נסו את מתכון הסטייק בתנור המושלם הזה.בין אם אתם בשלנים ותיקים או מתחילים, השיטה הפשוטה הזו מספקת סטייק עסיסי וטעים עם קרום חום-זהוב. על ידי צריבה של הסטייק על הכיריים וסיומו בתנור, משיגים את האיזון האידיאלי של מראה חיצוני מקורמל ופנימי עדין. שדרג את הארוחות הביתיות שלך עם הסטייק הפשוט אך המרשים הזה שנאפה בתנור, מושלם לארוחת ערב בשבוע או לאירוע מיוחד.
איך מכינים סטייק בתנור – רכיבים
- 2 סטייקים ללא עצמות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפיות אבקת שום (לא חובה)
- 1 כפית טימין מיובש או רוזמרין (לא חובה)
- 2 כפות חמאה ללא מלח
- עשבי תיבול טריים (כגון פטרוזיליה) לקישוט (לא חובה)
איך מכינים סטייק בתנור -הוראות
- מחממים את התנור: מחממים את התנור ל- 200 מעלות צלזיוס. זה מבטיח תנור חם לשלב הבישול האחרון.
- מתבלים את הסטייק: יבשו את הסטייקים במגבות נייר כדי לקדם צריבה טובה. מתבלים את שני הצדדים בנדיבות במלח, פלפל שחור ואבקת שום אופציונלית וטימין מיובש או רוזמרין. נותנים לסטייקים להגיע לטמפרטורת החדר למשך כ-15-20 דקות.
- מחממים מחבת מראש: מחממים מחבת מתאימה לתנור או מחבת ברזל יצוק על אש בינונית-גבוהה על הכיריים. מוסיפים שמן זית למחבת ונותנים לו להיות חם אך לא מעשן.
- צורבים את הסטייקים: מניחים את הסטייקים במחבת החמה וצורבים 2-3 דקות מכל צד עד שנוצר קרום חום-זהוב. אם לסטייק שלכם יש שומן בקצוות, צורבים גם את הקצוות.
- מוסיפים חמאה: מוסיפים למחבת חמאה ללא מלח. לאחר ההמסה, כף החמאה המומסת על הסטייקים כדי לשפר את הטעם.
- מעבירים לתנור: מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש. אופים את הסטייקים במשך 5-10 דקות, תלוי במידת העשייה המועדפת עליך.
- מניחים את הסטייקים לנוח: מוציאים את המחבת מהתנור ומעבירים את הסטייקים לקרש חיתוך. תנו להם לנוח 5-10 דקות. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש, מה שיבטיח סטייק לח וטעים.
- פורסים ומקשטים: פורסים את הסטייקים כנגד התבואה לפרוסות עבות. מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים.
- מגישים ונהנים: מצלחים את הסטייקים האפויים בתנור ומגישים מיד. חבר אותם לתוספות האהובות עליך, כגון ירקות צלויים, פירה או סלט ירוק פשוט.
יתרונות תזונתיים
- חלבון באיכות גבוהה: סטייק הוא מקור מצוין לחלבון איכותי, חיוני לבריאות השרירים ולרווחה הכללית.
- ברזל ואבץ: בשר בקר מספק מינרלים חיוניים כמו ברזל ואבץ, התומכים בתפקודי גוף שונים.
- שומנים בריאים: שמן זית וחמאה מוסיפים שומנים בריאים, תורמים לשובע ולטעם.
- ניתן להתאמה אישית: אתה יכול להתאים את התיבול ואת עשבי התיבול בהתאם להעדפותיך, מה שהופך אותו למתכון רב-תכליתי.
- בישול מבוקר: צריבה על הכיריים וסיום בתנור מאפשרת שליטה מדויקת על קרום הסטייק והעשייה הפנימית.
הרם את משחק הסטייק הביתי שלך עם מתכון סטייק אפוי בתנור, שבו פשטות פוגשת שלמות. השג תוצאה באיכות מסעדה בנוחות המטבח שלך, יצירת ארוחה שבטוח תרשים.