מתכון לשניצל טופו מטוגן: טעים מעבר לצפוי וידידותי לכדור הארץ

שניצל
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

אוקי, זמן שניצל טופו! זהו טוויסט כיפי וטבעוני לשניצל הקלאסי, שמקורו באופן מסורתי מאוסטריה ומיוצר בדרך כלל מבשר עגל או חזיר. אבל היי, מי אמר שדברים צמחיים הם פחות טעימים? בטח לא אנחנו!

אז למה שניצל טופו?

זה קריספי, זה טעים, וזו דרך מענגת ליהנות מטופו, אפילו עבור הספקנים מבינכם. ונחשו מה? הוא עמוס בחלבון מהצומח וניתן להפוך אותו גם ללא גלוטן!

כמה כמה?

  • הספק: מתכון זה מספק בערך 4 מנות.
  • זמן הכנה: 15 דקות (בתוספת זמן לחיצת טופו, אם צריך).
  • זמן בישול: 10 דקות.
  • רמת קושי: בינונית (זה הכל על קבלת הציפוי הזה בדיוק כמו שצריך!)

רכיבים להכנת שניצל טופו מטוגן

  • 400 גרם טופו
  • 1/2 כוס קמח רגיל (אפשר גם קמח חומוס ללא גלוטן)
  • 1 כוס פירורי לחם (ללא גלוטן אם צריך)
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמרים תזונתיים (לא חובה, אבל מוסיף טעם נחמד)
  • 1 כוס חלב צמחי (סויה, שקדים וכו')
  • שמן צמחי לטיגון
  • ללא גלוטן: השתמשו בקמח ובפירורי לחם ללא גלוטן.

איך מכינים שניצל טופו מטוגן?

  1. הכינו את הטופו: אם הטופו שלכם רטוב במיוחד, לחצו עליו למשך כ-30 דקות כדי להיפטר מעודפי לחות. לאחר מכן פורסים אותו לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. מתבלים את הפירורים: מערבבים את פירורי הלחם עם פפריקה, אבקת שום, שמרים תזונתיים, מלח ופלפל.
  3. תחנת חפירה: הגדירו תחנת חפירה עם צלחת אחת של קמח, קערה אחת של חלב צמחי וצלחת אחת של פירורי הלחם המתובלים שלך.
  4. מצפים את הטופו: טובלים כל פרוסת טופו בקמח, לאחר מכן בחלב, ולבסוף מצפים אותו היטב בפירורי הלחם.
  5. מטגנים אותם: מחממים כמות נדיבה של שמן במחבת על אש בינונית. מטגנים את פרוסות הטופו כ-3-5 דקות מכל צד, או עד להזהבה ופריכה.
  6. זמן מנוחה: תנו להם לנוח על מגבת נייר כדי לנקז את עודפי השמן.
  7. מגישים: תהנו מהם חמים! הם נהדרים עם סחיטת לימון, קצת מיונז טבעוני או הרוטב האהוב עליך.

יתרונות תזונתיים של שניצל טופו

טופו הוא מקור פנטסטי לחלבון ומכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות. זה גם מקור מצוין לברזל וסידן, חשוב במיוחד בתזונה טבעונית. פירורי לחם מוסיפים קצת פחמימות, אבל היי, כולנו צריכים אנרגיה, נכון? ואם אתם הולכים על פירורי לחם מדגנים מלאים, תקבלו שם גם קצת סיבים בנוסף.

שדרוגים אפשריים

  • מרקם טופו: הקפאה ולאחר מכן הפשרה של טופו יכול לתת לו מרקם לעיס ובשרני יותר. אם יש לך זמן, נסה את זה
  • תיבולים: אתם מוזמנים לשחק עם התבלינים בתערובת פירורי הלחם. הוסף כמה עשבי תיבול יבשים או אפילו קורט קאיין לבעיטה.
  • אפשרות לאפייה בתנור: לגרסה בריאה יותר, אופים את השניצלים בתנור בחום של כ-200 מעלות עד שהם פריכים.

הנה לכם – שניצל טופו נטול אכזריות וחריף שפתיים שאמור להרשים. בין אם אתה טבעוני ותיק או סתם סקרן לטופו, המתכון הזה מנצח. בישול שמח! 🌱🍴

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן