אין ספק, הנה מתכון לשניצל בלי ביצה, מושלם למי שמחפש אלטרנטיבה טעימה או לכל מי שסובל מאלרגיה לביצים. השניצלים האלה פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, מה שהופך אותם לאפשרות ארוחה מענגת. בואו נתחיל לבשל!
כמה זמן להכין מתכון שניצל: כ-30 דקות.
איך מכינים מתכון שניצל בלי ביצה – המצרכים:
- 4 פרוסות דקות של עוף (כ-150 גרם כל אחת)
- 1/2 כוס קמח לכל מטרה
- 1/2 כוס חלב צמחי (כגון חלב שקדים, סויה או שיבולת שועל)
- 1 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן צמחי לטיגון
מרכיבים חלופיים:
לגרסה טבעונית, השתמשו בטופו או סייטן פרוס דק במקום עוף. לקבלת אפשרות ללא גלוטן, החלף את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן והשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן.
הכנת מתכון שניצל בלי ביצה – השלבים:
- מניחים את הקמח בקערה רדודה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- יוצקים את החלב הצמחי לקערה רדודה נוספת.
- בקערה רדודה שלישית מניחים את פירורי הלחם.
- מצפים כל פרוסת עוף בתערובת הקמח, מנערים את העודפים.
- טובלים את הנתח המצופה בחלב הצמחי, מוודאים שהוא מצופה באופן אחיד.
- לבסוף, מצפים את הנתח בפירורי לחם, לוחצים בעדינות כדי להידבק.
- מחממים שמן צמחי במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
- מניחים בזהירות את פרוסות הלחם לתוך השמן החם ומטגנים 3-4 דקות מכל צד, או עד שהם מזהיבים ומבושלים.
- לאחר הבישול, מעבירים את השניצלים לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
- מגישים חם עם הצדדים האהובים עליכם, כמו פירה וירקות מאודים.
יתרונות תזונתיים:
מתכון שניצל בלי ביצה זה, מציע מקור טוב לחלבון מהחלופה הבשרית או הצמחית. על ידי שימוש בחלב צמחי, הוא מתאים גם לאלו עם אלרגיות לביצים או העדפות תזונתיות. בנוסף, על ידי טיגון רדוד במקום טיגון עמוק, ניצתן לשלוט בכמות השמן בשימוש, מה שהופך אותו לאופציה בריאה יותר.
תוספות או שדרוגים אפשריים:
שפרו את הטעם של השניצלים על ידי הוספת עשבי תיבול ותבלינים לפירורי הלחם, כגון אבקת שום, פפריקה או עשבי תיבול יבשים כמו טימין או אורגנו. ניתן גם להגיש אותם עם סחיטה של מיץ לימון או כף מהרוטב האהוב עליך לתוספת פיצוץ.
בואו נתייחס לכמה שאלות נפוצות לגבי מתכון השניצל הזה:
- האם אפשר להכין את השניצלים מראש ולחמם אותם?
בעוד ששניצלים עדיף ליהנות טריים וחמים, אפשר להכין אותם מבעוד מועד ולחמם אותם בתנור כדי לשמור על פריכותם. - מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן שאריות שניצלים?
שומרים את שאריות השניצלים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לחמם אותם מחדש בתנור או בטוסטר אובן לקבלת התוצאות הטובות ביותר. - האם אוכל להשתמש בסוג אחר של בשר למתכון הזה?
בהחלט! ניתן להשתמש בבשר עגל, הודו, או אפילו פילה דג עבור טוויסט שונה במנה הקלאסית הזו. התאימו את זמן הבישול בהתאם לעובי הבשר.