היי, פודיס! היום, אנחנו צוללים לתחום הטעם עם מתכון קטלני לקוביות בשר בבישול ארוך. המנה הזו היא כמו סימפוניה של פיצוצי טעם שמקורה בלב של אוכל מנחם לבבי.
דמיינו קוביות בשר נימוחות, ספוגות ברוטב עשיר וטעים שמתבשל במשך שעות. זה מתכון שעובר בדורות, מפיץ חום ושמחה לכל מקום שהוא הולך.
תשואה וקושי: הילד הרע הזה משרת כ-6 נשמות רעבות ומדורג בינוני בסולם הקושי. זה לא מדע טילים, אבל זה דורש קצת סבלנות ואהבה.
הכנת קוביות בשר בבישול איטי רכיבים
- 1.5 ק"ג קוביות בקר או טלה (בערך 3 ס"מ כל אחת, כי כאן עדיף גדול יותר!)
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 4 שיני שום, קצוצות
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 3 מקלות סלרי, פרוסים
- 1 כוס יין אדום (למנה, לא בשבילך אבל היי, אם אתה רוצה, קדימה!)
- 2 כוסות מרק בקר או ירקות
- 4 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות קמח לכל מטרה (או קמח שקדים לחברים שלנו ללא גלוטן)
- 2 עלי דפנה
- חופן טימין טרי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לצריבה
איך להכין קוביות בשר בבישול איטי הכנה
- מחממים שמן זית במחבת וצורבים את קוביות הבשר עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. אל תמהר את הצעד הזה; זה המקום שבו הקסם מתחיל.
- בסיר גדול מטגנים בצל ושום עד שהם רוקדים באקסטזה זהובה. הוסיפו גזר וסלרי, והמשיכו את המסיבה עד שהם רכים.
- מפזרים פנימה את הקמח ונותנים לו להתבשל במשך דקה או שתיים, לספוג את כל מיצי הטעם.
- יוצקים פנימה את היין האדום הזה, מגרדים את החתיכות הטעימות הדבוקות למחבת. שלב זה הוא קריטי זה כמו ההדרן לסימפוניה הצורבת.
- זורקים פנימה את קוביות הבשר הצרובות, ואחריהן רסק עגבניות, מרק, עלי דפנה וטימין טרי. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
- מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומניחים ל3 שעות לפחות. כמה שיותר זמן, יותר טוב הריקוד הסלואו של הטעמים הוא זה שהופך את המנה הזו למיוחדת.
- מומלץ להגשה על מצע של פירה, פולנטה או הפחמימה האהובה עליכם. פזרו מעל עשבי תיבול טריים אם מתחשק לכם.
יתרונות תזונתיים
- המנה הזו היא תחנת כוח עמוסה בחלבונים, עמוסה בויטמינים ומינרלים חיוניים מהירקות.
- בנוסף, בישול איטי עוזר לשמור על החומרים התזונתיים, מה שהופך אותו למנצח עבור בלוטות הטעם והבריאות שלכם.
חלופות כשרות
החליפו את בשר הבקר בבשר כשר, וודאו שהמרק שלכם בעל תעודת כשרות, ואתם מוכנים ללכת! בדקו גם את תוויות היין ורסק העגבניות שלך. עדיף להיות בטוח מאשר להצטער.
טיפים למקצוענים
- רוצים בעיטת טעם נוספת? משרים את הבשר למשך הלילה בתערובת של שמן זית, שום ועשבי תיבול.
- שחקו עם הירקות זרקו פנימה כמה פטריות, פלפלים או כל מה שמדגדג לכם את בלוטות הטעם.
- אם חסר לך זמן, אתה יכול להשתמש בסיר לחץ אבל תאמין לי, הגרסה בבישול איטי שווה לחכות.
אז, הנה לכם מנה מחממת נפש, שעתידה להפוך למרכיב עיקרי במטבח שלכם. התכוננו להתייחד כגאון הקולינרי בקרב הצוות שלכם! תיהנו!