מתכון לסלט עגבניות שרי חריף

סלט עגבניות שרי
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

היום, אנחנו צוללים לתוך יצירה תוססת ומלאת חיים שתדגדג לכם את בלוטות הטעם – סלט עגבניות שרי חריף! המנה הזו היא פרץ של טעמים, ולא תאמינו כמה קל להכין אותה.

התענוג החריף הזה שואב את השראתו מהים התיכון שטוף השמש. דמיינו לעצמכם שאתם מטיילים בשוק תוסס, קונים עגבניות שרי טריות, מלפפונים פריכים וחופן עשבי תיבול שיגרמו לבלוטות הטעם שלכם לרקוד. זו המהות שאנו מביאים למטבח שלכם – טעימה מהים התיכון.

5 סיבות למה כדאי לכם להכין סלט עגבניות שרי חריף?

  1. מהיר וקל: סלט עגבניות שרי חריף זה הוא מציל חיים לימים עמוסים. עם זמן הכנה של 15 דקות בלבד, זה המקום המושלם כשאתם רוצים משהו טעים מבלי לבלות שעות במטבח.
  2. טוב ארוז בחומרים מזינים: אין ספק כי מדובר בקערת בריאות! עמוסה בויטמין C מעגבניות שרי, הידרציה ממלפפונים, והיתרונות של שומנים בריאים ללב משמן זית, הסלט הזה הוא מעצמה תזונתית.
  3. צדדיות לכל אירוע: בין אם אתם מארחים ברביקיו, זקוקים לתוספת מרעננת לארוחת ערב בשבוע, או סתם רוצים ארוחת צהריים תוססת, זה רב תכליתי, צבעוני ומשמח את הקהל.
  4. טוויסט חריף לאוהבי טעמים: אם אתם חובבי תבלינים, הסלט הזה הוא מגרש המשחקים שלכם. הצ'ילי האדום מוסיף בעיטה שמרוממת את המנה כולה. בנוסף, אתם תמיד יכולים להתאים את רמת התבלינים כך שתתאים לבלוטות הטעם שלכם.
  5. חופשה ים תיכונית בקערה:דמיינו לעצמכם שאתם בים התיכון שטוף השמש עם כל ביס. השילוב של עגבניות טריות, מלפפונים פריכים ובזיליקום ריחני יוצר חווית טעם שמרגישה כמו חופשה.

איך להכין סלט עגבניות שרי חריף? – רכיבים:

  • 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 1 מלפפון, חתוך לקוביות
  • 1 בצל אדום, פרוס דק
  • 1 צ'ילי אדום, טחון (להתאים לפי מידת החריפות שתרצו)
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • חופן עלי בזיליקום טריים, קרועים
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות להכנת סלט עגבניות שרי חריף

  1. מכינים את כל המרכיבים. שוטפים את עגבניות השרי, חותכים את המלפפון לקוביות, פורסים את הבצל האדום, קוצצים את השום והצ'ילי ותולשים את הבזיליקום.
  2. מוסיפים את עגבניות השרי החצויות, מלפפון חתוך לקוביות, בצל אדום פרוס, שום טחון וצ'ילי אדום החריף לקערה גדולה. ומערבבים.
  3. זורקים פנימה את עלי הבזיליקום הקרועים.
  4. מטפטפים מעל מעט שמן זית כתית מעולה וחומץ יין אדום. מתבלים את התערובת במלח ופלפל ומערבבים הכל בעדינות יחד. מתקנים את התיבול אם צריך. אולי קצת יותר מלח? עוד טיפה חומץ? הפוך זאת לשלך. זה המקום שבו אתה הופך למאסטרו של טעם.
  5. הכניסו את קערת הסלט למקרר למשך כ-30 דקות. תן לטעמים לחדרו מעט לסלט.

יתרונות תזונתיים:

הסלט הזה הוא מעצמה של תזונה!  עגבניות שרי מביאות עושר של ויטמינים, במיוחד ויטמין C, בעוד המלפפונים מעניקים לחות ומספקים קראנץ' מרענן. שמן זית מביא שומנים בריאים ללב, ובזיליקום מוסיף נופך של נוגדי חמצון.

טיפים לשלמות:

  • טרי זה הכי טוב: השתמשו בעגבניות שרי בשלות ביותר שתוכלו למצוא. 
  • צ'יל אאוט: הניחו לסלט להתקרר במקרר כ-30 דקות לפני ההגשה. זה נותן לטעמים להתערבב יחד.
  • שחקו עם רמת החריפות: התאימו את הצ'ילי לפי סבילות התבלינים שלכם. רוצה עוד חום? לך על זה!
  • הגישו לחם בצד: הגישו אותו עם תוספת של לחם פריך כדי לספוג את המיצים הטעימים האלה.

אנשים – סלט עגבניות שרי חריף שהוא קל כמו שהוא טעים. צללו פנימה, היו יצירתיים ותנו לטעמים להעביר אתכם אל חופי הים התיכון שטופי השמש. בישול שמח! 🍅🌶️🥗

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

שניצל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לשניצל בלי ביצה

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לרוטב בולונז קלאסי

מתכון לעוגת מרנג
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוגת מרנג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה

מרציפן מתכון טורקי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרציפן במתכון טורקי עם טעם מפתיע

רוטב פלפלים לסטייק
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

רוטב פלפלים לסטייק שישדרג לכם את הארוחה ביג טיים!

מתכון עוגת תפוזים של פעם
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתגון עוגת תפוזים של פעם כמו של סבתא [קלאסיקה במיטבה!]

דילוג לתוכן