מתכון לביבות פנקייק רכות ללא ביצים: טוויסט מענג לארוחת בוקר קלאסית מועדפת

לביבות פנקייק רכות ללא ביצים
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
10 מנות
כשרות:
פרווה

ברוכים הבאים למטבח שלנו, שבו אנחנו עומדים לצאת למסע מענג ליצירת הפנקייקים הרך והטעים ביותר ללא ביצים אי פעם!

בין אם אתם צמחוניים, אלרגיים לביצים או שפשוט נגמרו לכם ביצים, המתכון הזה הוא תחלופה נהדרת.

פנקייקים היו עיקר ארוחת בוקר במשך מאות שנים, והגרסה נטולת הביצים הזו מבטיחה שכולם יזכו ליהנות מהפינוק הקלאסי הזה. אז בואו נלבש את הסינרים וצלול לעולם הפנקייק השמימי בלי הביצים!

תשואות המתכון: מתכון זה מכין כ-10-12 פנקייקים בגודל בינוני, מושלם לארוחת בוקר משפחתית או לארוחת בראנץ'.

זמן הכנה: מההתחלה ועד הסוף, תתפנקו עם הפנקייקים השמימיים האלה תוך כ-20-25 דקות.

רמת קושי: אל תפחדו, חברים חובבי פנקייק! מתכון זה נכנס לקטגוריית "קל". אם אתה יכול לערבב ולהפוך, יש לך את זה!

 

לביבות פנקייק רכות ללא ביצים- רכיבים

  • 2 כפות של קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 3/4 כוסות חלב
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 1 כפית תמצית וניל

לביבות פנקייק רכות ללא ביצים- שלבי הכנה

  1. מערבבים את החומרים היבשים: בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. זה הבסיס לשלמות הפנקייק שלנו.
  2. ליצור את הקסם הנוזלי: בקערה נפרדת מערבבים את החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. הטוב הנוזלי הזה יביא לחיים את החומרים היבשים שלנו.
  3. לשלב ולנוח: יוצקים את התערובת הנוזלית לתוך החומרים היבשים. מערבבים בעדינות רק עד לאיחוד; אל תערבב יתר על המידה – גושים הם החברים שלך בעולם הפנקייק! נותנים לבלילה לנוח כ-5 דקות. זה מאפשר לאבקת האפייה להפעיל את הקסם שלה ונותן לנו את הפנקייקים האווריריים האלה.
  4. לחמם את המחבת: מחממים מחבת פסים או מחבת טפלון על אש בינונית. משמנים אותו קלות עם מעט שמן או ספריי בישול נון-סטיק.
  5. מצקת והיפוך: בעזרת מצקת יוצקים את הבלילה על הרשת, יוצרים את גודל הפנקייק הרצוי. מבשלים עד שנוצרות בועות על פני השטח, ואז הופכים ומבשלים את הצד השני עד להזהבה.
  6. הגישו ותהנו: ערמו את היפהפיות הזהובות האלה על צלחת, ותרגישו חופשי להיות יצירתיים עם תוספות – סירופ מייפל, פירות טריים או כף קצפת.

יתרונות תזונתיים

הפנקייקים נטולי הביצים האלה לא רק טעימים; הם גם מציעים אלטרנטיבה בריאה יותר.

  • הם נמוכים יותר בכולסטרול ובשומן רווי בהשוואה למתכונים מסורתיים עם ביצים.
  • היעדר ביצים הופך אותן למתאימות לאלו שצופים בצריכת הכולסטרול שלהם.

אפשרויות חלופיות

  • למי שמקפיד על חוקי תזונה כשרות, ודאו שהמרכיבים שלך נושאים את ההסמכה המתאימה.
  • ניתן גם להתנסות עם אפשרויות חלב חלופיות כמו חלב שקדים או סויה לטוויסט ללא חלב.

טיפים לשלמות הפנקייק

  • השתמשו במחבת או במחבת חמה אך לא חמה מדי – חום בינוני הוא המקום המתוק.
  • אל תהסס להוסיף לבלילה חופן שוקולד צ'יפס, אוכמניות או אגוזים קצוצים ליותר טעים.
  • אם אתה רוצה להפוך את הפנקייק שלך אפילו יותר אוורירי, הוסיפו קורט סודה לשתייה לחומרים היבשים.

הנה לכם, אנשים – המדריך האולטימטיבי ליצירת פנקייקים ללא ביצים שכולם יחזרו לשניות! היפוך שמח! 🥞✨

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

מתכון מעולה לפילה בקר בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון מעולה לפילה בקר בבישול ארוך שמתאים לכל זמן

פאי רועים אנגלי קלאסי
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לפאי רועים אנגלי קלאסי עם טוויסט משודרג

מרק שעועית
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון מרק שעועית שבא טוב עם קוסקוס

פאי תפוחים טבעוני
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

פאי תפוחים טבעוני – מבטיחים שלא תשימו לב להבדל

דילוג לתוכן