מתכון לאורז מוקפץ עם ביצה – פשוט אבל הרבה יותר טעים ממה שזה נשמע!

אורז מוקפץ עם ביצה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
2 מנות
כשרות:
פרווה

היי, פודיז! היום, יש לי פינוק מיוחד עבורכם: מתכון קלאסי (אך משודרג++) של אורז מטוגן עם ביצה. 

המנה הזו היא לא רק מרכיב עיקרי במטבח האסייתי, אלא היא גם אוכל מנחם עולמי. מקורו בסין, וזו דרך נפלאה להשתמש בשאריות האורז. בנוסף, הוא עמוס בחומרים מזינים וניתן להתאמה אישית במיוחד.

כמה פרטים על המתכון הזה

  • גודל הגשה: מתכון זה משרת כ-2 אנשים, מושלם לארוחה נעימה.
  • זמן בישול: אתה תבלה בערך 20 דקות בהקפצה.
  • רמת קושי: קל! נהדר למתחילים או אם אתה לא במצב רוח להשקיע יותר מדע

איך להכין אורז מוקפץ עם ביצה? – הרכיבים

  • 3 כוסות אורז מבושל
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
  • 1 גזר, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות רוטב סויה (דל נתרן, אם אתה צופה בצריכת המלח שלך)
  • 2 כפות שמן צמחי
  • קורט מלח ופלפל
  • בצל אביב קצוץ (לקישוט)
  • אופציונלי: אפונה, תירס, עוף חתוך לקוביות או שרימפס לתוספת חלבון

הוראות להכנת אורז מוקפץ עם ביצה – שלב אחר שלב

  1. הכינו את המצרכים: ודאו שכל הירקות שלכם קצוצים, והאורז שלכם מוכן לשימוש.
  2. טורפים את הביצים: מחממים מעט שמן במחבת על אש בינונית. טורפים את הביצים עם קורט מלח וטורפים אותן עד להתייצבות. מוציאים ומניחים בצד.
  3. מטגנים ירקות: באותה מחבת מוסיפים עוד מעט שמן. זורקים פנימה את הבצל, השום, הגזר והפלפל. מטגנים עד שהם פשוט רכים.
  4. מאחדים הכל: מוסיפים את האורז המבושל למחבת. מערבבים אותו כך שיקבל את כל טעמי הירקות. יוצקים פנימה את רוטב הסויה ומערבבים היטב.
  5. מסיימים בביצה: מוסיפים את הביצים הטרופות בחזרה למחבת. מערבבים הכל טוב, מפרקים את הביצים ומחלקים אותם דרך האורז.
  6. מקשטים ומגישים: מעל בצל אביבי. מגישים חם ונהנים!

יתרונות תזונתיים

  • ביצים: מקור נהדר לחלבון וויטמינים.
  • ירקות: עמוסים בסיבים וחומרים מזינים חיוניים.
  • אורז: פחמימות שנותנות אנרגיה כדי לתדלק את היום שלך.

חלופות ושדרוגים

  • כשרות: השתמשו בחומרי גלם בעלי תעודת כשרות ודלג על כל בשר, או השתמשו בבשר כשר.
  • צמחוני: דלג על הביצים או השתמש בתחליף ביצה צמחי.
  • ללא גלוטן: השתמשו ברוטב תמרי במקום ברוטב סויה.

טיפים לשלמות

  • מרקם אורז: אורז עתיק יומין פחות דביק ומושלם לאורז מטוגן. אם אתם משתמשים באורז טרי, פרשו אותו על מגש והניחו לו להתקרר מעט.
  • חום גבוה: שמרו על המחבת שלכם חמה חמה. זה נותן לאורז את הטעם המדהים הזה של "ווק היי".
  • התאמה אישית: המתכון הזה הוא סופר גמיש. הוסיפו כל ירקות או חלבון שאתם אוהבים.

אז הנה לכם, אנשים – מתכון פשוט, מזין וטעים להפליא של אורז מטוגן עם ביצה. זוהי הארוחה המהירה המושלמת לכל יום בשבוע. נסו את זה, תשחקו עם המרכיבים והפכו את זה לשלכם. בישול שמח! 🍳🌶️🍚

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו

דילוג לתוכן