פאי תפוחים טבעוני – מבטיחים שלא תשימו לב להבדל

פאי תפוחים טבעוני
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
-2 מנות
כשרות:
פרווה

יצירת פאי תפוחים טבעונית היא מסע מענג המבטיח את הארומה המנחמת של קינמון ותפוחים אפויים הממלאים את הבית שלך.

המתכון הזה הוא הומאז' למסורת, עם טוויסט על בסיס צמחי שלא מתפשר על הטעם או המרקם. מהקרום הרך והמתקלף ועד למילוי התפוחים החמים והדביק, הפאי הזה הוא חביב הקהל שבמקרה הוא טבעוני.

עם זמן הכנה כולל של כשעה ו-30 דקות, כולל זמן אפייה, הוא מושלם לאפייה נעימה בסוף השבוע או לקינוח מיוחד לכל אירוע.

כמה זמן להכין מתכון לפאי תפוחים טבעונית: כשעה ו-30 דקות.

איך מכינים פאי תפוחים טבעוני – המרכיבים:

עבור הקרום:

  • 300 גרם קמח לכל מטרה
  • 150 גרם חמאה טבעונית, קרה וחתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 6-8 כפות מי קרח

למילוי:

  • 6 תפוחים גדולים, קלופים, מגורעים ופרוסים דק (השתמש בתערובת של זנים מתוקים וטארטים כמו גרני סמית ופוג'י)
  • 1/2 כוס סוכר מגורען
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כף מיץ לימון

מרכיבים חלופיים להכנת פאי תפוחים טבעוני

לגרסה נטולת גלוטן, השתמשו בקמח לכל מטרה נטול גלוטן עבור הקרום והבטיחו שכל שאר המרכיבים מאושרים ללא גלוטן.

איך מכינים פאי תפוחים טבעוני – שלבי הכנת פאי תפוחים טבעוני

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (400 מעלות צלזיוס).
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה הטבעונית הקרות.
  3. בעזרת חותכן בצק או באצבעות, מעבדים את החמאה לתוך הקמח עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
  4. מוסיפים בהדרגה את מי הקרח, כף אחת בכל פעם, ומערבבים בעדינות עד שהבצק פשוט מתאחד. שימו לב לא לעבוד יותר מדי עם הבצק.
  5. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות.
  6. מערבבים בקערה נפרדת את פרוסות התפוחים, הסוכר, הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט ומיץ הלימון. מערבבים עד שהתפוחים מצופים בצורה אחידה.
  7. מרדדים חלק אחד מהבצק המצונן על משטח מקומח קלות כך שיתאים לתבנית הפאי שלך. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הפאי ומהדקים אותו בעדינות לתחתית ולדפנות.
  8. יוצקים את מלית התפוחים לתוך בצק הפאי המוכן.
  9. מרדדים את החלק השני של הבצק ומניחים אותו על מלית התפוחים. חותכים את כל עודפי הבצק ומצמצמים את הקצוות כדי לאטום את הפאי.
  10. השתמשו בסכין חדה כדי ליצור מספר חריצים קטנים בקרום העליון כדי לאפשר לאדים לצאת.
  11. אופציונלי: מברישים את הקרום העליון במעט חלב שאינו חלבי ומפזרים סוכר לגימור זהוב.
  12. אופים את הפאי בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שהקרום מזהיב והמלית מבעבעת.
  13. הניחו לפשטידה להתקרר לפחות 30 דקות לפני שפורסים ומגישים.

יתרונות תזונתיים של פאי תפוחים טבעוני

פאי תפוחים טבעונית זו עמוס בתועלת תזונתית של תפוחים טריים, העשירים בסיבים תזונתיים, ויטמין C ונוגדי חמצון שונים. בנוסף, על ידי שימוש בחמאה טבעונית והשמטת ביצים, עוגה זו נמוכה בשומן רווי וכולסטרול בהשוואה לעוגות תפוחים מסורתיות.

תוספות או שדרוגים אפשריים עבור פאי תפוחים טבעונית

לטוויסט דקדנטי, שקול להוסיף על כל פרוסה כדור גלידת וניל טבעונית או כף קצפת קוקוס. אתה יכול גם להתנסות עם תבלינים שונים במילוי, כמו הל או ג'ינג'ר, כדי להתאים את הטעם לטעמך.

שאלות ותשובות על מתכון לפאי תפוחים טבעוני

שאלה: האם אפשר להכין את קרום הפאי מבעוד מועד?
תשובה: כן, אתה יכול להכין את בצק פאי עד יומיים מראש. פשוט עטפו אותו היטב בניילון נצמד ואחסנו אותו במקרר עד שתהיה מוכן להשתמש בו.

שאלה: האם אני יכול להשתמש בבצק פאי שנקנה במקום?
תשובה: בהחלט! חפש בצק עוגה ידידותי לטבעוני במכולת המקומית שלך כדי לחסוך זמן.

שאלה: אפשר להקפיא את הפאי?
תשובה: כן, אתה יכול להקפיא את הפאי הלא אפוי עד 3 חודשים. פשוט מרכיבים את הפאי, עוטפים אותה היטב בניילון נצמד ובנייר אלומיניום ומקפיאים. כשמוכן לאפייה, הניחו לפשטידה להפשיר במקרר למשך הלילה לפני האפייה לפי ההוראות.

שאלה: מה אני יכול לעשות עם שאריות פשטידה?
תשובה: שאריות פשטידה אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים. תהנו ממנו קר או חממו מחדש פרוסות אישיות במיקרוגל או בתנור לפינוק חם.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים

ביצה קשה בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון להכנת ביצה קשה בתנור בלי מאמץ

מקלובה אורז ותפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון למקלובה אורז ותפוחי אדמה אורגינל

סטייק אונטריב על האש
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון להכנת אונטריב על האש

טורטיות ממולאות צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטורטיות ממולאות צמחוני

מתכון לבורקיטס טורקי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לבורקיטס טורקי שגם ארדואן ישמח לאכול

דילוג לתוכן