חבקו את הטעמים העשירים של המטבח הטורקי עם המתכון המענג הזה לבואיקוס טורקי. מוצאו מאיזמיר, בואיקוס טורקי הוא מאפה מלוח העשוי מבצק מועשר בשמן זית. המאפים המתקלפים האלה הם אפשרות ארוחת בוקר או חטיף אהובה בטורקיה, מושלמת להנאה עם כוס תה או קפה.
המרכיבים להכנת בואיקוס טורקי:
כדי להכין בואיקוס טורקי, תצטרכו:
- 500 גרם קמח לכל מטרה
- 250 מ"ל מים פושרים
- 100 מ"ל שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 חלמון ביצה (להברשה)
- שומשום לזילוף
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, החליפו את החלמון בשטיפה על בסיס חלב או פשוט מברישים את המאפים בשמן זית לפני האפייה.
- ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.
איך להכין בואיקוס טורקי – שלב אחר שלב:
- בקערת מיקסר גדולה מערבבים את הקמח לכל מטרה, מלח וסוכר.
- מוסיפים לתערובת הקמח את המים הפושרים ושמן הזית בהדרגה, תוך לישה עד שנוצר בצק חלק.
- מכסים את הבצק במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לנוח 30 דקות.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (מאוורר 180 מעלות צלזיוס) או שווה ערך.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בקוטר של כ-5 ס"מ.
- מרדדים כל כדור בצק לצורה אליפסה דקה בעובי של כ-0.5 ס"מ.
- קפלו צד אחד של הסגלגל למרכז, ואז קפלו את הצד השני כדי לפגוש אותו, ויוצרים מלבן תלת-שכבתי.
- מרדדים שוב את הבצק המקופל לצורה אליפסה וחוזרים על תהליך הקיפול פעמיים נוספות.
- מניחים את מאפי הבויוז המעוצבים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, משאירים מעט מרווח בין כל מאפה.
- מברישים את החלק העליון של הבויוז בחלמון ומפזרים מעליהם שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהבויוז מזהיב ופריך.
- מוציאים מהתנור ונותנים לבויוז להתקרר מעט לפני ההגשה.
תיהנו מבואיקוס טורקיים חמימים או בטמפרטורת החדר, עם הליווי האהוב עליכם.