מתכון לסטייק טונה בתנור

מתכון לסטייק טונה בתנור
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
כשרות:
פרווה

היי חובבי אוכל יקרים! היום, אנחנו מגבירים את האש עם מתכון מפתה שכולו פשטות וטעם – סטייק טונה אפוי בתנור.

דמיינו לעצמכם טונה צרובה להפליא, מנשקת על ידי התנור, עם פרץ של טוב נעים. בואו לצלול לתוך ההרפתקה הקולינרית הזו!

מקורות ורקע המתכון לסטייק טונה בתנור

סטייק טונה אפוי הוא מנה שנותנת לטעמים הטבעיים של הדג לזרוח. בעוד שבאופן מסורתי, טונה עשויה להכות על הגריל, שיטת התנור היא מחליפה משחק למי שרוצה אפשרות נטולת רעש מבלי לוותר על הטעם. זהו קריצה לנוחות מודרנית מבלי להתפשר על הטעימות!

רכיבים להכנת סטייק טונה בתנור

  • 4 סטייקים טונה (בערך 2 ס"מ עובי)
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית דבש או סירופ מייפל
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • מלח ופלפל לפי הטעם

סטייק טונה בתנור – הוראות הכנה

  1. בקערה, טורפים יחד רוטב סויה, שמן זית, שום טחון, מיץ לימון, דבש או סירופ מייפל, ג'ינג'ר מגורר, מלח ופלפל. מניחים את סטייק הטונה בצלחת רדודה ושופכים עליהם את המרינדה הזו. נותנים לזה להתערבב ולהשרות במשך 15-20 דקות לפחות. כמה שיותר זמן, יותר טוב!
  2. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס (בערך 400 מעלות צלזיוס). קבל את זה נחמד וחם – אנחנו מכוונים לחריכה מהירה.
  3. מחממים מחבת מתאימה לתנור על הכיריים על אש בינונית-גבוהה. ברגע שהוא חם, מוסיפים שפריץ שמן זית. צורבים את סטייק הטונה כ-1-2 דקות מכל צד עד שהם מקבלים את הצבע הזהוב היפה הזה.
  4. מעבירים את המחבת עם הטונה הצרובה ישירות לתנור שחומם מראש. אופים כ-5-8 דקות, תלוי ברמת העשייה המועדפת עליכם. זכור, טונה היא הטובה ביותר כאשר היא ורודה מעט במרכזה.
  5. פזרו פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל סטייק הטונה האפוי בתנור לפרץ של צבע ורעננות. מגישים עם חתיכות לימון בצד – פופ הדרים לוקח את זה לשלב הבא.
  6. לקישוט:
  7. פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  8. חתיכות לימון

יתרונות תזונתיים של מתכון לסטייק טונה בתנור

חלבון רזה: טונה היא מעצמה של חלבון רזה, חיונית לבריאות השרירים.
חומצות שומן אומגה 3: משפרת את בריאות הלב ותומכת בתפקוד המוח.
ויטמינים ומינרלים: עשיר בויטמיני B, סלניום ואשלגן.

תשואה וזמן

המתכון הזה משרת 4 נשמות רעבות, כשכל סטייק טונה הוא מנת משביעה.
זמן ההכנה הוא משב רוח, לוקח בערך 15 דקות, והקסם בתנור מתרחש בערך תוך 10-12 דקות.
תוך פחות מ-30 דקות, תהיה לך מנה ראויה למסעדה על השולחן שלך!

רמת קושי

אני אתן את זה קל-פייז. אם אתה יכול לערבב מרינדה ולהפעיל את התנור, צפוי לך פינוק. אין צורך באקרובטיקה מתקדמת במטבח!

אפשרויות חלופיות למתכון סטייק טונה בתנור

  • החליפו רוטב סויה בחלופה כשרה והבטיחו שכל המרכיבים עומדים בתקני הכשרות.
  • השתמשו בטמרי במקום ברוטב סויה לאפשרות ללא גלוטן.
  • החלף את מיץ הלימון במיץ תפוזים או ליים לקבלת אווירה הדרית אחרת.

טיפים להכנת סטייק טונה בתנור

  • בחרו בסטייק טונה טרי במידת האפשר – זה עושה עולם של הבדל בטעמים.
  • תן לטונה להשרות לפחות 15-20 דקות כדי לספוג את כל הטעמים המדהימים האלה.
  • מחממים את התנור לחום של 220 מעלות צלזיוס (425 מעלות פרנהייט) כדי להבטיח צריבה מהירה ומושלמת.
  • הטונה מתבשלת מהר, אז שימו עין עליה. טונה מבושלת מדי יכולה להיות מעט יבשה.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

שניצל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לשניצל בלי ביצה

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לרוטב בולונז קלאסי

מתכון לעוגת מרנג
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוגת מרנג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה

מרציפן מתכון טורקי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרציפן במתכון טורקי עם טעם מפתיע

רוטב פלפלים לסטייק
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

רוטב פלפלים לסטייק שישדרג לכם את הארוחה ביג טיים!

מתכון עוגת תפוזים של פעם
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתגון עוגת תפוזים של פעם כמו של סבתא [קלאסיקה במיטבה!]

דילוג לתוכן