מתכון לריבת קלמנטינות – טעימה במיוחד

מתכון לריבת קלמנטינות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

ריבת קלמנטינות היא ממרח מענג הלוכד את הטעם והארומה התוססים של קלמנטינות טריות.

מקורו מאזור הים התיכון בו יש בשפע קלמנטינות, מתכון הריבה הזה מציע פרץ של טוב הדרים בכל כף.

איך להכין ריבת קלמנטינות – הרכיבים:

  • 1 ק"ג קלמנטינות טריות
  • 600 גרם סוכר מגורען
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית גרידת לימון (לא חובה)

עכשיו, בואו נצלול לתהליך שלב אחר שלב של הכנת ריבת קלמנטינות טעימה:

1. שטפו את הקלמנטינות תחת מים זורמים כדי להסיר לכלוך או פסולת. יבש אותם עם מגבת מטבח נקייה.
2. בעזרת סכין חדה, פורסים בזהירות את הקלמנטינות לעיגולים דקים או לפרוסות, מוציאים את הגרעינים תוך כדי.
3. מערבבים בסיר גדול וכבד תחתית את הקלמנטינות הפרוסות, הסוכר המגורען, מיץ הלימון וגרידת הלימון (אם משתמשים). מערבבים היטב לאיחוד.
4. מניחים את הסיר על אש בינונית ומביאים את התערובת לרתיחה עדינה תוך ערבוב מדי פעם למניעת הידבקות.
5. לאחר שהתערובת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל ללא מכסה כ-45-60 דקות, או עד שהקלמנטינות רכות והתערובת מסמיכה למרקם דמוי ריבה.
6. בזמן שהריבה מתבשלת, השתמשו במועך תפוחי אדמה או בגב של כף כדי למעוך מעט את פרוסות הקלמנטינה ולפרק אותן עוד יותר.
7. לאחר שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה, מסירים אותה מהאש ומניחים לה להתקרר מעט.
8. מעבירים את הריבה החמה לצנצנות נקיות ומעוקרות, משאירים מעט מקום בחלק העליון כדי לאפשר התפשטות.
9. סוגרים היטב את הצנצנות במכסים ומניחים להן להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
10. לאחר התקררות מאחסנים את צנצנות ריבת המנדרינות במקרר עד מספר שבועות. תהנה למרוח את הריבה הטעימה הזו על טוסט, ביסקוויטים, או השתמש בה כמילוי לעוגות ומאפים.

11. לאחר התקררות, תהנו מעוגיות הדוחן הביתיות שלכם עם כוס תה או קפה, או ארזו אותן לחטיף טעים בדרכים!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

סושי פירות מתכון
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי פירות מתכון – הדרך המתוקה והמרעננת ליהנות מסושי קיצי וססגוני!

מתכון לבמיה תאילנדית - מרענן, חמוץ-מתוק ועם ארומה מיוחדת במינה!
0/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לבמיה תאילנדית – מרענן, חמוץ-מתוק ועם ארומה מיוחדת במינה!

מרק עגבניות צלויות בתנור: המתכון המושלם לחורף חמים ונעים
5/5
זמן הכנה:
76 דק׳

מרק עגבניות צלויות בתנור: המתכון המושלם לחורף חמים ונעים

כשמדובר על פרגית על האש, המרינדה המושלמת היא זו שהופכת את המנה למדהימה, ממכרת ומעלפת. בואו נכין יחד מרינדה שלא תשכחו לעולם, ושתמיד תרצו לחזור אליה שוב ושוב.
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מרינדה מדהימה ומשגעת לפרגית על האש – המתכון המושלם והאגדי

דילוג לתוכן