד סירופ מייפל או פיזור קינמון לפני ההגשה לתוספת של מתיקות.

שאלות ותשובות

  • האם אפשר להכין את הבלילה מבעוד מועד?
    כן, אפשר להכין את הבלילה ערב קודם ולאחסן במקרר. רק לערבב היטב לפני בישול הפנקייק.
  • איך אני יכול להפוך את הפנקייק אוורירי יותר?
    ודא שאבקת האפייה שלך טרייה, מכיוון שהיא מרכיב מפתח להכנת הפנקייקים. כמו כן, הימנעו מערבוב יתר של הבלילה, מכיוון שהדבר עלול לגרום לפנקייקים פחות אווריריים.
  • האם הפנקייקים האלה ידידותיים למקפיא?
    בהחלט! מבשלים את הלביבות, מניחים להן להתקרר ואז מקפיאים אותן עם שכבות של נייר אפייה ביניהן. מחממים מחדש בטוסטר או במיקרוגל כשמוכנים לאכילה.
  • האם אפשר להשתמש בסוג אחר של קמח?
    כן, אתה יכול להשתמש בחיטה מלאה, שיבולת שועל או כל תערובת קמח ללא גלוטן במקום קמח לכל מטרה. זכור שזה עשוי לשנות מעט את המרקם.
  • האם אפשר להכין את הפנקייקים האלה בלי בננה?
    הבננה לא רק מוסיפה מתיקות ולחות אלא גם משמשת כחומר קושר. לגרסה נטולת בננה, אתה יכול לנסות להשתמש ברסק תפוחים או רסק דלעת, אם כי פרופיל הטעמים ישתנה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגה בחושה עם קמח שקדים ללא סוכר שתקסום לכם

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם ברוקולי: המתכון שיעשיר את השולחן שלך

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דילוג לתוכן