מתכון אונטריב מפורק- אודיסאה קולינרית

אונטריב מפורק
5/5
זמן הכנה:
230 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

התכוננו לצאת להרפתקה קולינרית עם אונטריב מפורק למנה מעוררת תיאבון זו אשר שורשיה במטבחים הבלתי מאולפים של אלי הטעם.

האגדה מספרת שהמתכון הזה נוצר לראשונה על ידי שף נועז המבקש לשחרר טורנדו של טעם על בלוטות הטעם של העולם. תתכוננו למסע של תחושות מלוחות והפתעות פיקנטיות!

מנות וזמן: מתכון זה משרת כ-6 נשמות רעבות, וזמן ההכנה מגיע ל-3.5 שעות בקירוב, כולל השרייה במרינדה.

רמת קושי: בסולם של קל לקשה, המתכון הזה נכנס לקטגוריית הבינוני. זה דורש קצת סבלנות, אבל התמורה היא סימפוניה של טעמים שתגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד.

הכנת אונטריב מפורק: רכיבים

  • 1.5 ק"ג צלעות נטולות עצם
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 פלפלים חריפים (אדומים וירוקים), פרוסים
  • 1 כוס רוטב עגבניות
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס חומץ
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוסברה טרייה לקישוט

איך להכין אונטריב מפורק: שלבי הכנה

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס
  2. לתבל את צלעות האונטריב: לשפשף את הצלעות במלח, פלפל, פפריקה וכמון. תן להם להשרות לפחות 30 דקות.
  3. לחרוך את הצלעות: בסיר גדול המתאים לתנור מחממים שמן זית על אש בינונית-גבוהה. צורבים את הצלעות עד שהן מפתחות קרום זהוב מכל צד.
  4. להקפיץ את הארומה: מוסיפים לסיר שום טחון ובצל קצוץ. מטגנים עד שהם ארומטיים וזהובים.
  5. צור את פצצת הטעמים: יוצקים פנימה את רוטב העגבניות, רוטב הסויה, החומץ והסוכר החום. מערבבים היטב ליצירת רוטב טעים.
  6. אפיה לשלמות: מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ונותנים לאונטריב להתבשל במשך 2.5 עד 3 שעות. הבשר צריך להיות רך מספיק כדי לגרוס אותו ללא מאמץ.
  7. לפרק: בסיום, מוציאים את הסיר מהתנור ומפרקים את הצלעות בעזרת שני מזלגות. מערבבים פנימה את הפלפלים הפרוסים ומחזירים לתנור ל-15-20 דקות נוספות עד שהפלפלים רכים.
  8. קשטו והגישו: מפזרים מלמעלה כוסברה טרייה לפני ההגשה. חגיגת הטעמים הזו מושלמת על אורז, בטאקו או כמילוי כריך.

יתרונות תזונתיים

המנה עמוסת הטעמים הזו היא מעצמת חלבון, הודות לצלעות הבלתי זרות. הוא גם עמוס בוויטמינים מהפלפלים והשום, ומציע מנה בריאה של תכונות מחזקות מערכת החיסון. שילוב התבלינים מוסיף לא רק טעם אלא גם יתרונות אנטי דלקתיים פוטנציאליים.

חלופות

לאוכלי כשרות, ודאו שהאונטריב שלכם מקורם ומוכן בהתאם להנחיות הכשרות. בנוסף, החליפו את רוטב הסויה בתמרי עבור אפשרות ללא גלוטן.

טיפים

  •  בצעו ניסוי עם חתכים שונים של צלעות לא זפת למרקמים מגוונים.
  • התאימו את רמות התבלינים לפי העדפת הטעם שלך.
  • נסו לעשן את האונטריב לפני הקליחה לקבלת שכבת טעם נוספת.
  • אל תמהרו את תהליך המרינדה והבישול האיטי; זה הסוד לטוב הנמס בפה.

עכשיו, התכוננו לשחרר את בלוטות הטעם שלכם ולתת לחגיגת אונטריב מפורק להפוך לכוכב של הרפתקת האוכל הבאה שלכם!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן