מתכון פילמני רוסי בטעם מדהים

front-view-little-raw-dumplings-with-flour-dark-surface
0/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
20 מנות
כשרות:
בשרי

הכנת פילמני, מאכל רוסי מסורתי, היא חוויה קולינרית מענגת הכוללת הכנת כופתאות קטנות ממולאות בבשר מלוח ומבושלות לשלמות. כופתאות אלה מוגשות בדרך כלל עם כף שמנת חמוצה או חמאה מומסת לתוספת עושר וטעם. הזמן הכולל הדרוש להכנת פילמני הוא כשעה ו-30 דקות.

כמה זמן להכין מתכון פילמני: כשעה ו-30 דקות.

נתחיל באיסוף המרכיבים הדרושים להכנת הכופתאות הרוסיות הטעימות הללו.

איך להכין פילמני רוסי- המרכיבים

לפני שנתחיל להכין את הבצק והמלית, בואו נוודא שיש לנו את כל המצרכים הדרושים.

לבצק:

  • 300 גרם קמח לכל מטרה
  • ביצה 1
  • 150 מיליליטר מים
  • קורט מלח

למילוי:

  • 300 גרם בשר בקר או חזיר טחון
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

שמנת חמוצה או חמאה מומסת

עשבי תיבול טריים לקישוט (לא חובה)

לבעלי העדפות או הגבלות תזונתיות, הנה כמה הצעות לרכיבים חלופיים:

גרסה טבעונית: החליפו את הבשר הטחון בחלופות חלבון מהצומח כמו עדשים או פטריות. השתמשו בביצת זרעי פשתן או תחליף ביצה טבעוני במקום ביצה רגילה.

גרסה ללא גלוטן: השתמשו בקמח ללא גלוטן לבצק.

עכשיו, בואו נעבור לשלבים להכנת הכופתאות הרוסיות הטעימות הללו.

איך מכינים את הפילמני – השלבים

כשכל המרכיבים מוכנים, בואו נתחיל להכין את הכופתאות המלוחות האלה.

  1. בקערת ערבוב מערבבים את הקמח לכל מטרה, הביצה, המים וקורט מלח. ללוש את הבצק עד שהוא חלק ואלסטי, להוסיף עוד קמח או מים לפי הצורך כדי להשיג את העקביות הנכונה. מכסים את הבצק במגבת מטבח ונותנים לו לנוח כ-30 דקות.
  2. בזמן שהבצק נח מכינים את המילוי. בקערת ערבוב נוספת מערבבים את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ דק, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד לפיזור אחיד של החומרים.
  3. לאחר שהבצק נח, מרדדים אותו על משטח מקומח לעובי של כ-2-3 מילימטרים.
  4. השתמשו בחותכן עוגיות עגול או בכוס כדי לגזור עיגולים מהבצק המרודד.
  5. מניחים כף קטנה ממלית הבשר במרכז כל עיגול בצק.
  6. מקפלים את הבצק על המילוי לצורת חצי ירח, ואז צובטים את הקצוות יחד כדי לאטום היטב.
  7. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק והמלית עד שנוצרים כל הפילמני.
  8. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים בזהירות את הפילמני למים הרותחים ומבשלים כ-5-7 דקות, או עד שהם צפים לפני השטח ומבושלים.
  9. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפילמני המבושלים מהמים ומעבירים לכלי הגשה.
  10. מגישים את הפילמני חם עם כף שמנת חמוצה או חמאה מומסת, ומקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים.

פילמני הם מאכל מנחם ומשביע, המושלם לחלוקה עם בני משפחה וחברים. תיהנו מהטעמים הטעימים של כופתאות רוסיות אלה המוגשים עם הליווי האהוב עליכם לחוויית אוכל בלתי נשכחת.

אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

מתכון לפיקו דה גאיו - סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לפיקו דה גאיו – סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

דילוג לתוכן