בואו לצלול לתוך עולם המטבח המנחם ומלא הטעם עם המתכון הזה לחזה עוף בתנור עם אורז.
המנה הזו היא מצרך אהוב בהרבה משקי בית ברחבי העולם, ומציעה איזון מושלם של חלבון, פחמימות וחומרי תזונה חיוניים.
מתכון זה, שמקורו במטבחים ביתיים, עמד במבחן הזמן, שימח טבחים מתחילים ומנוסים כאחד עם הפשטות והטעימה שלו.
רכיבים להכנת חזה עוף עם אורז בתנור
- 4 חזה עוף ללא עצמות וללא עור
- 1 כוס אורז לבן גרגיר ארוך
- 2 כוסות מרק עוף
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטפטוף
יתרונות תזונתיים של חזה עוף עם אורז בתנור
מתכון זה מציע ארוחה מעוגלת היטב עם חלבון רזה מחזה עוף ופחמימות מחזיקות אנרגיה מאורז. חזה עוף עשיר בחלבון איכותי ודל בשומן,
מה שהופך אותו לבחירה בריאה עבור אלה המעוניינים לשמור על מסת שריר ולתמוך בבריאות הכללית. בנוסף, אורז מספק פחמימות חיוניות לאנרגיה, בעוד שבצל ושום מוסיפים תכונות מחזקות מערכת החיסון וטעם ארומטי.
מנות וזמן:
מתכון זה מגיש 4 ולוקח כשעה להכנה, כולל זמן אפייה בתנור. זה מושלם לארוחת ערב משפחתית או הכנה לארוחה לשבוע הבא.
רמת קושי:
קַל. מתכון זה כולל טכניקות הכנה ובישול פשוטות, המתאימות לטבחים בכל רמות המיומנות.
אפשרויות חלופיות להכנת חזה עוף עם אורז בתנור
לאוכלי כשרות, ניתן להחליף את מרק העוף במרק ירקות או במים. בנוסף, אם אתם מעדיפים אורז חום בגלל תכולת הסיבים הגבוהה יותר, התאימו את זמן הבישול והנוזל בהתאם כדי להבטיח מרקם תקין.
מתכון לחזה עוף עם אורז בתנור – טיפים להצלחה
- השתמשו בחזה עוף בגודל שווה: לבישול עקבי, בחרו בחזה עוף הדומים בגודל ובעובי.
- מתבלים בנדיבות: אל תחסכו בתיבול. חזה העוף והאורז צריכים להיות מתובלים היטב כדי לשפר את הטעם.
- אוטמים היטב: מכסים היטב את תבנית האפייה בנייר אלומיניום כדי ללכוד אדים ולחות, כדי להבטיח חזה עוף רך ועסיס.
- תנו למנה לנוח כמה דקות לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג ולעוף לשמור על מיציו.
מתכון לחזה עוף עם אורז בתנור – הוראות הכנה שלב אחר שלב:
- מחממים תנור: מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס (375 מעלות צלזיוס). משמנים קלות תבנית אפייה בשמן זית למניעת הידבקות.
- מכינים חזה עוף: מתבלים את שני הצדדים של חזה העוף במלח, פלפל, טימין מיובש, אורגנו מיובש ופפריקה. מניחים את חזה העוף המתובל בתבנית האפייה המוכנה.
- מכינים תערובת אורז: בקערת ערבוב מערבבים אורז לבן, בצל קצוץ, שום טחון ומרק עוף. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב לאיחוד.
- מרכיבים את המנה: יוצקים את תערובת האורז על חזה העוף בתבנית האפייה, מוודאים שהאורז יתפזר באופן שווה סביב העוף.
- מכסים ואופים: מכסים היטב את תבנית האפייה בנייר אלומיניום. מכניסים אותו לתנור שחומם מראש ואופים במשך 35-40 דקות, או עד שהעוף מבושל והאורז רך.
- מגישים: לאחר בישול, מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ונותנים לה לנוח מספר דקות. מגישים את חזה העוף בתנור עם אורז חם, מעוטר בעשבי תיבול טריים אם רוצים.
תיהנו מהארוחה המנחמת והמשביעה הזו היישר מהתנור, מושלמת לכל יום בשבוע!