מתכון לאונטריב בתנור – כזה עוד לא טעמתם!

מתכון לאונטריב בתנור – כזה עוד לא טעמתם!

סטייק אונטריב על האש
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
75 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

בואו נצלול להכנת אונטריב מעורר תיאבון בתנור! המנה הטעימה הזו היא תענוג לבבי ומלוח המושלם להאכלת משפחה בת ארבע נפשות. הוא מגיע מאזור הים התיכון, שם הוא היה אוכל מנחם אהוב במשך דורות. אונטריב הוא פיוז'ן של טעמים המשלב בשר טלה רך, עשבי תיבול ארומטיים ושילוב של ירקות, הכל צלוי לשלמות בתנור.

רכיבים להכנת אונטריב בתנור

  • 500 גרם כתף טלה ללא עצמות, חתוכה לקוביות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 פלפלים, חתוכים לקוביות
  • 2 קישואים, פרוסים
  • 2 עגבניות, קצוצות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מיץ מלימון 1
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט

איך מכינים אונטריב בתנור?

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את קוביות הטלה, השום הטחון, שמן הזית, האורגנו המיובש, הטימין היבש, הפפריקה, המלח, הפלפל ומיץ חצי הלימון. מערבבים הכל יחד עד שהכבש מצופה באופן אחיד במרינדה. תן לזה להשרות כ-15 דקות בזמן שאתה מכין את הירקות.
  3. קוצצים את הבצל, הפלפלים, הקישואים והעגבניות. לזרוק אותם במעט שמן זית, מלח ופלפל.
  4. בתבנית גדולה חסין תנור, פורשים את הטלה הכבוש, ואז שכבו מעל את הירקות החתוכים. סוחטים את חצי הלימון הנותר על הירקות.
  5. מכסים את הכלי בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים במשך 45 דקות.
  6. לאחר 45 דקות, מסירים את נייר הכסף ונותנים לו לצלות עוד 15-20 דקות עד שהכבש שחום והירקות רכים.
  7. מפזרים מעט פטרוזיליה טרייה על המנה לפרץ של צבע וטעם. הגישו את האונטריב חם עם תוספת של פיתות או קוסקוס. תהנו!

יתרונות תזונתיים

  • אונטריב הוא לא רק טעים להפליא אלא גם עמוס בתזונה. 
  • כבש מספק חלבון באיכות גבוהה, בעוד הירקות מוסיפים סיבים, ויטמינים ונוגדי חמצון לארוחה שלך.
  • עשבי התיבול הים תיכוניים, כגון אורגנו וטימין, מציעים יתרונות בריאותיים פוטנציאליים, לרבות שיפור העיכול והפחתת הדלקת. 
  • בנוסף, שמן הזית המשמש במתכון זה הוא מקור לשומנים בריאים שעושים טוב ללב שלך.

זמן הכנה

מתכון אונטריב זה מוכן תוך כשעה ו-15 דקות מתחילתו ועד סופו, מה שהופך אותו לאפשרות מצוינת לארוחת ערב שבועית טעימה ומשביעה.

רמת קושי

המתכון הזה נופל איפשהו בין קל לבינוני בסולם הקושי. זה לגמרי בר ביצוע עבור טבחים ביתיים עם קצת ניסיון. אם אתם חדשים בבישול, אל תדאגו; אנו נלווה אתכם בכל שלב!

חלופות מתכון לאוכלי כשרות

  • לאוכלי כשרות, ניתן להחליף את הטלה בבשר בקר או עוף עם תעודת כשרות. 
  • ודאו שלכל המרכיבים שלכם יש אישור כשרות מתאים.

טיפים לשיפור

  • אם אתם אוהבים "קיק" של חריפות, הוסיפו קורט של פתיתי פלפל אדום למרינדה.
  • אתם יכולים גם להתאים את הירקות לטעמכם. לבבות חצילים, פטריות או ארטישוק עובדים נהדר במנה הזו.
  • אל תתביישו עם עשבי התיבול והתבלינים; הם מה שגורמים למנה הזו לשיר!

אז הנה לכם, מתכון לאונטריב לבבי וטעים המושלם לארוחה בהשראת הים תיכונית שלכם. תהנו מהטעמים של הים התיכון ממש במטבח שלכם! בישול שמח 😋

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגה בחושה עם קמח שקדים ללא סוכר שתקסום לכם

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם ברוקולי: המתכון שיעשיר את השולחן שלך

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דילוג לתוכן