פילה אמנון בתנור עם שמן זית הוא מנה פשוטה אך בעלת טעם מעולה שמוציאה את הטעם העדין של הדג. עם כמה מרכיבים בלבד והכנה מינימלית, תוכלו לקבל ארוחה טעימה שמוכנה תוך פחות מ-30 דקות.
מרכיבים להכנת פילה אמנון בתנור עם שמן זית
- 4 פילה אמנון
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 לימון, פרוס
- פטרוזיליה טרייה לקישוט
איך מכינים פילה אמנון בתנור עם שמן זית – השלבים
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מייבשים את פילה האמנון בעזרת נייר סופג ומניחים אותם על תבנית אפייה.
- מזלפים שמן זית על הפילטים ומתבלים במלח, פלפל ושום טחון.
- מסדרים על כל פילה פרוסות לימון.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהדג מוכן ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
- לאחר שהדג מוכן, מוציאים מהתנור ומקשטים בפטרוזיליה טרייה לפני ההגשה.
דגשים וחלופות למתכון
- לשומרי כשרות: פרוה. יש לודא שכל המרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות.
- לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את פילה האמנון בפרוסות של טופו מוצק או פטריות פורטובלו.
- כדי להפוך את המתכון לנטול גלוטן, ודאו שהתבלינים ושמן הזית שלך מאושרים ככאלה ללא גלוטן.
יתרונות תזונתיים של פילה אמנון בתנור עם שמן זית
אמנון הוא מקור רזה לחלבון ועשיר בחומרים מזינים חיוניים כמו ויטמין B12, סלניום וזרחן. שמן זית מוסיף שומנים בריאים ונוגדי חמצון למנה, בעוד ששום מספק טעם נוסף ויתרונות בריאותיים פוטנציאליים, כולל תמיכה חיסונית ובריאות הלב.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
אתם יכולים לשפר את המנה הזו על ידי הוספת עשבי תיבול ותבלינים האהובים עליכם למרינדה, כגון טימין, אורגנו או פפריקה. בנוסף, ניתן להגיש את הדג לצד ירקות צלויים או סלט טרי לארוחה שלמה ומזינה.