מתכון עוגת סולת של סבתא של פעם – מתכון מנצח

מתכון לעוגת סולת - בסבוסה
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
חלבי

רוצים להכין עוגת סולת של פעם?

עוגת הסולת של סבתא היא מתכון נצחי שמעורר נוסטלגיה וחמימות בכל ביס. העוגה הזו ידועה במרקמה הלח, הרך והרמז המענג של הדרים. זהו קינוח מנחם שמזוהה לעתים קרובות עם מפגשים משפחתיים ואירועים מיוחדים, מוערך בזכות טעמיו הפשוטים אך המשביעים. העוגה משלבת סולת, המעניקה מרקם ייחודי, עם גרידה של לימון או תפוז ליצירת פינוק מאוזן להפליא. הזמן הכולל הדרוש להכנה ואפייה של עוגה זו הוא כשעה.

כמה זמן להכין את מתכון עוגת הסולת של סבתא: כשעה.

בואו נאסוף את המרכיבים כדי ליצור מחדש את הקלאסיקה המשפחתית האהובה הזו.

לפני שמתחילים, ודא שיש לך את כל המרכיבים הדרושים כדי להחיות את העוגה המסורתית הזו.

איך להכין עוגת סולת מדהימה של פעם – הרכיבים

  • 200 גרם סולת
  • 100 גרם קמח לכל מטרה
  • 150 גרם סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 120 מ"ל שמן צמחי
  • 2 ביצים גדולות
  • קליפת 1 לימון או תפוז
  • 200 מ"ל חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לסירופ: 150 גרם סוכר, 200 מ"ל מים, מיץ מלימון או תפוז אחד.

למי שצריך להתאים את המתכון לדרישות תזונתיות ספציפיות, הנה כמה הצעות

גרסה טבעונית: השתמש בחלב צמחי, חמאה טבעונית והחלף ביצים בביצי פשתן או בחלופה הטבעונית המועדפת עליך.

גרסה ללא גלוטן: החלף קמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן.

עכשיו, בואו נמשיך לשלבים להכנת העוגה מחממת הלב הזו.

איך מכינים עוגת סולת של סבתא – השלבים

כשכל המרכיבים שלכם מוכנים, בואו נתחיל בתהליך הכנת העוגה המענגת הזו.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עוגה בקוטר 20 ס"מ.
  2. בקערה גדולה מערבבים יחד את הסולת, הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  3. בקערה אחרת, טורפים יחד את השמן הצמחי, הביצים, גרידת הלימון או התפוז, החלב ותמצית הווניל.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, תוך כדי ערבוב עד שהם מתאחדים.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  6. אופים 30-35 דקות, או עד ששיפוד הננעץ למרכזו יוצא נקי.
  7. בזמן שהעוגה נאפית, מכינים את הסירופ על ידי שילוב של סוכר, מים ומיץ לימון או תפוזים בסיר. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים כ-10 דקות עד שמסמיך מעט.
  8. לאחר שהעוגה נאפה, מוציאים אותה מהתנור ובעודה חמימה, יוצקים את הסירופ באופן שווה מלמעלה.
  9. מניחים לעוגה לספוג את הסירופ ומצננים לחלוטין לפני ההגשה.

עוגת הסולת של סבתא שלך מוכנה כעת להנאה, ומציעה טעם של מסורת ונוחות של בית עם כל פרוסה.

אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

סושי פירות מתכון
0/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי פירות מתכון – הדרך המתוקה והמרעננת ליהנות מסושי קיצי וססגוני!

מתכון לבמיה תאילנדית - מרענן, חמוץ-מתוק ועם ארומה מיוחדת במינה!
0/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לבמיה תאילנדית – מרענן, חמוץ-מתוק ועם ארומה מיוחדת במינה!

מרק עגבניות צלויות בתנור: המתכון המושלם לחורף חמים ונעים
5/5
זמן הכנה:
76 דק׳

מרק עגבניות צלויות בתנור: המתכון המושלם לחורף חמים ונעים

כשמדובר על פרגית על האש, המרינדה המושלמת היא זו שהופכת את המנה למדהימה, ממכרת ומעלפת. בואו נכין יחד מרינדה שלא תשכחו לעולם, ושתמיד תרצו לחזור אליה שוב ושוב.
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מרינדה מדהימה ומשגעת לפרגית על האש – המתכון המושלם והאגדי

עוגיות פשוטות של פעם (ילדים עפים על זה!)
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגיות פשוטות של פעם (ילדים עפים על זה!)

עוגת שוקולד פשוטה שילדים אוהבים (מתכון קל וממכר!)
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגת שוקולד פשוטה שילדים אוהבים (מתכון קל וממכר!)

דילוג לתוכן