מתכון לכרוב כבוש עם גזר כמו במסעדות!

מתכון לכרוב כבוש עם גזר כמו במסעדות!
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

כרוב כבוש עם גזר הוא מנה מענגת שמחברת את הטעם החריף של כרוב מותסס עם מתיקות של גזר, ויוצרת סימפוניה של טעמים שתגרה את בלוטות הטעם שלכם. המתכון הזה דורש קצת סבלנות שכן הכרוב הכבוש צריך זמן לתסוס, אבל התוצאה הסופית שווה את ההמתנה.

תהליך התסיסה לוקח כ- 2 שבועות.

איך מכינים כרוב כבוש עם גזר – המצרכים:

  • 1 ראש כרוב בינוני
  • 2 גזרים גדולים
  • 2 כפות מלח ים
  • 1 כף זרעי קימל (לא חובה)
  • מים מסוננים

איך להכין כרוב כבוש עם גזר – השלבים:

  1. קוצצים את הכרוב דק בעזרת סכין חדה או פורס מנדולינה. מגררים את הגזרים בעזרת החורים הגדולים של פומפיה קופסה.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הכרוב המגורר והגזר המגורר.
  3. מפזרים את מלח הים על הכרוב והגזר. עסו את המלח לתוך הירקות כ-5-10 דקות עד שהם מתחילים לשחרר את המיצים שלהם.
  4. אורזים היטב את תערובת הכרוב והגזר לתוך צנצנת זכוכית נקייה, לוחצים בחוזקה כלפי מטה כדי להסיר את כיסי האוויר.
  5. יוצקים מים מסוננים על הירקות עד שהם שקועים לגמרי. השאירו כסנטימטר של מקום בחלק העליון של הצנצנת.
  6. אם משתמשים בזרעי קימל, מפזרים אותם מעל הירקות.
    מניחים משקולת, כמו צנצנת זכוכית קטנה מלאה במים, על גבי הירקות כדי לשמור אותם שקועים מתחת למלח.
  7. כסו את הצנצנת בצורה רופפת עם מטלית נקייה או מגבת נייר מאובטחת בגומייה כדי לאפשר לאוויר לזרום.
  8. אחסנו את הצנצנת במקום קריר וחשוך, הרחק מאור שמש ישיר, ותן לה לתסוס במשך 1-2 שבועות, בהתאם להעדפת הטעם שלך.
  9. בודקים את הכרוב הכבוש כל כמה ימים ומסירים כל קצף או קרום שנוצרים על פני השטח.
  10. לאחר שהכרוב הכבוש הגיע לרמת השמחות הרצויה, מסירים את המשקולות ומליפים את הבד במכסה הדוק.
  11. מעבירים את הצנצנת למקרר כדי להאט את תהליך התסיסה.

מרכיבים חלופיים:

לגרסה טבעונית אפשר לוותר על זרעי הקימל או להחליף אותם בזרעי שומר לפרופיל טעם שונה. וודוא שמלח הים בו אתם משתמשים הוא טבעוני מאושר.
לגרסה נטולת גלוטן, פשוט השמיטו את זרעי הקימל, מכיוון שהם נטולי גלוטן באופן טבעי.

יתרונות תזונתיים:

כרוב כבוש עם גזר הוא לא רק טעים אלא גם עשיר ביתרונות תזונתיים:

  • הוא עשיר בפרוביוטיקה, המעודדת את בריאות המעיים והעיכול.
  • כרוב וגזר הם מקורות מצוינים לויטמינים C ו-K, כמו גם לסיבים, מה שהופך את המנה הזו לתוספת מזינה לתזונה שלכם.

תוספות או שדרוגים אפשריים:

  • התנסו בהוספת ירקות או עשבי תיבול אחרים כדי להתאים אישית את המתכון לטעמכם האישי.
  • כרוב אדום, בצל, שום וג'ינג'ר כולם מהווים תוספות טעימות.
  • אתם יכולים גם לשחק עם תבלינים שונים כמו זרעי חרדל, שמיר או גרגירי פלפל כדי ליצור שילובי טעמים ייחודיים.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן