עוגת סן סבסטיאן, הידועה גם בשם עוגת גבינה שרופה באסקית, היא קינוח מענג שמקורו בחבל הבאסקי של ספרד.
פינוק מפנק זה מאופיין במראה החיצוני המקורמל ובפנים הקרמי שלו, מה שהופך אותו לאהוב בקרב חובבי קינוחים.
להלן המרכיבים שתצטרכו כדי ליצור את הממתק הטעים הזה.
מתכון לעוגת סן סבסטיאן – רכיבים
- 500 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 200 גרם סוכר מגורען
- 4 ביצים גדולות
- 200 מ"ל שמנת כבדה
- 20 גרם קמח לכל מטרה
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מלימון 1
- קורט מלח
מתכון לעוגת סן סבסטיאן – מרכיבים חלופיים
לגרסה טבעונית של עוגת סן סבסטיאן, אפשר להחליף את גבינת השמנת בחלופה נטולת חלב, כמו גבינת שמנת טבעונית. בנוסף, ניתן להשתמש בתחליף קרם כבד על בסיס צמחי, כמו קרם קוקוס או קרם קשיו. כדי להפוך אותו ללא גלוטן, החליפו את הקמח לכל מטרה בקמח שקדים או בתערובת קמח ללא גלוטן.
איך מכינים עוגת סן סבסטיאן – שלבי ההכנה
עכשיו אחרי שאספתם את המרכיבים שלכם, הגיע הזמן לצלול לשלבים של הכנת עוגת סן סבסטיאן הדקדנטית הזו. עקבו אחריו מקרוב כדי להבטיח שהעוגה שלכם תצא מקורמלת מושלמת מבחוץ וקרמית יוקרתית מבפנים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (392 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית עוגה עגולה בגודל 9 אינץ' (23 ס"מ) ומרפדים אותה בנייר אפייה, ומשאירים קצת מעבר להסרה קלה מאוחר יותר.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את גבינת השמנת והסוכר המגורען עד לקבלת מרקם חלק וקרמי
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה עד להטמעה מלאה.
- יוצקים פנימה את השמנת הכבדה ומערבבים עד לאיחוד.
- מנפים פנימה את הקמח לכל מטרה ומוסיפים את תמצית הווניל, גרידת הלימון וקורט מלח. מערבבים עד שהבלילה חלקה ולא נשארים גושים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- מכניסים את תבנית העוגה לתנור שחומם מראש ואופים במשך 40-45 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב עמוק והמרכז מתייצב אך עדיין מעט רוטט.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית כ-20 דקות.
- לאחר התקררות, מוציאים בזהירות את העוגה מהתבנית בעזרת נייר הפרגמנט ומעבירים אותה לצלחת הגשה.
- מגישים את עוגת סן סבסטיאן בטמפרטורת החדר או צוננת, מאובקת באבקת סוכר אם רוצים.
תיהנו מהקינוח העשיר והקרמי הזה עם חברים ובני משפחה לפינוק מפנק באמת!
הערה: החלק החיצוני המקורמל של העוגה הוא זה שמעניק לה את הטעם והמראה הייחודיים שלה, אז אל תיבהלו אם היא נראית כהה כשמוציאים אותה מהתנור.