מקורן במסורות הקולינריות העשירות של אזור הuntar, הצלעות המעושנות הללו הן פיצוץ טעמים שיעביר את בלוטות הטעם שלכם לגן עדן ברביקיו.
שיטת עישון האונטריב כוללת עישון איטי של הצלעות במעשנה, החדרת תערובת תבלינים מגרה ועישון מעורר תיאבון. התכוננו לחגיגה המושלמת לשיתוף עם חברים ובני משפחה, מה שהופך אותה למרכיב עיקרי להתכנסויות ולחגיגות.
תשואה וזמן: מתכון זה משרת כ4-6 אנשים. זמן הכנה ועישון ביחד, צפו לבלות בסביבות 5-6 שעות, אבל התוצאה הטעימה שווה את זה.
רמת קושי: בינוני. השלבים פשוטים, אך תהליך העישון האיטי דורש תשומת לב וסבלנות.
הכנת אונטריב במעשנה רכיבים
- 2 ק"ג צלעות אונטריב
- 3 כפות תערובת תבלינים (מתכון למטה)
- 1 כוס רוטב ברביקיו (המתכון למטה)
- 1/4 כוס סוכר חום
- 2 כפות מלח
- 1 כף פלפל שחור
- 1 כף פפריקה
- 1 כף אבקת שום
- 1 כף אבקת בצל
- 1 כף טימין מיובש
- 1 כף פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם)
- 1 כוס חומץ תפוחים
- שבבי עץ (היקורי או תפוח) לעישון
- תערובת תבלינים:
- מערבבים יחד מלח, פלפל שחור, פפריקה, אבקת שום, אבקת בצל, טימין מיובש ופלפל קאיין.
- רוטב ברביקיו:
- מערבבים בסיר תערובת תבלינים, סוכר חום וחומץ תפוחים. מבשלים על אש נמוכה עד שהוא מסמיך.
אונטריב במעשנה שלבי הכנה
- משרים את הצלעות: משפשפים את תערובת התבלינים המיוחדת על הצלעות, ומבטיחים ציפוי אחיד. נותנים להם להשרות במקרר לפחות 4 שעות, או לילה לטעם עמוק יותר.
- הכינו את המעשנה: חממו מראש את המעשנה ל-120 מעלות צלזיוס. משרים שבבי עץ במים למשך 30 דקות, ואז מניחים אותם בקופסת המעשנה.
- עשנו את הצלעות: מעשנים את הצלעות הכבושות למשך 3-4 שעות, תוך שמירה על טמפרטורה עקבית. מושחים ברוטב ברביקיו בשעה האחרונה לגימור מקורמל.
- לנוח ולהגיש: לתת לצלעות לנוח 10 דקות לפני שפורסים. מגישים עם רוטב ברביקיו נוסף בצד.
יתרונות תזונתיים
- אונטריב הן מקור טוב לחלבון, ויטמינים חיוניים ומינרלים.
- תהליך העישון האיטי שומר על המיצים הטבעיים, מה שהופך את המנה לטעימה ללא עודף שומן.
חלופות מתכון
לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים. החליפו מרכיבים לא כשרים בחלופות מתאימות. השתמשו במעשנה כשרה אם ישנה.
טיפים
- בצעו ניסוי עם שבבי עץ שונים לטעמים מעושנים מגוונים.
- התאימו את רמות התבלינים כך שיתאימו להעדפות הטעם שלכם.
- לקיצור דרך אפשר להשתמש בתערובת תבלינים מוכנה מראש וברוטב ברביקיו.
- השקיעו במדחום לבשר לבקרת טמפרטורה מדויקת בזמן העישון.