מתכון לבטטה בנינג'ה – הכי טעים שתכינו(!)

מתכון לבטטה בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

היי, חברים חובבי אוכל! היום, בואו נדבר על מתכון סופר פשוט אך טעים לחלוטין: בטטה בנינג'ה. בטטות, עם טעמן המתוק הטבעי והמרקם הקרמי, היו מצרך אהוב בתרבויות רבות במשך מאות שנים. מקורם במרכז או בדרום אמריקה, הם טיילו ברחבי העולם, והפכו לאהובים במטבחים שונים. מה יש לא לאהוב? הם לא רק טובים להפליא אלא גם תחנת כוח של תזונה.

מנות: מתכון זה מניב כ-4 מנות.

זמן הכנה: בערך 15 דקות להכנה ו-25-30 דקות לצלייה, אז אתה מסתכל על 40-45 דקות בסך הכל.

רמת קושי: קל-פיזי – זה פשוט וללא רעש.

רכיבים להכנת בטטה בנינג'ה

  • 2 בטטות גדולות (כ-300 גרם כל אחת)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • אופציונלי: פיזור סוכר חום או דבש למתיקות נוספת

איך להכין בטטה בנינג'ה? – שלבי הכנה

  1. הכינו את הבטטות: שטפו היטב את הבטטות. לאחר מכן, פורסים אותם לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ – אין צורך לקלף אותם אלא אם כן רוצים.
  2. מתבלים: זורקים בקערה את פרוסות הבטטה עם שמן זית, קינמון וקורט מלח. אם אתם מרגישים קצת הרפתקנים, מגע של סוכר חום או טפטוף של דבש יכול להוסיף שכבה נוספת של טעם.
  3. חממו את הגריל: הדליקו את גריל הנינג'ה שלכם לכ-200 מעלות צלזיוס על הגדרת הגריל. תן לזה להיות חם וחם.
  4. גריל: הניחו את פרוסות הבטטה על הגריל. צולים כ-12-15 דקות מכל צד. אתם מכוון לסימני הגריל המדהימים האלה ולגימור עדין ומעט מקורמל.
  5. לנוח ולהגיש: לאחר שהם צלויים יפה, מורידים אותם מהאש ונותנים להם לנוח כמה דקות. הגישו אותם כתוספת, חטיף, או אפילו כבסיס למנת בטטה עמוסה!

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בסיבים תזונתיים: נהדר לעיכול ולשמירה על שובע.
  • עשיר בויטמינים A ו-C: מעולה לחסינות ובריאות העור.
  • עמוס בנוגדי חמצון: עוזר להדוף רדיקלים חופשיים.
  • אינדקס גליקמי נמוך: טוב יותר לבקרת רמת הסוכר בדם.

חלופות

  • אלטרנטיבה כשרה: מתכון זה ידידותי לכשרות באופן טבעי. רק וודא שהמרכיבים שלך מאושרים כשרות.
  • אלטרנטיבה טבעונית: זה כבר טבעוני! תהנה מזה ללא רגשות אשם.

טיפים למנה כוכבת

  • פרוסות אחידות: נסו לחתוך את הבטטות לפרוסות אחידות לבישול עקבי.
  • אל תצטופף יתר על המידה: תן לכל פרוסה קצת מקום על הגריל כדי להבטיח בישול אחיד וסימני הגריל המושלמים.
  • ניסוי עם תוספות: לאחר הצלייה, מעל הכל, החל מכוס יוגורט יווני ועד פיזור של גבינת פטה או אפילו קצת אגוזים קלויים.

צליית בטטה מוציאה את המתיקות הטבעית שלהן ומוסיפה טעם מעושן מענג. מתכון זה קל, רב תכליתי ודרך נפלאה להכניס יותר ירקות לארוחות שלכם. אז קחו את הבטטות האלה, הדליקו את גריל הנינג'ה, ובואו נתחיל לבשל! 🍠🔥🌿

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

מתכון מעולה לפילה בקר בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון מעולה לפילה בקר בבישול ארוך שמתאים לכל זמן

פאי רועים אנגלי קלאסי
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לפאי רועים אנגלי קלאסי עם טוויסט משודרג

דילוג לתוכן