לחם מחמצת כוסמין בריא, טעים וקל להכנה

לחם מחמצת כוסמין בריא, טעים וקל להכנה

לחם מחמצת כוסמין
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
24 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

לחם מחמצת תופס מקום מיוחד בתחום האפייה, מתהדר בטעם חריף ומרקם אוורירי המרומם כל ארוחה.

המתכון הזה ללחם מחמצת כוסמין לוקח את טעם המחמצת הקלאסי הזה ומוסיף טוויסט בריא עם השימוש בקמח כוסמין.

עם הטעם האגוזי שלו והפירורים הצפופים מעט יותר, הלחם הזה מושלם לכריכים, טוסט או פשוט ליהנות לבד.

מערבוב הבצק ועד אפייה לשלמות, המתכון הזה דורש סבלנות ותשומת לב, אבל התוצאה שווה את המאמץ.

זמן נדרש: כ-24 שעות (כולל זמן התסיסה והגהה).

איך מכינים לחם מחמצת כוסמין – המצרכים

  • 400 גרם קמח כוסמין
  • 100 גרם קמח לחם
  • 350 גרם מים
  • 100 גרם פתיחה מחמצת פעילה
  • 10 גרם מלח

מרכיבים חלופיים: לגרסה טבעונית, החליפו מים בחלב צמחי, ולאפשרות ללא גלוטן, החליפו את קמח הכוסמין בתערובת קמח ללא גלוטן.

איך מכינים לחם מחמצת כוסמין – השלבים

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים קמח כוסמין, קמח לחם ומים. מערבבים עד שנוצר בצק מדובלל, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח 30 דקות.
  2. לאחר המנוחה מוסיפים לתערובת הבצק את המתנע החמצמץ הפעיל. ללוש את הבצק עד שהוא הופך חלק ואלסטי, כ-10-15 דקות.
  3. מפזרים מלח על הבצק וממשיכים ללוש עד שהמלח נטמע במלואו.
  4. מכסים שוב את הקערה ונותנים לבצק לתסוס בטמפרטורת החדר כ-8-12 שעות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. לאחר התסיסה, מוציאים בעדינות את הבצק ומעצבים ממנו כיכר עגולה. מניחים את תפר הבצק כלפי מעלה בסלסלת הגהה מקומחת.
  6. נותנים לבצק להתפח עוד 2-4 שעות, או עד שהוא מתרחב באופן ניכר ומרגיש אוורירי למגע.
  7. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס. מנקדים את החלק העליון של הכיכר בסכין חדה, ואז מעבירים אותו לתנור הולנדי שחומם מראש או לאבן אפייה.
  8. אופים במשך 30-35 דקות, או עד שהלחם מזהיב ונשמע חלול כאשר מקישים על התחתית.
  9. מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להתקרר על רשת לפני החיתוך וההגשה.

יתרונות תזונתיים של לחם מחמצת כוסמין

קמח כוסמין מציע מספר יתרונות תזונתיים, כולל תכולת חלבון גבוהה יותר בהשוואה לקמח חיטה, יחד עם רכיבים תזונתיים חיוניים כגון ברזל, מגנזיום ואבץ. בנוסף, תסיסת מחמצת משפרת את העיכול ואת ספיגת החומרים המזינים, מה שהופך את הלחם הזה לבחירה בריאה לכל ארוחה.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון לחם מחמצת כוסמין

ניסוי בהוספת זרעים, אגוזים או פירות יבשים לבצק לתוספת טעם ומרקם. אפשר גם לנסות לשלב עשבי תיבול או תבלינים לטוויסט מלוח, או ממתיקים כמו דבש או סירופ מייפל למגע של מתיקות.

אל תפחד להיות יצירתי ולהתאים את המתכון הזה להעדפותיך!

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו

דילוג לתוכן