מתכון לסטייק שייטל אפוי בתנור המהמם הזה הוא שילוב של תענוגות קולינריים, השואב השראה מהשפעות גלובליות שונות.
ההרמוניה המושלמת של טעמים ומרקמים הופכת אותו למנה אידיאלית לכל אירוע, בין אם אתם מארחים מסיבת ארוחת ערב או מפנקים את עצמכם בארוחת גורמה בבית.
השיטה משלבת את הפשטות של אפייה בתנור עם תעוזה של תיבול, וכתוצאה מכך לסטייק רום עסיסי ורך שיגרמו לבלוטות הטעם שלכם לרקוד משמח.
תשואה וקושי:
המתכון הזה משרת ארבע נשמות רעבות ונכנס לקטגוריית קושי קל עד בינוני. עם קצת תשומת לב לפרטים, תהיה לך מנה ראויה למסעדה על הידיים.
איך להכין סטייק שייטל אפוי בתנור: רכיבים
- 4 סטייק שייטל (כ-200 גרם כל אחד)
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כפית אבקת בצל
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף חרדל דיז'ון
איך להכין סטייק שייטל אפוי בתנור: שלבי הכנה
- מחממים את התנור: כוונו את התנור ל-200°C.
- מתבלים את הסטייקים: משפשפים כל סטייק גב בשמן זית ומפזרים שום טחון, טימין, פפריקה מעושנת, אבקת בצל, מלח ופלפל שחור. הקפידו על ציפוי אחיד של הסטייקים לקבלת טעם מקסימלי.
- מרינדה: בקערה קטנה מערבבים חומץ בלסמי, רוטב סויה וחרדל דיז'ון. מטפטפים את התערובת על הסטייקים, מוודאים שהם משוחים היטב. מניחים לסטייקים לפחות 30 דקות, ומאפשרים לטעמים להחדיר.
- אפייה: מניחים את הסטייקים הכבושים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, תלוי ברמת העשייה הרצויה. לתוצאה בינונית-נדירה, כוון ל-15 דקות.
- לנוח ולהגיש: לאחר שהכנתם, תנו לסטייקים לנוח כמה דקות לפני שפורסים. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, מה שמבטיח ביס עסיסי ונימוח. מגישים עם הצדדים האהובים עליכם.
יתרונות תזונתיים
- סטייק שייטל הוא מקור עשיר לחלבון, ברזל ואבץ.
- הוא מספק חומרים מזינים חיוניים לבריאות השרירים ולהפקת אנרגיה.
- שמן הזית תורם שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, בעוד ששום מציע תכונות פוטנציאליות לחיזוק מערכת החיסון.
- שילוב התבלינים לא רק משפר את הטעם אלא גם מוסיף נוגדי חמצון לתערובת.
חלופות
- לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים.
- החליפו רוטב סויה בתמרי לגרסה ללא גלוטן.
- ניתן גם להתנסות עם תערובות תבלינים שונות או להחליף חומץ בלסמי בחומץ ביין אדום.
טיפים
- השקיעו במדחום לבשר כדי להגיע לרמת העשייה המושלמת.
- התאימו אישית את התיבול כך שיתאים להעדפות הטעם שלך.
- לבעיטת טעם נוספת, מפזרים מעט פתיתי צ'ילי על הסטייקים לפני האפייה.
- בצעו ניסוי עם מרינדות שונות לתוספת גיוון בטעם.
הנה לכם – מתכון לסטייק גב אפוי בתנור מפתה שמבטיח להעלות את הכושר הקולינרי שלכם! תהנה מהמסע הגסטרונומי.