היי חובבי אוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך עולם האלגנטיות הקולינרית עם מתכון שבטוח יגרום לבלוטות הטעם שלכם לשיר – אנטריקוט דק מושלם. דמיינו את זה: אנטריקוט צרוב יפה, פרוס דק, מתובל לשלמות. זו מנה שמביאה נופך של תחכום לשולחן האוכל שלכם תוך שמירה על דברים פשוטים להפליא.
מקורות: כישרון צרפתי
מתכון זה נותן כבוד למסורת הצרפתית לתת לאיכות הבשר לזרוח. הכל עניין של ללכוד את המהות של בשר הבקר עם מגע של עדינות קולינרית.
איך להכין אנטריקוט דק דק? – רשימת מרכיבים
- 2 סטייקים אנטריקוט בעובי של כ-2 ס"מ כל אחד
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות (לא חובה)
- עשבי תיבול טריים לקישוט (רוזמרין או טימין עובדים היטב)
- פרוסות לימון לסיומת טעימה
הוראות להכנת אנטריקוט דק דק
- מוציאים את סטייק האנטריקוט מהמקרר ונותנים להם לשבת בטמפרטורת החדר כ-20 דקות. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי משני הצדדים.
- מניחים מחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן זית ונותנים לו להתחמם עד שהוא מנצנץ אך לא מעשן. אם משתמשים בשום, מוסיפים אותו לשמן לחליטה מהירה.
- מניחים בזהירות את סטייקי האנטריקוט המתובלים במחבת החמה. צורבים 2-3 דקות מכל צד לקבלת מדיום-רייר יפהפה. התאם את הזמן בהתאם למידת העשייה הרצויה.
- במהלך הדקה האחרונה של הבישול, זרקו פנימה כמה עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין או טימין. הטו את המחבת ומבסו את הסטייקים בשמן העשבים לקבלת שכבת טעם נוספת.
- מעבירים את האנטריקוט לקרש חיתוך ונותנים לו לנוח כמה דקות. שלב זה חיוני לתוצאות עסיסיות. פורסים דק כנגד הגרגר.
- מסדרים את האנטריקוט הפרוס על צלחת, מטפטפים את כל שמן העשבים שנותר ומקשטים בעשבי תיבול טריים. מגישים עם חתיכות לימון בצד למגע חריף.
יתרונות תזונתיים
אנטריקוט הוא מקור פנטסטי לחלבון איכותי, חיוני לבריאות השרירים. מציע אפשרות רזה יותר תוך מתן טעם. תענוג פשוט אך מזין.
חלופות מתכון
לאוכלי כשרות או לבעלי העדפות תזונתיות, בחרו באנטריקוט בעל תעודת כשרות, ואתם בדרך להתענג על המנה הזו ללא פשרות.
טיפים לשיפור
- טמפרטורת החדר: הניחו לאנטרקוט להגיע לטמפרטורת החדר לפני הבישול. זה מבטיח בישול אחיד וקרום צרוב להפליא.
- Pat Dry Perfection: מייבשים את הבשר עם נייר סופג לפני התיבול. משטח יבש מבטיח צריבה טובה, ומעניק לאנטרקוט שלך את הקרום שאי אפשר לעמוד בפניו.
- גימור בטעם: שקלו להוסיף שום כתוש לשמן הזית לחליטה מהירה במחבת. זה מעניק טעם שום עדין לבשר במהלך הבישול.
- תנו לבשר לנוח: נותנים לאנטרקוט לנוח כמה דקות לאחר הבישול. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, ולהשאיר את הבשר לח ובעל טעם.
הנה לכם – מתכון שהופך נתח בקר פשוט ליצירת מופת קולינרית. אנטריקוט דק, מנה שכולה התענגות על הטעמים הטהורים והלא מושחתים של בשר איכותי. אז, תפסו את הסינר, הדליקו את הכיריים ותנו לקסם להתחיל. בישול שמח! 🥩🔥🍋