שייטל על האש היא מנה לוהטת ומלאת טעם שמבטיחה להצית את בלוטות הטעם עם התבלינים הנועזים והארומה המפתה. מתכון זה בהשראת המזרח התיכון כולל נתחי בשר או ירקות עסיסיים הנצלים לשלמות ומוגשים על מצע של אורז ריחני.
איך מכינים שייטל על האש – המרכיבים
- 500 גרם חזה עוף או טלה ללא עצמות, חתוכים לקוביות (בערך 2 ס"מ)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית פלפל קאיין
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 250 גרם אורז בסמטי
- 500 מ"ל מרק עוף או ירקות
- פטרוזיליה טרייה או כוסברה לקישוט
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, החליפו עוף או כבש בטופו או אלטרנטיבה חלבונית מהצומח האהובה עליכם.
- השתמשו במרק ירקות במקום במרק עוף לאפשרות צמחונית או טבעונית.
- ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.
איך מכינים את שייטל על האש – השלבים
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את שמן הזית, הבצל הקצוץ, השום הטחון, כמון טחון, פפריקה, כוסברה טחונה, פלפל קאיין, מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים לקערה את קוביות חזה העוף או הטלה ומערבבים עד לציפוי אחיד במרינדה. מכסים ומכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
- בינתיים שוטפים את האורז הבסמטי במים קרים עד שהמים מתבהרים. מסננים היטב.
- מערבבים בסיר את האורז השטוף ומרק העוף או הירקות. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים 15-20 דקות, או עד שהאורז רך והנוזלים נספגים. מסירים מהאש ומניחים לו לשבת, מכוסה, למשך 5 דקות נוספות.
- בזמן שהאורז מתבשל, חממו מראש את הגריל או הברביקיו לחום בינוני-גבוה.
- משחילים את העוף או הטלה במרינדה על שיפודים, ומשאירים מעט מרווח בין כל נתח.
- צולים את השיפודים במשך 8-10 דקות, הופכים מדי פעם, או עד שהבשר מבושל ויש לו חריכה קלה.
- לאחר שהבשר מוכן, מסירים אותו מהגריל ונותנים לו לנוח כמה דקות.
- להגשה, מרפרפים את האורז המבושל בעזרת מזלג ומעבירים אותו לצלחת הגשה. מסדרים את שיפודי העוף או הטלה בגריל על האורז.
- מקשטים בפטרוזיליה טרייה או כוסברה, ומגישים חם.
תיהנו מהטעמים הנועזים ומהטוב המעושן של שייטל על האש, מנה מושלמת לחלוקה עם בני משפחה וחברים.