מתכון לסלט תרד משובח עם עגבניות שרי

מתכון לסלט תרד
4.3333333333333/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

בואו נצלול לתוך סלט תרד תוסס ומזין שהוא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלכם אלא גם מעצמה של בריאות. התחושה הירוקה העליונה הזו הייתה חביבת המטבח כבר עידן ועידנים, והגיע הזמן לגלות מחדש את הקסם שלה!

סלט תרד יש שורשים שנמתחים מאות שנים אחורה, כאשר יש האומרים כי מקורותיו נעוצים בפרס. הוא צבר פופולריות ברחבי אירופה במאה ה-16, ובסופו של דבר הפך לסנסציה עולמית.

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות סלט טרד

  1. עשיר בחומרים מזינים: תרד הוא גיבור על תזונתי, עמוס בויטמינים A, C ו-K, כמו גם ברזל, סידן וסיבים.
  2. מתאים לכל מנה: אתם יכולים  להתאים אישית את סלט התרד שלך עם מגוון תוספות, מאגוזים ופירות ועד גבינה וחלבונים.
  3. ניהול משקל: דל קלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים, סלט תרד הוא בחירה נהדרת עבור אלה שצופים בקווי המותניים שלהם.
  4. בריא ללב: תכולת האשלגן בתרד תורמת לשמירה על לב בריא.
  5. מגביר חסינות: תרד עשיר בנוגדי חמצון תומך במערכת חיסונית חזקה.
  6. בריא למעיים: הסיבים בתרד מקדמים מערכת עיכול בריאה.
  7. עור זוהר: ויטמינים ומינרלים בתרד תורמים לעור זוהר.
  8. חיזוק אנרגיה: תרד עשיר בברזל מסייע במאבק בעייפות ומגביר את רמות האנרגיה.
  9. הכנה קלה: הכנה מהירה ופשוטה – מושלם עבור לוחות זמנים עמוסים.
  10. מרענן בצורה טעימה: שילוב הטעמים הוא משביע חך מוחלט!

איך להכין סלט תרד – רכיבים

  • רכיבים בשביל הסלט:
  • 250 גרם עלי בייבי תרד טריים
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 1 מלפפון, פרוס
  • 1/2 בצל אדום, פרוס דק
  • 1/2 כוס גבינת פטה, מפוררת
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים
  • רכיבים עבור הרוטב
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות להכנת סלט תרד

  1. מכינים את הירוקים: שוטפים את התרד היטב ומייבשים אותו. קורעים כל עלים גדולים יותר לחתיכות בגודל ביס.
  2. זורקים פנימה את הירקות: בקערה גדולה מערבבים את התרד, עגבניות השרי, המלפפון והבצל האדום.
  3. מפזרים גבינה: מפזרים את גבינת הפטה המפוררת על הסלט.
  4. קראנץ' אגוזים: הוסיפו את הצנוברים הקלויים לקראנץ' המענג הזה.
  5. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית, החומץ הבלסמי, חרדל הדיז'ון, המלח והפלפל.
  6. מפזרים את הרוטב: יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים הכל יחד, מבטיחים ציפוי אחיד.
  7. מגישים ונהנים: צלחתו את יצירת המופת שלכם והתענגו על הסימפוניה של הטעמים!

יתרונות תזונתיים:

  • דל בקלוריות ועשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים.
  • מקדם את בריאות העצם (בזכות ויטמין K וסידן).
  • תומך בראייה בריאה (תכולת ויטמין A).
  • מסייע בעיכול וניהול משקל.

חלופות מתכון:

לטבעוניים, דלגו על הגבינה או בחרו בחלופה אחרת קוביות טופו יכולות להוות תחליף נפלא להגברת חלבון. כמו כן, אל תהסס להתנסות עם אגוזים ופירות שונים לתוספת גיוון.

טיפים למקצוענים:

  • קולים את הצנוברים לקבלת עומק טעם נוסף.
  • ניסוי עם גבינות שונות כמו גבינת עיזים או פרמזן.
  • הוסיפו עוף בגריל או שרימפס לגרסה גדושה בחלבון.


אז הנה, סלט תרד שהוא לא רק סלט – זו חגיגה בצלחת! נסו את זה ותנו לטוב הירוק לעורר את בלוטות הטעם שלכם . לנשנוש שמח, חברי למטבח! 🥗✨

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

שוק טלה בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לשוק טלה בבישול ארוך – מנה כובשת

סלט פלפלים קלויים מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאי שיבוא לכם מושלם בכל ארוחה

סלט פריקי (סלט פריקה) משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט פריקי (פריקה) – כזה לא אכלתם בחיים!

מתכון סלט בורגול משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט בורגול עם ירקות הכי טעים בעולם

מתכון / קיש פטריות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת פטריות וגבינות עשירה וטעימה טיל

מתכון לעוגיות אמסטרדם פרווה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

עוגיות אמסטרדם פרווה כל כך טעימות שלא תרגישו בהבדל

דילוג לתוכן