מתכון סביצ'ה טונה מפתה

סביצ'ה טונה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

היי, פודיס! היום, אנחנו צוללים עמוק לתוך אוקיינוס הטעמים עם מתכון סביצ'ה טונה טעים שיגרום לבלוטות הטעם שלכם לעשות את הטנגו.

סביצ'ה, שמקורה מאזורי החוף של אמריקה הלטינית, היא מנה המפגישה את המרכיבים הטריים ביותר עם בעיטת עזה. המרכיב הכוכב שלנו? טונה! תתכוננו לפרץ של טוב הדרים, סימפוניה של מרקמים וצלחת מלאה בשמחה.

תשואה וקושי:

מתכון זה מניב כ-4 מנות, מה שהופך אותו מושלם למפגש קטן או לארוחת ערב מענגת למשפחה. לגבי קושי, זה מדיום מוצק. הקיצוץ עשוי לדרוש מעט כישורי נינג'ה, אבל בסך הכל, זו מנה ידידותית לשפים ביתיים.

הכנת סביצ'ה טונה: רכיבים

  • 500 גרם טונה טרייה, בדרגת סושי (חתוכה לקוביות)
  • 5-6 ליים (מיץ)
  • 1 בצל אדום (חתוך דק)
  • 2 עגבניות (גרועים וחתוכים לקוביות)
  • 1 מלפפון (קלוף וחתוך לקוביות)
  • 1 אבוקדו (חתוך לקוביות)
  • 1 צרור כוסברה טרייה (קצוצה)
  • 2-3 ח'לפניוס (ללא זרעים וקצוצים דק)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • שבבי טורטיה תירס (להגשה)

איך להכין סביצ'ה טונה: שלבי הכנה

  1. הכינו את הטונה: ודאו שהטונה שלכם טרייה. חותכים אותו לחתיכות בגודל ביס, בערך 2 ס"מ כל אחת.
  2. השרייה בהדרים: בקערה לא מתכתית, סוחטים את המיץ מהליים האלה על כל הטונה. ודא שכל חלק מקבל טבילה טובה. תן לזה להשרות כ-15-20 דקות; החומציות "תבשל" את הטונה.
  3. Veggie Frenzy: בזמן שהטונה נכבשת, חותכים לקוביות את הבצל האדום, העגבניות, המלפפון, האבוקדו והג'לפניוס. קוצצים גם את הכוסברה דק.
  4. ערבבו וערבבו: מסננים את עודפי מיץ הליים מהטונה. מערבבים אותו עם הירקות הקצוצים בקערה גדולה. מזלפים שמן זית על התערובת ומערבבים בעדינות.
  5. סימפוניה עונתית: מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם. מתקנים את התיבול לפי הצורך. היופי של הסביצ'ה טמון באיזון הטעמים.
  6. צ'יל אאוט: מכסים את הקערה ונותנים לסביצ'ה להתקרר במקרר למשך 30 דקות לפחות. זה מאפשר לטעמים להתמזג ולהתעצם.
  7. הגשה בסגנון: כשאתם מוכנים לסנוור את האורחים שלכם (או רק את עצמכם), הגישו את הסביצ'ה בקערה לצד כמה שבבי טורטיה תירס פריכים.

בוננזה תזונתית

טונה, מקור חלבון רזה, מביאה חומצות שומן אומגה 3 למסיבה, ומקדם את בריאות הלב. שלבו את זה עם הירקות העשירים בנוגדי חמצון, וקיבלתם חגיגה עמוסה בחומרים מזינים שדל בקלוריות וכבדה בטעם.

חלופה אלטרנטיבית

לאוכלי כשרות או למי שמחפש טוויסט, החליפו את הטונה בדג לבן מוצק כמו הליבוט או אמנון. ודאו שהדג טרי ללא דופי, ושאתה מוכן!

טיפים וטריקים

  • בצעו ניסוי עם זני הדרים. תערובת של ליים ומיץ אשכוליות מוסיפה מורכבות הדרים.
  • אל תחסכו בזמן הצינון; זה הסוד לסביצ'ה טעים.
  • שחקו עם רמות התבלינים. אם הג'לפניו עזים מדי, נסה פלפלים עדינים יותר.
  • מגישים מיד לאחר הוצאתו מהמקרר לאותה חוויה מרעננת וצוננת.

הרי לכם – יצירת מופת של טונה סביצ'ה שמוכנה לגנוב את אור הזרקורים בהרפתקה הקולינרית הבאה שלכם. תהנה מהסימפוניה האוקיאנית של הטעמים! 🐟🍋

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

שניצל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לשניצל בלי ביצה

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לרוטב בולונז קלאסי

מתכון לעוגת מרנג
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוגת מרנג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה

מרציפן מתכון טורקי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרציפן במתכון טורקי עם טעם מפתיע

רוטב פלפלים לסטייק
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

רוטב פלפלים לסטייק שישדרג לכם את הארוחה ביג טיים!

מתכון עוגת תפוזים של פעם
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתגון עוגת תפוזים של פעם כמו של סבתא [קלאסיקה במיטבה!]

דילוג לתוכן