הרם את מנות פירות הים שלך עם רוטב טרטר משובח. התבלין הקלאסי הזה הוא תוספת מושלמת לדגים מטוגנים, פירות ים, או אפילו כמטבל טעים למנות ראשונות אחרות. עם איזון מושלם של חריפות מחמוצים, שמנת ממיונז ופרץ של רעננות מעשבי תיבול, רוטב טרטר תוצרת בית בטוח יהפוך למרכיב עיקרי במטבח שלך.
איך מכינים רוטב לטרטר – רכיבים
- 1 כוס מיונז
- 2 כפות תבלין חמוצים מתוק
- 1 כף צלפים קצוצים דק
- 1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
- 1 כף שמיר טרי, קצוץ דק
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 כפית חומץ יין לבן או מיץ לימון
- 1 שן שום, קצוצה (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה לרוטב טרטר
- הכן את הבסיס: מערבבים בקערה את המיונז, תבלין חמוצים מתוק, צלפים, חרדל דיז'ון וחומץ יין לבן (או מיץ לימון). מערבבים היטב עד שכל החומרים נטמעים בצורה אחידה
- הוסף עשבי תיבול טריים: קוצצים דק פטרוזיליה ושמיר טריים. מוסיפים אותם לקערה עם תערובת המיונז. עשבי תיבול אלו יספקו פרץ של רעננות ויוסיפו לפרופיל הטעמים הכללי.
- ום טחון (לא חובה): אם אתם נהנים משמץ של שום, אפשר להוסיף לתערובת שן קצוצה. התאם את הכמות לפי העדפתך.
- מתבלים לפי הטעם: מתבלים את רוטב הטרטר במלח ופלפל שחור. זכרו שחמוצים וצלפים יכולים להוסיף מעט מליחות, אז התחילו עם מעט מלח והתאימו לפי טעמכם.
- לצנן ולתת לטעמים להתערבב: מכסים את הקערה ומקררים את רוטב הטרטר לפחות 30 דקות לפני ההגשה. זה מאפשר לטעמים להתמזג ולהתעצם.
- מגישים ונהנים: השתמשו ברוטב הטרטר מיד או אחסנו במקרר עד שבוע. הגישו אותו לצד דגים מטוגנים, מנות פירות ים, או כמטבל טעים למתאבנים.
יתרונות תזונתיים
- שומנים בריאים ללב: מיונז, בצריכה מתונה, מספק שומנים חד בלתי רוויים, שיכולים לתרום לבריאות הלב.
- עשיר בעשבי תיבול טעימים: פטרוזיליה ושמיר טריים לא רק מוסיפים פרץ של טעם אלא גם מספקים ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמין C וברזל.
- דל בתוספת סוכר: בהשוואה לזנים שנרכשו בחנות, רוטב טרטר תוצרת בית מאפשר לך לשלוט בכמות הממתיק, ולהפחית תוספת סוכרים מיותרת.
- צלפים לנוגדי חמצון: צלפים, בנוסף לספק טעם חריף, מכילים נוגדי חמצון שעשויים לסייע בהגנה על התאים מפני עקה חמצונית.
- ניתן להתאמה אישית ורענן: הכנת רוטב טרטר בבית מאפשרת לך לשלוט במרכיבים, להבטיח תבלין טרי וניתן יותר להתאמה אישית ללא תוספים מלאכותיים.
תהנה מהסיפוק של טבילה ברוטב הטרטר הביתי הזה, הוספת פרץ של טעם ורעננות למנות פירות הים שלך!