מתכון לבצק פריך על בסיס שמן (ללא ביצים)

מתכון לבצק פריך על בסיס שמן (ללא ביצים)

בצק פריך על בסיס שמן (ללא ביצים)
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
חלבי

 

היי פודיס! היום, אנחנו צוללים לתוך עולם האפייה עם מתכון סופר פשוט ורב תכליתי בצק פריך על בסיס שמן. הבצק הקל להכנה זה שימושי עבור פינוקים מתוקים ומלוחים שונים. בין אם אתם מכינים בצק פאי  או מתפנקים בכמה מתכוני עוגיות טעימות, המתכון הזה יתפוס לכם את העין.

סוג זה של בצק מאפה הוא טוויסט מודרני על מאפה מסורתי. זוהי אלטרנטיבה פנטסטית לאלו האלרגיים לביצים או לכל מי שמחפש אפשרות נטולת ביצים. סיפור המקור? ובכן, זה כמו גיבור על קולינרי שנולד מתוך צורך וניסוי במטבחים ברחבי העולם.

מנות: מתכון זה מושלם עבור בצק פאי אחד בגודל 9 אינץ' או שווה ערך עבור מאפים אחרים. להכפיל או לשלש את מכינים כמות גדולה!

זְמַן הכנה: ההכנה נמשכת כ15 דקות, ובהתחשב בזמן הקירור, אתם מסתכלים על סך של כ45 דקות.

רמת קושי: קלה

 

הכנת בצק פריך על בסיס שמן (ללא ביצים) רכיבים

  • *לקראסט פאי סטנדרטי בגודל 9 אינץ':*
  • 2 כוסות קמח לכל מטרה (בערך 240 גרם)
  • 1/2 כוס שמן צמחי (120 מ"ל)
  • 1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח

איך להכין בצק פריך על בסיס שמן (ללא ביצים) שלבי הכנה

  1. בקערת ערבוב, טורפים יחד את הקמח, הסוכר והמלח. זה הבסיס של המאפה שלכם.
  2. יוצקים פנימה את השמן הצמחי והחלב. מערבבים עד שהבצק מתחיל להתאחד. אל תערבבו יתר על המידה; אנחנו שואפים למרקם פירורי.
  3. השתמשו בידיים כדי לאסוף את הבצק לכדור. אם זה מרגיש יבש מדי, הוסיפו עוד שפריץ שמן; אם הוא רטוב מדי, מפזרים מעט יותר קמח.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו להתקרר במקרר למשך 30 דקות לפחות. זה מקל על הטיפול.
  5. לאחר שהצטנן, מרדדים את הבצק על משטח מקומח כך שיתאים לתבנית הפאי או הצורה הרצויה.
  6. מניחים את הבצק בתבנית הפאי וחותכים כל עודף. עכשיו, ניתן למלא אותו במרכיבים האהובים עליכם.
  7. עקבו אחר הוראות האפייה הספציפיות עבור המתכון שבחרת. בדרך כלל, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות צלזיוס עד להזהבה.

יתרונות תזונתיים

  • מאפה קצר על בסיס שמן הוא אופציה קלה יותר בהשוואה לקרום חמאה מסורתי. 
  • זה נמוך יותר בשומנים רוויים וכולסטרול. 
  • בנוסף, מקבלים מנה טובה של שומנים בריאים מהשמן הצמחי.

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות

  • לגרסה כשרה, ודאו שהמרכיבים שלך נושאים את ההסמכה המתאימה.
  • שימו לב לקמח, שמן וחלב עם תעודת כשרות.

טיפים

  •  התנסו עם שמנים שונים כמו זית או קוקוס לטעמים ייחודיים.
  •  מברישים את הקרום במעט חלב לפני האפייה לגימור מבריק.
  •  אופים את הקרום לעיוורון לפשטידות על בסיס רפרפת כדי למנוע תחתית רטובה.

אז, הנה לכם – בצק מאפה נטול רעש ונטול ביצים שמוכן להעלות את רמת האפייה שלכם. תהיו יצירתיים ותיהנו מהתוצאות הטעימות!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו

דילוג לתוכן