סלט טונה וביצים – מנת חלבון מענגת וטעימה

סלט טונה וביצים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

המתכון המענג הזה של סלט טונה וביצים שואב את השראתו מטעמים ים תיכוניים, שבהם מרכיבים טריים מתאחדים כדי ליצור ארוחה קלה אך משביעה. בשילוב של הטוב הטונה של הטונה עם המרקם הקרמי של ביצים, הסלט הזה מציע פרץ של טעמים שרוקדים על בלוטות הטעם שלכם.

איך להכין סלט טונה וביצים – רכיבים

  • 2 קופסאות טונה (במים או שמן זית)
  • 4 ביצים קשות, קצוצות
  • 1/2 בצל אדום, חתוך לקוביות דקות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1/4 כוס מיונז
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • מיץ מלימון 1
  • מלח ופלפל לפי הטעם

יש הכל? מעולה, בואו נתחיל לערבב!

  1. מכינים את המצרכים: מסננים את הטונה המשומרת ומניחים אותה בקערת ערבוב. קוצצים את הביצים הקשות, הבצל האדום, הסלרי והפטרוזיליה. הכינו אותם מבעוד מועד.
  2. ערבוב: מוסיפים לקערה עם הטונה את הביצים הקצוצות, הבצל האדום, הסלרי והפטרוזיליה.
  3. הרוטב: בקערה קטנה נפרדת, טורפים יחד את המיונז, חרדל דיז'ון, מיץ לימון, מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב הזה על תערובת הטונה.
  4. מאחדים: מקפלים בעדינות הכל יחד עד שהרוטב מצפה את כל המרכיבים בצורה אחידה.
  5. טועמים ומתקנים: נותנים לו לטעום ומתקנים תיבול במידת הצורך. אתה יכול להוסיף עוד מיץ לימון לבהירות או יותר מאיו בשביל הקרמיות.
  6. מגישים: ניתן להנות מהסלט הזה בדרכים שונות – מגישים אותו על מצע ירקות טריים, בין פרוסות לחם מלא לכריך, או ממולאים בכיס פיתה.

יתרונות תזונתיים של סלט טונה וביצים:

סלט זה עמוס בחלבון מטונה וביצים, מספק חומצות אמינו חיוניות לשיקום שרירים ולשובע. ביצים מציעות מנה של ויטמינים כמו B12 ו-D, בעוד הטונה מספקת חומצות שומן אומגה 3, נהדרות לבריאות הלב. הירקות תורמים סיבים, ויטמינים ונוגדי חמצון.

טיפים לשיפור

  • ניסוי עם עשבי תיבול טריים כמו שמיר או עירית לתוספת טעם.
  • הוסף נופך של מתיקות עם חופן קוביות תפוחים או חמוציות מיובשות.
  • לפריכות נוספת, זרקו פנימה כמה אגוזים קלויים כמו שקדים או אגוזי מלך.
  • ודאו שהטונה מנוקזת היטב כדי למנוע סלט מימי.
  • שיטות בישול: מתכון זה כולל בעיקר הרכבה וערבוב. המפתח הוא בקיצוץ ואיזון הטעמים. מתקנים תיבול לפי העדפות הטעם האישיות.

חלופות וכשרות 

  • לאוכלי כשרות, החליפו את המיונז במאיו בעל תעודת כשרות והקפידו על כשרות הטונה.
  • כדי להפוך אותו ידידותי עבור רגישים ללקטוז, החליפו את המאיו בחלופה טבעונית או השתמשו ביוגורט יווני.

סלט הטונה והביצים הזה הוא מאכל רב תכליתי ומזין שקל וקל להקציף אותו. זה מושלם לימים העמוסים שבהם אתה משתוקק למשהו בריא מבלי לבלות שעות במטבח. צללו נימה ותיהנו מהתערובת המענגת של מרקמים וטעמים!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

שניצל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לשניצל בלי ביצה

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לרוטב בולונז קלאסי

מתכון לעוגת מרנג
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוגת מרנג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה

מרציפן מתכון טורקי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרציפן במתכון טורקי עם טעם מפתיע

רוטב פלפלים לסטייק
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

רוטב פלפלים לסטייק שישדרג לכם את הארוחה ביג טיים!

מתכון עוגת תפוזים של פעם
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתגון עוגת תפוזים של פעם כמו של סבתא [קלאסיקה במיטבה!]

דילוג לתוכן