מתכון ללזניה תרד – מתכון מושלם לימים קרירים

מתכון ללזניה תרד - מתכון מושלם לימים קרירים
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
6 מנות
כשרות:
חלבי

מתכון לזניה תרד זה הוא טוויסט מענג על מנה קלאסית, המנה מציעה שכבות של ריקוטה שמנת, תרד רך ורוטב עגבניות עשיר בין דפי פסטה. מושלם לצמחונים ואהוב על אוכלי בשר כאחד, זוהי ארוחה דשנה ומנחמת שבטוח תספק אתכם. 

איך מכינים לזניה תרד – המרכיבים?

לפני הצלילה לתהליך הבישול, חשוב לאסוף את כל המרכיבים. מתכון זה מגיש איזון מושלם של ירקות טריים, גבינה שמנת ורוטב מלוח, בשכבות של פסטה ויוצר מנה מעוררת תיאבון ומנחמת כאחד. 

  • 9 דפי לזניה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 800 גרם תרד, שטוף וקצוץ
  • 800 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 ביצה, טרופה
  • 800 גרם רוטב עגבניות
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אגוז מוסקט, קורט (לא חובה)

איך מכינים לזניה תרד – השלבים

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מבשלים את דפי הלזניה לפי הוראות היצרן; מסננים ומניחים בצד.
  3. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד שהם רכים.
  4. מוסיפים את התרד למחבת, מבשלים עד שהוא נובל. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר.
  5. מערבבים בקערה את הריקוטה, מחצית מהפרמזן, הביצה ותערובת התרד המצונן. מתבלים במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט אם רוצים.
  6. מורחים שכבה של רוטב עגבניות בתחתית תבנית אפייה בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ.
  7. מניחים שלוש דפי לזניה על הרוטב, ואחריהן מחצית מתערובת התרד והריקוטה.
  8. חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של אטריות, רוטב ושאר תערובת התרד. מעליהם את האטריות האחרונות ואת הרוטב הנותר.
  9. מפזרים מוצרלה מגוררת ואת יתרת הפרמזן.
  10. מכסים בנייר כסף ואופים 25 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 25 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב ומבעבע.
  11. תנו ללזניה להתקרר כ- 10 דקות לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים

לזניה תרד זו לא רק טעימה אלא גם עשירה ביתרונות תזונתיים:

  • תרד –  עשיר בברזל, ויטמינים A ו-C ונוגדי חמצון.
  • ריקוטה – מספקת סידן וחלבון
  • מקור לסיבים תזונתיים – במיוחד אם משתמשים בדפי לזניה מחיטה מלאה.

חלופות מתכון

  • לגרסה טבעונית – החליפו את הריקוטה והמוצרלה באופציות של גבינה טבעונית, והשתמשו בתחליף ביצים. 
  • לגרסה ללא גלוטן – החליפו את דפי הלזניה לדפים ללא גלוטן.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

למי שמחפש להתנסות, ישנן דרכים רבות להוסיף את הטוויסט שלכם ללזניה תרד:

  • שלבו פטריות, קישואים או פלפלים בתערובת התרד לירקות נוספים. 
  • לגרסה לא צמחונית, הוספת בשר בקר טחון או נקניק איטלקי לרוטב העגבניות .

שאלות ותשובות נפוצות על המתכון 

האם אפשר להכין את הלזניה הזו מבעוד מועד?

כן, אפשר להרכיב את הלזניה ולקרר אותה לילה לפני האפייה. פשוט הוסיפו עוד כמה דקות לזמן האפייה.

איך שומרים שהלזניה לא תהיה מימית מדי?

הקפדה על ניקוז וקירור של התרד לפני ערבוב עם הגבינות יכולה לסייע במניעת עודף לחות.

האם אפשר להקפיא לזניה תרד?

בהחלט! ניתן להקפיא לזניה תרד. מצננים את המנה לגמרי, מכסים היטב ומקפיאים. מפשירים במקרר למשך הלילה לפני חימום מחדש.

מה אפשר להגיש עם לזניה תרד?

לצד לזניה תרד ניתן להגיש סלט ירוק פשוט או לחם שום שמשלימים את המנה הזו בצורה יפה, מה שיוצר ארוחה מלאה.

האם יש צורך להשתמש בביצה בתערובת הריקוטה?

הביצה עוזרת לקשור את התערובת, אבל אפשר לוותר עליה אם אתם מכינים גרסה טבעונית ללזניה תרד או מעדיפים לא להשתמש בה, שקלו להוסיף כף של תחליף ביצה טבעוני או אפילו מעט טופו מרוסק כדי לעזור לתערובת הריקוטה להיצמד טוב יותר במהלך האפייה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפיקו דה גאיו - סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו
0/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לפיקו דה גאיו – סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

דילוג לתוכן