אפיית פוקצ'ה ללא התפחה היא דרך נפלאה ליהנות מהטעמים של איטליה ללא צורך בשמרים. מתכון זה מציע שיטה מהירה וקלה ליצור לחם שטוח מלוח בציפוי עשבי תיבול ריחניים ושמן זית. מערבוב הבצק ועד אפייה לשלמות, המתכון הזה לוקח בערך 30 דקות להשלמתו.
איך מכינים פוקצ'ה ללא שמרים – המרכיבים
כדי להכין פוקצ'ות מצות, תזדקקו ל:
- 250 גרם קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 150 מ"ל מים פושרים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף עשבי תיבול יבשים (כגון רוזמרין, טימין או אורגנו)
- פתיתי מלח ים, לזילוף
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית השתמשו במרגרינה מהצומח או בשמן קוקוס במקום בחמאה.
- החלף קמח רגיל בקמח ללא גלוטן לאופציה ללא גלוטן.
איך להכין פוקצ'ה ללא התפחה – שלב אחר שלב
- מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (מאוורר 200 מעלות צלזיוס) או שווה ערך.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח הרגיל, אבקת האפייה והמלח.
- יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ויוצקים פנימה את המים הפושרים ושמן הזית.
- בעזרת כף עץ או ידיים מערבבים את החומרים יחד עד שנוצר בצק.
- הופכים את הבצק על משטח מקומח ולשים אותו בעדינות כמה דקות עד שהוא הופך חלק.
- מרדדים את הבצק למלבן או עיגול בעובי של כ-1 ס"מ.
- מעבירים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מזלפים את החלק העליון של הבצק בשמן זית ומפזרים את עשבי התיבול היבשים ופתיתי מלח ים באופן שווה על פני השטח.
- אופים בתנור שחומם מראש 15-20 דקות, או עד שהפוקצ'ה מזהיבה ופריכה בשוליים.
- מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה.
תיהנו מפוקצ'ה ללא שמרים תוצרת בית חמימה, עם טפטוף שמן זית או מוגשת לצד המטבלים האהובים עליכם.