מתכון לטורטיה עם בשר טחון במחבת שאתם הולכים לעוף עליו!

טורטיה עם בשר טחון
4/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

טורטיה עם בשר טחון במחבת היא טוויסט טעים לטורטייה הספרדית הקלאסית, המשלבת בשר טחון לארוחה דשנה ומשביעה.

מקורן מספרד, טורטיות הן מנות רב-תכליתיות שנהנות לרוב כטאפאסים או מנות עיקריות.

וריאציה זו משלבת את העושר של הבשר הטחון עם המרקם המנחם של תפוחי אדמה וביצים, ויוצרת תענוג מלוח מושלם לבראנץ' או לארוחת ערב.

יתרונות תזונתיים של המתכון לטורטיה עם בשר טחון במחבת:

  • המנה הזו מציעה שילוב מאוזן של פחמימות מתפוחי אדמה, חלבון מהבשר הטחון והביצים ושומנים בריאים משמן זית.
  • תפוחי אדמה מספקים סיבים, ויטמינים ומינרלים, בעוד שביצים תורמות רכיבים תזונתיים חיוניים כמו ויטמיני B וסלניום.
  • שימוש בבשר טחון רזה מפחית את תכולת השומן הרווי.

רכיבים להכנת טורטיה עם בשר טחון במחבת

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים דק
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 300 גרם בשר טחון (בקר, הודו או עוף)
  • 6 ביצים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: פפריקה או אבקת צ'ילי לתוספת תבלין
  • פטרוזיליה או כוסברה טרייה קצוצה לקישוט

הוראות הכנת טורטיה עם בשר טחון במחבת

  1. מכינים את תפוחי האדמה והבצל:
  2. מחממים שמן זית במחבת טפלון גדולה על אש בינונית.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה הפרוסים דק והבצל הקצוץ.
  4. מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים ומעט זהובים, כ-8-10 דקות.
  5. מערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות.
  6. מבשלים את הבשר הטחון:
  7. דוחפים את תפוחי האדמה והבצל לצד אחד של המחבת ומוסיפים את הבשר הטחון לצד הריק.
  8. מבשלים את הבשר עד להשחמה, תוך כדי הבישול שברו אותו לחתיכות קטנות יותר.
  9. מערבבים אותו עם תפוחי האדמה והבצל.
  10. מוסיפים שום טחון למחבת, ומערבבים אותו לתוך תערובת תפוחי האדמה-בשר.
  11. מתבלים בנדיבות במלח, פלפל וכל תבלינים אופציונליים כמו פפריקה או אבקת צ'ילי לתוספת טעם.
  12. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
  13. יוצקים את הביצים הטרופות באופן שווה על תערובת תפוחי האדמה-בשר במחבת. מניחים לביצים להתייצב סביב המרכיבים.
  14. מנמיכים את האש ומכסים את המחבת. נותנים לטורטייה להתבשל בעדינות כ-10-15 דקות או עד שהביצים מתייצבות ומבושלות.
  15. לאחר שהביצים התייצבו, מניחים צלחת גדולה מעל המחבת.
  16. הופכים בזהירות את התבנית כדי להעביר את הטורטייה לצלחת.
  17. מחליקים את הטורטייה בחזרה למחבת (הצד הלא מבושל כלפי מטה) כדי לבשל עוד 5-7 דקות או עד שהיא מבושלת לחלוטין והזהבה קלה.
  18. בסיום, מחליקים את הטורטיה על צלחת הגשה. מפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה או כוסברה לפרץ של טריות.

חלופות מתכון טורטיה עם בשר טחון במחבת:

לאוכלי כשרות או הגבלות תזונתיות:

  • ודא שכל המרכיבים המשמשים עומדים בהנחיות התזונתיות.
  • החליפו את הבשר הטחון בחלופות צמחיות כמו טופו מפורר או טמפה בגרסה צמחונית.

טיפים לשיפור המתכון לטורטיה עם בשר טחון במחבת:

  • התנסו עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים את הטעם לטעמך.
  • השתמשו במחבת ברזל יצוק מתובלת היטב לשכבה חיצונית פריכה יותר.
  • מגישים את הטורטייה חמימה או בטמפרטורת החדר, חתוכה לרצועות, כמתאבן מענג או כמנה עיקרית.

תיהנו מהטורטייה המענגת המבושלת במחבת עם בשר טחון, מתענגת על הטעמים המנחמים והרבגוניות שלה כאפשרות לארוחה טעימה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

שניצל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לשניצל בלי ביצה

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לרוטב בולונז קלאסי

מתכון לעוגת מרנג
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוגת מרנג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה

מרציפן מתכון טורקי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרציפן במתכון טורקי עם טעם מפתיע

רוטב פלפלים לסטייק
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

רוטב פלפלים לסטייק שישדרג לכם את הארוחה ביג טיים!

מתכון עוגת תפוזים של פעם
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתגון עוגת תפוזים של פעם כמו של סבתא [קלאסיקה במיטבה!]

דילוג לתוכן