מתכון לסטייק אנטריקוט בתנור

מתכון לאנטריקוט בבישול ארוך
4.6666666666667/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
2 מנות
כשרות:
בשרי

שלום לחובבי האוכל ומתכוני הבשלנית! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם של סטייק אנטריקוט מעורר תיאבון שנעשה ממש בתנור שלך. המנה הקלאסית הזו, שמקורותיה נטועים עמוק במטבח הצרפתי, היא חגיגה של בשר טוב וטעמים אפילו טובים יותר. המילה "אנטרקוט" מתורגמת, מילולית, ל"בין הצלעות", וזה הגיוני מכיוון שהנתח הזה מגיע מאזור הצלעות, ומבטיח חווית אכילה עסיסית ורכה.

רכיבים להכנת סטייק אנטריקוט בתנור

  • 2 סטייקים אנטריקוט (כ-300 גרם כל אחד)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית רוזמרין מיובש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף רוטב סויה

סטייק אנטריקוט בתנור – הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מתבלים את הסטייקים בנדיבות במלח ופלפל משני הצדדים. שלב זה חיוני לבניית טעם.
  3. במחבת מתאימה לתנור מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה. צורבים את הסטייקים כ-2 דקות מכל צד עד לקבלת קרום משגע.
  4. מערבבים את השום הטחון, הטימין, הרוזמרין, החרדל דיז'ון ורוטב הסויה בקערה קטנה. מברישים את התערובת הזו על הסטייקים הצרובים, מוודאים שהם מצופים היטב.
  5. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש. צולים כ-10-15 דקות לרמת מדיום-רייר. התאימו את הזמן בהתאם למידת העשייה המועדפת עליכם.
  6. לאחר היציאה מהתנור, תנו לסטייקים לנוח 5 דקות. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, מה שמבטיח ביס לח וטעים.

יתרונות תזונתיים

אנטריקוט הוא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלך; זהו גם מקור לחלבון איכותי, ויטמיני B חיוניים כמו B12 וניאצין, ומינרלים חשובים כמו ברזל ואבץ. שמן הזית מוסיף שומנים חד בלתי רוויים בריאים, ועשבי התיבול מספקים נוגדי חמצון. זו בעצם מעצמה של חומרים מזינים המחופשים לסטייק טעים.

דגשים וחלופות למתכון

  • לשומרי כשרות: בשרי. יש לודא שכל המרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות. 
  • למי שמעדיף להימנע מרוטב סויה, ניתן לשלב רטבים אחרים על פי העדפתכם.

טיפים לשדרוג המתכון

  • הכניסו את הסטייקים למרינדה כמה שעות לפני הבישול לתוספת טעם.
  • התנסו עם עשבי תיבול ותבלינים שונים בתערובת שאתם מכינים. 
  • השקיעו במדחום לבשר עבור עשייה המושלמת.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

שוק טלה בבישול ארוך
0/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לשוק טלה בבישול ארוך – מנה כובשת

סלט פלפלים קלויים מרוקאי
0/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאי שיבוא לכם מושלם בכל ארוחה

סלט פריקי (סלט פריקה) משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט פריקי (פריקה) – כזה לא אכלתם בחיים!

מתכון סלט בורגול משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט בורגול עם ירקות הכי טעים בעולם

מתכון / קיש פטריות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת פטריות וגבינות עשירה וטעימה טיל

מתכון לעוגיות אמסטרדם פרווה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

עוגיות אמסטרדם פרווה כל כך טעימות שלא תרגישו בהבדל

דילוג לתוכן