מתכון רוטב לסטייק

רוטב לסטייק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
לא כשר

רוטב הסטייק הוא תוספת חזקה ומלאת טעם שיכולה להפוך סטייק פשוט לארוחת גורמה. הרוטב הזה משלב את העומק העשיר של היין האדום עם החדות החריפה של החרדל והמתיקות הארומטית של בצלצלי שאלוט, ויוצרים תערובת הרמונית המשלימה את הטעם הטבעי של הסטייק. מושלם למסיבות ארוחת ערב או ערב מיוחד, הרוטב הזה מוסיף נופך אלגנטי לכל מנת סטייק.

כמה זמן להכין מתכון לרוטב סטייק: 30 דקות

אופן הכנת רוטב סטייק – המרכיבים:

  • 250 מ"ל יין אדום
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית טימין טרי, קצוץ
  • 100 מ"ל ציר בקר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף חמאה ללא מלח (לא חובה, לרוטב עשיר יותר)

הצעות לרכיבים חלופיים:

לגרסה ללא גלוטן, יש לוודא שציר הבקר והחרדל מאושרים לתזונה ללא גלוטן.
להכנת גרסה טבעונית, החליפו את ציר הבקר בציר ירקות והשמיטו את החמאה או השתמשו בתחליף צמחי.
לגרסה ללא אלכוהול, אפשר להשתמש במיץ ענבים או במרק בקר עם כף חומץ כדי לחקות את החומציות של היין.

איך מכינים רוטב סטייק – השלבים:

  • מחממים את שמן הזית בסיר על אש בינונית. מוסיפים את בצל השאלוט והשום, מטגנים עד שהם רכים ושקופים, כ-2-3 דקות.
  • יוצקים פנימה את היין האדום והחומץ הבלסמי, ומביאים לרתיחה. מניחים לתערובת להצטמצם בחצי, מה שירכז את הטעמים, כ-10 דקות.
  • מערבבים פנימה את חרדל הדיז'ון, טימין טרי וציר בקר. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך מעט, כ-10 דקות נוספות.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. לקבלת רוטב עשיר יותר, טורפים פנימה את החמאה ללא מלח עד שהיא נטמעת במלואה והרוטב מקבל גימור מבריק.
  • מסננים את הרוטב במסננת דקה כדי להסיר את בצל השאלוט וחתיכות השום, כדי להבטיח מרקם חלק.
  • הגישו את הרוטב חם על הסטייק המוכן שלכם.

יתרונות תזונתיים:

רוטב הסטייק הזה הוא לא רק תענוג לבלוטות הטעם אלא גם מציע כמה יתרונות תזונתיים. יין אדום ידוע בנוגדי החמצון שלו, שיכולים לסייע בהגנה מפני מחלות לב וסוגי סרטן מסוימים. שאלוט ושום מספקים ויטמינים C ו-B6, יחד עם תכונות אנטי דלקתיות חזקות ומחזקות את מערכת החיסון. שימוש בשמן זית כבסיס מוסיף מנה של שומנים בריאים, המועילים לבריאות הלב.

המלצות לשיפורים:

לתוספת בעיטה, שלבו קורט פתיתי פלפל אדום כתוש במהלך שלב ההקפצה.
הכניסו כפית של רוטב ווסטרשייר לטעם אומאמי עמוק יותר.
נסו לשחק עם עשבי תיבול שונים כגון רוזמרין או טרגון כדי לשנות את פרופיל הטעם.
טיפ: ניתן להכין את הרוטב מבעוד מועד ולשמור במקרר עד 3 ימים. מחממים בעדינות לפני ההגשה. יין אדום בעל גוף בינוני כמו מרלו או קברנה סוביניון מצויין לרוטב, ומציע איזון של טעם מבלי להכריע את הרוטב.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן